Fakulta | Fakulta technologická (FT) |
---|---|
Studijní program | Gastronomie a výživa (B0721P210002) |
Studijní obor / Specializace | - (-/GV - 24) |
Stupeň získané kvalifikace | Bakalářský |
Forma studia | Prezenční |
Standardní doba studia | 3 roky |
Počet ECTS kreditů | 180 |
Udělovaná kvalifikace | Bakalář (0) |
Přístup k dalšímu studiu | Magisterský studijní program |
Způsob ukončení | |
Studijní a zkušební řád | URL |
Fakultní koordinátor | nespecifikováno |
Klíčové studijní výstupy | Cílem studia tříletého profesně zaměřeného bakalářského studijního programu Gastronomie a výživa je poskytnout teoretické vzdělání a osvojit praktické dovednosti od základů gastronomie, přes jednotlivé gastronomické technologie, regionální gastronomii a gastroturismus, až po alternativní a nové způsoby stravování. Studentovi budou dále předány základní znalosti z oblasti výživy člověka, jejího hodnocení a dopadu na zdraví člověka. |
Specifické požadavky pro přijetí | Doložení zákonem požadovaného vzdělání, žádné další požadavky. |
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání | Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání |
Kvalifikační požadavky a předpisy | Ukončené středoškolské vzdělání s maturitou. |
Profil programu | profesní |
Podmínky pokračování studia | Podmínkou pro postup do druhého ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů.(nezapočítávají se kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia). Podmínkou pro postup do třetího ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 60 kreditů za celé studium, z toho minimálně 30 kreditů za 2. ročník (do kreditů za 2. ročník se nezapočítávají kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia) a zároveň splnění všech podruhé zapsaných předmětů. Podmínkou pro postup do čtvrtého (rozvolněného) ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 120 kreditů za celé studium z toho minimálně 30 kreditů za 3. ročník (do kreditů za 3. ročník se nezapočítávají kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia) a zároveň splnění všech podruhé zapsaných předmětů. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/ |
Profesní profily absolventů s příklady | nespecifikováno |
Garant oboru / specializace | unspecified |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
FT/TP1AS | Adaptační seminář | 1 | Zp | 0+0+7S | 1 | Zimní | |
AUM/TP1SM | Seminář z matematiky | 1 | Zp | 0+0+16S | 1 | Zimní | |
TUCH/TP1SC | Seminář z chemie | 1 | Zp | 0+0+16S | 1 | Zimní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TUCH/TP1ZC | Základy chemie | 4 | Zk+ | 0+0+4 | 1 | Zimní | |
TUACHP/TP1VG | Základy a vývoj gastro. ve společnosti | 5 | Zk+ | 2+1+0 | 1 | Zimní | |
TUIOZP/TP1MG | Mikrobiologie v gastronomii | 5 | Zk | 2+0+1 | 1 | Zimní | |
TUTP/TP1ZZ | Základy zbožíznalství potravin | 4 | Zk+ | 2+1+1 | 1 | Zimní | |
TUACHP/TP1SB | Seminář z biologie | 2 | Zp | 0+0+2 | 1 | Zimní | |
AUM/TP1M1 | Matematika I | 5 | Zk+ | 0+0+4 | 1 | Zimní | |
TUACHP/TP1AP | Antropologie potravin a výživy | 5 | Klz | 2+3+0 | 1 | Zimní | |
TUACHP/TP2P1 | Odborná praxe I | 6 | Zp | 0+120S+0 | 1 | Letní | |
TUACHP/TP2TO | Technika obsluhy a služeb | 3 | Zp | 1+2+0 | 1 | Letní | |
TUACHP/TP2TG | Technologie v gastronomii I | 3 | Klz | 0+0+2 | 1 | Letní | |
TUTP/TP2EB | Epidemiologie a bezpečnost potravin | 5 | Zk+ | 2+0+1 | 1 | Letní | |
TUFMI/TP2ZF | Základy fyziky | 4 | Zk+ | 0+0+4 | 1 | Letní | |
TUACHP/TP2PG | Projektový management | 2 | Zp | 0+0+2 | 1 | Letní | |
TUACHP/TP2OP | Seminář k odborné praxi I | 2 | Zp | 0+0+1 | 1 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
CJV/TP2AA | Angličtina Ia | 2 | Klz | 0+0+2 | 1 | Letní | |
CJV/TP2AC | Angličtina-Příprava na zk. Cambridge I | 2 | Klz | 0+0+2 | 1 | Letní | |
CJV/TP2AB | Angličtina Ib | 2 | Klz | 0+0+2 | 1 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
AUM/TP1RM | Repetitorium z matematiky | 2 | Zp | 0+0+2 | 1 | Zimní | |
TUCH/TP1RC | Repetitorium z obecné a anorg.chemie | 2 | Zp | 0+0+2 | 1 | Zimní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
MUTV/PSAAE | Sportovní aktivity - aerobik | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | Předmět je nabízen přijíždějícím studentům |
MUTV/PSAVK | Sportovní aktivity - vodácký kurz | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAAI | Sportovní aktivity - Aikido | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSABA | Sportovní aktivity - basketbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSABD | Sportovní aktivity - badminton | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSABX | Sportovní aktivity - Thajský box | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSACY | Sportovní aktivity - cyklistika | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAFL | Sportovní aktivity - florbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAGO | Sportovní aktivity - Golf | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAHO | Sportovní aktivity - horolezectví | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAIC | Sportovní aktivity - Indoor Cycling | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAIL | Sportovní aktivity - inline bruslení | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAKE | Sportovní aktivity - Kendo | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAKL | Sportovní aktivity - kurz letní | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAKP | Sportovní aktivity - K2 Hiking | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSALT | Sportovní aktivity - lyžování tuzemské | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSALZ | Sportovní aktivity - lyžování zahraniční | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAPF | Sportovní aktivity- posilovna a fitness | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAPL | Sportovní aktivity - plavání | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSASB | Sportovní aktivity - Sebeobrana | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSASK | Sportovní aktivity - sálová kopaná | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSASQ | Sportovní aktivity - squash | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAST | Sportovní aktivity - stolní tenis | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATE | Sportovní aktivity - tenis | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATI | Sportovní aktivity - Tai Ji Quan | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATK | Sportovní aktivity - turistický kurz | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATW | Sportovní aktivity - taekwondo | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAVO | Sportovní aktivity - volejbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAZT | Sportovní aktivity - zdravotní TV | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAAF | Sportovní aktivity - Americký fotbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - |