Fakulta
|
Fakulta technologická (FT)
|
Studijní program
|
Technologie potravin (N0721A210004)
|
Studijní obor / Specializace
|
-
(-/TP - 2021)
|
Stupeň získané kvalifikace
|
Navazující
|
Forma studia
|
Kombinovaná
|
Standardní doba studia
|
2 roky
|
Počet ECTS kreditů
|
120
|
Udělovaná kvalifikace
|
Inženýr (2)
|
Přístup k dalšímu studiu
|
Doktorský studijní program
|
Způsob ukončení
|
Státní závěrečná zkouška
|
Studijní a zkušební řád
|
URL
|
Fakultní koordinátor
|
nespecifikováno
|
Klíčové studijní výstupy
|
Ve dvouletém magisterském studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu, výzkumné a vývojové instituce. Studium poskytuje na základě aktuálního stavu vědeckého poznání, výzkumu a vývoje rozšíření teoretických i praktických znalostí v oblastech technologie výroby potravin a nápojů.
|
Specifické požadavky pro přijetí
|
Absolvované bakalářské nebo magisterské studium v příbuzném studijním programu a oboru, výsledky předchozího studia na VŠ.
|
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání
|
Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
|
Kvalifikační požadavky a předpisy
|
Ukončené vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu.
|
Profil programu
|
akademický
|
Podmínky pokračování studia
|
Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů.a splnění všech předmětů z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
|
Profesní profily absolventů s příklady
|
Absolventi jsou odborně vychováváni pro řídící technologické a kontrolní pozice ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správua také výzkumná a vývojová pracoviště zaměřená na technologii potravin a hodnocení jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti. Absolventi mají hluboké znalosti a porozumněnív oblasti technologie a hygieny masa a masných výrobků, mléka a mléčných výrobků, drůbeže, zvěřiny a výrobků z nich, ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků mrazíren , vyjec, polotovarů a tuků živočišného původu, včelích produktů, pekárenských výrobků a těstovin, škrobu a výrobků z nich, luštěnin olejna
|
Garant oboru / specializace
|
Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.
|