Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Gastronomie a výživa (B0721P210002)
Studijní obor / Specializace - (-/GV - 24)
Stupeň získané kvalifikace Bakalářský
Forma studia Prezenční
Standardní doba studia 3 roky
Počet ECTS kreditů 180
Udělovaná kvalifikace Bakalář (0)
Přístup k dalšímu studiu Magisterský studijní program  
Způsob ukončení
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor nespecifikováno
Klíčové studijní výstupy Cílem studia tříletého profesně zaměřeného bakalářského studijního programu Gastronomie a výživa je poskytnout teoretické vzdělání a osvojit praktické dovednosti od základů gastronomie, přes jednotlivé gastronomické technologie, regionální gastronomii a gastroturismus, až po alternativní a nové způsoby stravování. Studentovi budou dále předány základní znalosti z oblasti výživy člověka, jejího hodnocení a dopadu na zdraví člověka.
Specifické požadavky pro přijetí Doložení zákonem požadovaného vzdělání, žádné další požadavky.
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy Ukončené středoškolské vzdělání s maturitou.
Profil programu profesní
Podmínky pokračování studia Podmínkou pro postup do druhého ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů.(nezapočítávají se kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia). Podmínkou pro postup do třetího ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 60 kreditů za celé studium, z toho minimálně 30 kreditů za 2. ročník (do kreditů za 2. ročník se nezapočítávají kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia) a zároveň splnění všech podruhé zapsaných předmětů. Podmínkou pro postup do čtvrtého (rozvolněného) ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 120 kreditů za celé studium z toho minimálně 30 kreditů za 3. ročník (do kreditů za 3. ročník se nezapočítávají kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia) a zároveň splnění všech podruhé zapsaných předmětů. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
Profesní profily absolventů s příklady nespecifikováno
Garant oboru / specializace unspecified
1. ročník Neuvedený ročník
Zimní Letní Zimní Letní
TUACHP/TP1AP (5)
TUIOZP/TP1MG (5)
TUACHP/TP1VG (5)
FT/TP1AS (1)
TUTP/TP1ZZ (4)
TUCH/TP1SC (1)
TUACHP/TP1SB (2)
TUCH/TP1ZC (4)
AUM/TP1M1 (5)
AUM/TP1SM (1)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 33
Z následující nabídky předmětů si student může volit nad rámec svých studijních povinností.
TUCH/TP1RC (2)
AUM/TP1RM (2)
TUFMI/TP2ZF (4)
TUACHP/TP2TO (3)
TUTP/TP2EB (5)
TUACHP/TP2PG (2)
TUACHP/TP2TG (3)
TUACHP/TP2OP (2)
TUACHP/TP2P1 (6)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 25
Z následující množiny předmětů a z nabídky volitelných předmětů si student zapíše tolik předmětů, aby součet jejich ECTS kreditů činil 5
CJV/TP2AB (2)
CJV/TP2AA (2)
CJV/TP2AC (2)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 0
Z následující množiny předmětů a z nabídky volitelných předmětů si student zapíše tolik předmětů, aby součet jejich ECTS kreditů činil 30
MUTV/PSALT (1)
MUTV/PSAZT (1)
MUTV/PSAVK (1)
MUTV/PSAKP (1)
MUTV/PSAAF (1)
MUTV/PSASQ (1)
MUTV/PSAST (1)
MUTV/PSAIL (1)
MUTV/PSAAI (1)
MUTV/PSATI (1)
MUTV/PSASK (1)
MUTV/PSASB (1)
MUTV/PSAPL (1)
MUTV/PSAKE (1)
MUTV/PSAGO (1)
MUTV/PSAFL (1)
MUTV/PSABX (1)
MUTV/PSABD (1)
MUTV/PSAVO (1)
MUTV/PSAPF (1)
MUTV/PSALZ (1)
MUTV/PSAKL (1)
MUTV/PSATK (1)
MUTV/PSAHO (1)
MUTV/PSATW (1)
MUTV/PSACY (1)
MUTV/PSAAE (1)
MUTV/PSATE (1)
MUTV/PSABA (1)
MUTV/PSAIC (1)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 0
Z nabídky volitelných předmětů si student zapíše tolik předmětů, aby součet jejich ECTS kreditů činil 30.
Celkem 60 kreditů Celkem 60 kreditů
Celkem 180 kreditů