Fakulta
|
Fakulta technologická (FT)
|
Studijní program
|
Gastronomie a výživa (B0721P210002)
|
Studijní obor / Specializace
|
-
(-/GV - 24)
|
Stupeň získané kvalifikace
|
Bakalářský
|
Forma studia
|
Prezenční
|
Standardní doba studia
|
3 roky
|
Počet ECTS kreditů
|
180
|
Udělovaná kvalifikace
|
Bakalář (0)
|
Přístup k dalšímu studiu
|
Magisterský studijní program
|
Způsob ukončení
|
|
Studijní a zkušební řád
|
URL
|
Fakultní koordinátor
|
nespecifikováno
|
Klíčové studijní výstupy
|
Cílem studia tříletého profesně zaměřeného bakalářského studijního programu Gastronomie a výživa je poskytnout teoretické vzdělání a osvojit praktické dovednosti od základů gastronomie, přes jednotlivé gastronomické technologie, regionální gastronomii a gastroturismus, až po alternativní a nové způsoby stravování. Studentovi budou dále předány základní znalosti z oblasti výživy člověka, jejího hodnocení a dopadu na zdraví člověka.
|
Specifické požadavky pro přijetí
|
Doložení zákonem požadovaného vzdělání, žádné další požadavky.
|
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání
|
Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
|
Kvalifikační požadavky a předpisy
|
Ukončené středoškolské vzdělání s maturitou.
|
Profil programu
|
profesní
|
Podmínky pokračování studia
|
Podmínkou pro postup do druhého ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů.(nezapočítávají se kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia). Podmínkou pro postup do třetího ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 60 kreditů za celé studium, z toho minimálně 30 kreditů za 2. ročník (do kreditů za 2. ročník se nezapočítávají kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia) a zároveň splnění všech podruhé zapsaných předmětů. Podmínkou pro postup do čtvrtého (rozvolněného) ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 120 kreditů za celé studium z toho minimálně 30 kreditů za 3. ročník (do kreditů za 3. ročník se nezapočítávají kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia) a zároveň splnění všech podruhé zapsaných předmětů. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
|
Profesní profily absolventů s příklady
|
nespecifikováno
|
Garant oboru / specializace
|
unspecified
|