Fakulta | Fakulta technologická (FT) |
---|---|
Studijní program | Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie (N0721A210008) |
Studijní obor / Specializace | - (-/PB - 2025) |
Stupeň získané kvalifikace | Navazující |
Forma studia | Prezenční |
Standardní doba studia | 2 roky |
Počet ECTS kreditů | 120 |
Udělovaná kvalifikace | Inženýr (2) |
Přístup k dalšímu studiu | Doktorský studijní program |
Způsob ukončení | |
Studijní a zkušební řád | URL |
Fakultní koordinátor | nespecifikováno |
Klíčové studijní výstupy | Magisterský studijní program si klade za cíl připravovat schopné odborníky pro technologické, řídicí a kontrolní funkce v průmyslových podnicích zaměřených na výrobu kultur mikroorganizmů, doplňků stravy a biosyntézu jejich složek, enzymatických přípravků do potravinářského průmyslu a na další obory, kde se aplikuje biotechnologický přístup zejména v podobě využití mikroorganizmů, enzymů a obecně metabolitů prokaryotických a eukaryotických buněk. Je koncipován tak, aby jeho absolventi byli rovněž specialisty pro práci ve výzkumných, vývojových a obchodních organizacích, školství nebo státní správě. |
Specifické požadavky pro přijetí | nespecifikováno |
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání | Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání |
Kvalifikační požadavky a předpisy | nespecifikováno |
Profil programu | nespecifikováno |
Podmínky pokračování studia | Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího ročníku (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů a splnění všech studijních povinností z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/ |
Profesní profily absolventů s příklady | nespecifikováno |
Garant oboru / specializace | unspecified |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
AUART/TP7BI | Bioinženýrství | 5 | Zk+ | 2+1+2 | 1 | Zimní | |
TUIOZP/TP7EM | Ekologie mikroorganizmů využívaných | 2 | Klz | 1+0+1 | 1 | Zimní | |
TUIOZP/TP7OS | Oborový seminář | 1 | Zp | 0+0+1 | 1 | Zimní | |
TUIOZP/TP7TX | Toxikologie | 2 | Klz | 2+0+0 | 1 | Zimní | |
TUIOZP/TP7GM | Geneticky modifikované organizmy v potr. | 4 | Zk+ | 1+1+2 | 1 | Zimní | |
TUTP/TP7BV | Biotechnologie ve výrobě potr. živ.původ | 6 | Zk+ | 2+2+1 | 1 | Zimní | |
TUIOZP/TP7MB | Využití mikroorganizmů v biotechnologiíc | 6 | Zk+ | 2+2+1 | 1 | Zimní | |
TUIP/TP8BZ | Biotech. zprac. vedl. potravin. produktů | 4 | Zk+ | 2+1+0 | 1 | Letní | |
TUIOZP/TP8IB | Individuální projekt | 2 | Zp | 0+104S+2 | 1 | Letní | |
TUIOZP/TP8BA | Biotech. produkce biolog. akt. látek | 4 | Zk+ | 2+0+1 | 1 | Letní | |
TUACHP/TP8FP | Funkční potraviny a nutraceutika | 3 | Klz | 2+0+1 | 1 | Letní | |
TUTP/TP8BR | Biotechnol. ve výr. potrav. rostl. pův. | 5 | Zk+ | 1+2+1 | 1 | Letní | |
TUIOZP/TP8AM | Analýza mikroorganizmů a jejich produktů | 7 | Zk+ | 2+2+2 | 1 | Letní | |
CJV/TP8BT | Angličtina v biotechnologiích | 2 | Klz | 0+0+2 | 1 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TUTP/TP7FV | Fyzikální vlastnosti potravin | 4 | Klz | 1+2+0 | 1 | Zimní | |
TUACHP/TP7PU | Principy úchovy potravin | 4 | Zk+ | 2+1+1 | 1 | Zimní | |
TUTP/TP7SP | Senzorické hodnocení potravin | 4 | Zk+ | 2+1+0 | 1 | Zimní | |
TUCH/TP8FC | Farmakochemie | 3 | Zk+ | 2+0+1 | 1 | Letní | |
TUTP/TP8TP | Technologická cvičení z potrav. biotech. | 3 | Zp | 0+3+0 | 1 | Letní | |
TUIOZP/TP8BT | Buněčné technolog. a produkce biomolekul | 2 | Klz | 1+1+0 | 1 | Letní | |
TUIOZP/TP8BP | Biotechnologie pro ochranu prostředí | 4 | Zk+ | 2+2+0 | 1 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
MUTV/PSAAE | Sportovní aktivity - aerobik | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | Předmět je nabízen přijíždějícím studentům |
MUTV/PSAKS | Sportovní aktivity - kurz sportovní | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAAI | Sportovní aktivity - Aikido | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSABA | Sportovní aktivity - basketbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSABD | Sportovní aktivity - badminton | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSABX | Sportovní aktivity - Thajský box | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSACY | Sportovní aktivity - cyklistika | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAFL | Sportovní aktivity - florbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAGO | Sportovní aktivity - Golf | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAHO | Sportovní aktivity - horolezectví | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAIC | Sportovní aktivity - Indoor Cycling | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAIL | Sportovní aktivity - inline bruslení | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAKE | Sportovní aktivity - Kendo | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAKP | Sportovní aktivity - K2 Hiking | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSALT | Sportovní aktivity - lyžování tuzemské | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSALZ | Sportovní aktivity - lyžování zahraniční | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAPF | Sportovní aktivity- posilovna a fitness | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAPL | Sportovní aktivity - plavání | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSASB | Sportovní aktivity - Sebeobrana | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSASK | Sportovní aktivity - sálová kopaná | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSASQ | Sportovní aktivity - squash | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAST | Sportovní aktivity - stolní tenis | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATE | Sportovní aktivity - tenis | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATI | Sportovní aktivity - Tai Ji Quan | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATK | Sportovní aktivity - turistický kurz | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATW | Sportovní aktivity - taekwondo | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAVO | Sportovní aktivity - volejbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAZT | Sportovní aktivity - zdravotní TV | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAVK | Sportovní aktivity - vodácký kurz | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAAF | Sportovní aktivity - Americký fotbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - |