Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie (N0721A210008)
Studijní obor / Specializace - (-/PB - 2025)
Stupeň získané kvalifikace Navazující
Forma studia Prezenční
Standardní doba studia 2 roky
Počet ECTS kreditů 120
Udělovaná kvalifikace Inženýr (2)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský studijní program  
Způsob ukončení
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor nespecifikováno
Klíčové studijní výstupy Magisterský studijní program si klade za cíl připravovat schopné odborníky pro technologické, řídicí a kontrolní funkce v průmyslových podnicích zaměřených na výrobu kultur mikroorganizmů, doplňků stravy a biosyntézu jejich složek, enzymatických přípravků do potravinářského průmyslu a na další obory, kde se aplikuje biotechnologický přístup zejména v podobě využití mikroorganizmů, enzymů a obecně metabolitů prokaryotických a eukaryotických buněk. Je koncipován tak, aby jeho absolventi byli rovněž specialisty pro práci ve výzkumných, vývojových a obchodních organizacích, školství nebo státní správě.
Specifické požadavky pro přijetí nespecifikováno
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy nespecifikováno
Profil programu nespecifikováno
Podmínky pokračování studia Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího ročníku (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů a splnění všech studijních povinností z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
Profesní profily absolventů s příklady nespecifikováno
Garant oboru / specializace unspecified
Statut Doporučený ročník Doporučený semestr Kód předmětu Název předmětu (* Státnice) Vyučovací jazyk Počet ECTS kreditů Dostupnost předmětu
A Povinný 1 Zimní TUTP/TP7BV Biotechnologie ve výrobě potravin živočišného původu Čeština 6  
A Povinný 1 Zimní TUIOZP/TP7GM Geneticky modifikované organizmy v potravinářství Čeština 4  
A Povinný 1 Zimní TUIOZP/TP7MB Využití mikroorganizmů v biotechnologiích Čeština 6  
A Povinný 1 Zimní AUART/TP7BI Bioinženýrství Čeština 5  
A Povinný 1 Zimní TUIOZP/TP7TX Toxikologie Čeština 2  
A Povinný 1 Zimní TUIOZP/TP7OS Oborový seminář Čeština 1  
A Povinný 1 Zimní TUIOZP/TP7EM Ekologie mikroorganizmů využívaných v biotechnologiích a při produkci potravin Čeština 2  
B Povinně volitelný 1 Zimní TUTP/TP7FV Fyzikální vlastnosti potravin Čeština 4  
B Povinně volitelný 1 Zimní TUACHP/TP7PU Principy úchovy potravin Čeština 4  
B Povinně volitelný 1 Zimní TUTP/TP7SP Senzorické hodnocení potravin Čeština 4  
A Povinný 1 Letní TUTP/TP8BR Biotechnologie ve výrobě potravin rostlinného původu Čeština 5  
A Povinný 1 Letní TUIP/TP8BZ Biotechnologické zpracování vedlejších potravinářských produktů Čeština 4  
A Povinný 1 Letní TUIOZP/TP8BA Biotechnologická produkce biologicky aktivních látek Čeština 4  
A Povinný 1 Letní CJV/TP8BT Angličtina v biotechnologiích Angličtina 2  
A Povinný 1 Letní TUIOZP/TP8IB Individuální projekt Čeština 2  
A Povinný 1 Letní TUIOZP/TP8AM Analýza mikroorganizmů a jejich produktů Čeština 7  
A Povinný 1 Letní TUACHP/TP8FP Funkční potraviny a nutraceutika Čeština 3  
B Povinně volitelný 1 Letní TUIOZP/TP8BP Biotechnologie pro ochranu prostředí Čeština 4  
B Povinně volitelný 1 Letní TUIOZP/TP8BT Buněčné technologie a produkce biomolekul Čeština 2  
B Povinně volitelný 1 Letní TUTP/TP8TP Technologická cvičení z potravinářských biotechnologií Čeština 3  
B Povinně volitelný 1 Letní TUCH/TP8FC Farmakochemie Čeština 3  
C Volitelný - - MUTV/PSAAF Sportovní aktivity - Americký fotbal Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSABX Sportovní aktivity - Thajský box Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSACY Sportovní aktivity - cyklistika Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAKE Sportovní aktivity - Kendo Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSASK Sportovní aktivity - sálová kopaná Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAVO Sportovní aktivity - volejbal Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAFL Sportovní aktivity - florbal Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAGO Sportovní aktivity - Golf Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAIL Sportovní aktivity - inline bruslení Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSASQ Sportovní aktivity - squash Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAAE Sportovní aktivity - aerobik Čeština 1 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
C Volitelný - - MUTV/PSAST Sportovní aktivity - tenis Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSATK Sport - turistický kurz Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAZT Sportovní aktivity - zdravotní TV Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAVK Sportovní aktivity - vodácký kurz Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSABD Sportovní aktivity - badminton Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAPF Sportovní aktivity - posilovna a fitness Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSATW Sportovní aktivity - taekwondo Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAAI Sportovní aktivity - Aikido Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAHO Sport - horolezectví Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAKS Sportovní aktivity - kurz sportovní Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAPL Sportovní aktivity - plavání Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSALT Sportovní aktivity - lyžování tuzemské Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAIC Sportovní aktivity - Indoor Cycling Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSASB Sportovní aktivity - Sebeobrana Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSATI Sportovní aktivity - Tai Ji Quan Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSATE Sportovní aktivity - tenis Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSALZ Sportovní aktivity - lyžování zahraniční Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSABA Sportovní aktivity - basketbal Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAKP Sportovní aktivity - K2 Hiking Čeština 1