Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie (N0721A210008)
Studijní obor / Specializace - (-/PB - 2025)
Stupeň získané kvalifikace Navazující
Forma studia Prezenční
Standardní doba studia 2 roky
Počet ECTS kreditů 120
Udělovaná kvalifikace Inženýr (2)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský studijní program  
Způsob ukončení
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor nespecifikováno
Klíčové studijní výstupy Magisterský studijní program si klade za cíl připravovat schopné odborníky pro technologické, řídicí a kontrolní funkce v průmyslových podnicích zaměřených na výrobu kultur mikroorganizmů, doplňků stravy a biosyntézu jejich složek, enzymatických přípravků do potravinářského průmyslu a na další obory, kde se aplikuje biotechnologický přístup zejména v podobě využití mikroorganizmů, enzymů a obecně metabolitů prokaryotických a eukaryotických buněk. Je koncipován tak, aby jeho absolventi byli rovněž specialisty pro práci ve výzkumných, vývojových a obchodních organizacích, školství nebo státní správě.
Specifické požadavky pro přijetí nespecifikováno
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy nespecifikováno
Profil programu nespecifikováno
Podmínky pokračování studia Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího ročníku (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů a splnění všech studijních povinností z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
Profesní profily absolventů s příklady nespecifikováno
Garant oboru / specializace unspecified

Složení segmentů (bloky a jejich předměty):

Zkratka
T25-PM-PB
Název segmentu
Potravinářské biotech.a aplik. mikrobiologie
Název bloku
Povinné předměty
Statut
Povinný
Min. kreditů
53
Max. kreditů
-
Min. předmětů
14
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
AUART/TP7BI Bioinženýrství 5 Zk+ 2+1+2 1 Zimní  
TUIOZP/TP7EM Ekologie mikroorganizmů využívaných 2 Klz 1+0+1 1 Zimní  
TUIOZP/TP7OS Oborový seminář 1 Zp 0+0+1 1 Zimní  
TUIOZP/TP7TX Toxikologie 2 Klz 2+0+0 1 Zimní  
TUIOZP/TP7GM Geneticky modifikované organizmy v potr. 4 Zk+ 1+1+2 1 Zimní  
TUTP/TP7BV Biotechnologie ve výrobě potr. živ.původ 6 Zk+ 2+2+1 1 Zimní  
TUIOZP/TP7MB Využití mikroorganizmů v biotechnologiíc 6 Zk+ 2+2+1 1 Zimní  
TUIP/TP8BZ Biotech. zprac. vedl. potravin. produktů 4 Zk+ 2+1+0 1 Letní  
TUIOZP/TP8IB Individuální projekt 2 Zp 0+104S+2 1 Letní  
TUIOZP/TP8BA Biotech. produkce biolog. akt. látek 4 Zk+ 2+0+1 1 Letní  
TUACHP/TP8FP Funkční potraviny a nutraceutika 3 Klz 2+0+1 1 Letní  
TUTP/TP8BR Biotechnol. ve výr. potrav. rostl. pův. 5 Zk+ 1+2+1 1 Letní  
TUIOZP/TP8AM Analýza mikroorganizmů a jejich produktů 7 Zk+ 2+2+2 1 Letní  
CJV/TP8BT Angličtina v biotechnologiích 2 Klz 0+0+2 1 Letní  
Název bloku
Povinně volitelné předměty
Statut
Povinně volitelný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
-
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUTP/TP7FV Fyzikální vlastnosti potravin 4 Klz 1+2+0 1 Zimní  
TUACHP/TP7PU Principy úchovy potravin 4 Zk+ 2+1+1 1 Zimní  
TUTP/TP7SP Senzorické hodnocení potravin 4 Zk+ 2+1+0 1 Zimní  
TUCH/TP8FC Farmakochemie 3 Zk+ 2+0+1 1 Letní  
TUTP/TP8TP Technologická cvičení z potrav. biotech. 3 Zp 0+3+0 1 Letní  
TUIOZP/TP8BT Buněčné technolog. a produkce biomolekul 2 Klz 1+1+0 1 Letní  
TUIOZP/TP8BP Biotechnologie pro ochranu prostředí 4 Zk+ 2+2+0 1 Letní  
Název bloku
Volitelné předměty - sportovní aktivity
Statut
Volitelný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
-
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
MUTV/PSAAE Sportovní aktivity - aerobik 1 Zp 0+2+0 - - Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
MUTV/PSAKS Sportovní aktivity - kurz sportovní 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAAI Sportovní aktivity - Aikido 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSABA Sportovní aktivity - basketbal 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSABD Sportovní aktivity - badminton 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSABX Sportovní aktivity - Thajský box 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSACY Sportovní aktivity - cyklistika 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAFL Sportovní aktivity - florbal 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAGO Sportovní aktivity - Golf 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAHO Sportovní aktivity - horolezectví 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAIC Sportovní aktivity - Indoor Cycling 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAIL Sportovní aktivity - inline bruslení 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAKE Sportovní aktivity - Kendo 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAKP Sportovní aktivity - K2 Hiking 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSALT Sportovní aktivity - lyžování tuzemské 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSALZ Sportovní aktivity - lyžování zahraniční 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAPF Sportovní aktivity- posilovna a fitness 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAPL Sportovní aktivity - plavání 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSASB Sportovní aktivity - Sebeobrana 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSASK Sportovní aktivity - sálová kopaná 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSASQ Sportovní aktivity - squash 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAST Sportovní aktivity - stolní tenis 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSATE Sportovní aktivity - tenis 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSATI Sportovní aktivity - Tai Ji Quan 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSATK Sportovní aktivity - turistický kurz 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSATW Sportovní aktivity - taekwondo 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAVO Sportovní aktivity - volejbal 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAZT Sportovní aktivity - zdravotní TV 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAVK Sportovní aktivity - vodácký kurz 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAAF Sportovní aktivity - Americký fotbal 1 Zp 0+2+0 - -