Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Technologie potravin (N0721A210004)
Studijní obor / Specializace - (-/TP - 2021)
Stupeň získané kvalifikace Navazující
Forma studia Kombinovaná
Standardní doba studia 2 roky
Počet ECTS kreditů 120
Udělovaná kvalifikace Inženýr (2)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský studijní program  
Způsob ukončení Státní závěrečná zkouška
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor nespecifikováno
Klíčové studijní výstupy Ve dvouletém magisterském studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu, výzkumné a vývojové instituce. Studium poskytuje na základě aktuálního stavu vědeckého poznání, výzkumu a vývoje rozšíření teoretických i praktických znalostí v oblastech technologie výroby potravin a nápojů.
Specifické požadavky pro přijetí Absolvované bakalářské nebo magisterské studium v příbuzném studijním programu a oboru, výsledky předchozího studia na VŠ.
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy Ukončené vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu.
Profil programu akademický
Podmínky pokračování studia Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů.a splnění všech předmětů z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
Profesní profily absolventů s příklady Absolventi jsou odborně vychováváni pro řídící technologické a kontrolní pozice ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správua také výzkumná a vývojová pracoviště zaměřená na technologii potravin a hodnocení jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti. Absolventi mají hluboké znalosti a porozumněnív oblasti technologie a hygieny masa a masných výrobků, mléka a mléčných výrobků, drůbeže, zvěřiny a výrobků z nich, ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků mrazíren , vyjec, polotovarů a tuků živočišného původu, včelích produktů, pekárenských výrobků a těstovin, škrobu a výrobků z nich, luštěnin olejna
Garant oboru / specializace Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.
1. ročník 2. ročník Neuvedený ročník
Zimní Letní Zimní Letní Zimní Letní
TUTP/TK7SP (4)
TUIOZP/TK7MP (4)
TUTP/TK7TR (6)
TUTP/TK7RO (3)
TUTP/TK7TZ (6)
TUACHP/TK7AH (7)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 30
Z následující nabídky předmětů si student může volit nad rámec svých studijních povinností.
TUTP/TK8PR (3)
TUTP/TK8AK (4)
TUTP/TK8TZ (6)
TUTP/TK8TR (6)
CJV/TK8AO (2)
TUIOZP/TK8LM (2)
TUTP/TK8TC (2)
TUIOZP/TK8MB (5)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 30
Z následující nabídky předmětů si student může volit nad rámec svých studijních povinností.
TUTP/TK8TE (2)
TUACHP/TK8TG (2)
TUACHP/TK8DD (2)
TUFMI/TK8ZE (2)
TUFMI/TK8VV (2)
TUTP/TK9R2 (3)
TUACHP/TK9VC (4)
TUTP/TK9FV (3)
TUACHP/TK9ZO (4)
TUTP/TK9VN (5)
TUTTTK/TK9TT (5)
TUTP/TK9SD (1)
TUTP/TK9L2 (5)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 30
Z následující nabídky předmětů si student může volit nad rámec svých studijních povinností.
TUFMI/TK9SY (3)
TUACHP/TK9TG (4)
TUTP/TK9SE (4)
CJV/TK9AA (2)
MUPE/TK9PA (2)
TUTP/TZTPR (0)
TUTP/TK0DP (30)
TUTP/TZTPZ (0)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 30
Z následující nabídky předmětů si student může volit nad rámec svých studijních povinností.
TUTP/TZAHP (0)
TUTP/TZMIP (0)
TUTP/TZVYC (0)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 0
Z následující množiny předmětů a z nabídky volitelných předmětů si student zapíše tolik předmětů, aby součet jejich ECTS kreditů činil 30
MUTV/PSATE (1)
MUTV/PSAIC (1)
MUTV/PSABA (1)
MUTV/PSACY (1)
MUTV/PSAAE (1)
MUTV/PSATW (1)
MUTV/PSAHO (1)
MUTV/PSATK (1)
MUTV/PSALZ (1)
MUTV/PSAPF (1)
MUTV/PSAVO (1)
MUTV/PSAKL (1)
MUTV/PSAKE (1)
MUTV/PSAPL (1)
MUTV/PSABD (1)
MUTV/PSATI (1)
MUTV/PSABX (1)
MUTV/PSAFL (1)
MUTV/PSASB (1)
MUTV/PSASK (1)
MUTV/PSAGO (1)
MUTV/PSAIL (1)
MUTV/PSAAI (1)
MUTV/PSAZT (1)
MUTV/PSALT (1)
MUTV/PSAKP (1)
MUTV/PSAAF (1)
MUTV/PSASQ (1)
MUTV/PSAST (1)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 0
Z následující množiny předmětů a z nabídky volitelných předmětů si student zapíše tolik předmětů, aby součet jejich ECTS kreditů činil 30
MUTV/PSAVK (1)
Celkem 60 kreditů Celkem 60 kreditů Celkem 60 kreditů
Celkem 120 kreditů