Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Technologie potravin (N0721A210004)
Studijní obor / Specializace - (-/TP - 2021)
Stupeň získané kvalifikace Navazující
Forma studia Kombinovaná
Standardní doba studia 2 roky
Počet ECTS kreditů 120
Udělovaná kvalifikace Inženýr (2)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský studijní program  
Způsob ukončení Státní závěrečná zkouška
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor nespecifikováno
Klíčové studijní výstupy Ve dvouletém magisterském studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu, výzkumné a vývojové instituce. Studium poskytuje na základě aktuálního stavu vědeckého poznání, výzkumu a vývoje rozšíření teoretických i praktických znalostí v oblastech technologie výroby potravin a nápojů.
Specifické požadavky pro přijetí Absolvované bakalářské nebo magisterské studium v příbuzném studijním programu a oboru, výsledky předchozího studia na VŠ.
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy Ukončené vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu.
Profil programu akademický
Podmínky pokračování studia Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů.a splnění všech předmětů z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
Profesní profily absolventů s příklady Absolventi jsou odborně vychováváni pro řídící technologické a kontrolní pozice ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správua také výzkumná a vývojová pracoviště zaměřená na technologii potravin a hodnocení jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti. Absolventi mají hluboké znalosti a porozumněnív oblasti technologie a hygieny masa a masných výrobků, mléka a mléčných výrobků, drůbeže, zvěřiny a výrobků z nich, ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků mrazíren , vyjec, polotovarů a tuků živočišného původu, včelích produktů, pekárenských výrobků a těstovin, škrobu a výrobků z nich, luštěnin olejna
Garant oboru / specializace Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.
Statut Doporučený ročník Doporučený semestr Kód předmětu Název předmětu (* Státnice) Vyučovací jazyk Počet ECTS kreditů Dostupnost předmětu
A Povinný 1 Zimní TUTP/TK7SP Senzorické hodnocení potravin Čeština 4  
A Povinný 1 Zimní TUIOZP/TK7MP Mikrobiologie potravin Čeština 4  
A Povinný 1 Zimní TUTP/TK7TR Technologie výroby potravin rostlinného původu I Čeština 6  
A Povinný 1 Zimní TUTP/TK7RO Ročníkový projekt Čeština 3  
A Povinný 1 Zimní TUTP/TK7TZ Technologie výroby potravin živočišného původu I Čeština 6  
A Povinný 1 Zimní TUACHP/TK7AH Analýza a hodnocení potravin Čeština 7  
A Povinný 1 Letní TUTP/TK8PR Podpora přípravy a realizace výroby potravin II Čeština 3  
A Povinný 1 Letní TUTP/TK8AK Aplikovaná povrchová a koloidní chemie v potravinářství Čeština 4  
A Povinný 1 Letní TUTP/TK8TZ Technologie výroby potravin živočišného původu II Čeština 6  
A Povinný 1 Letní TUTP/TK8TR Technologie výroby potravin rostlinného původu II Čeština 6  
A Povinný 1 Letní CJV/TK8AO Odborný cizí jazyk - angličtina Angličtina 2  
A Povinný 1 Letní TUIOZP/TK8LM Laboratoř mikrobiologie potravin Čeština 2  
A Povinný 1 Letní TUTP/TK8TC Technologická cvičení I Čeština 2  
A Povinný 1 Letní TUIOZP/TK8MB Molekulární biologie Čeština 5  
C Volitelný 1 Letní TUTP/TK8TE Technologická cvičení II Čeština 2  
C Volitelný 1 Letní TUACHP/TK8TG Trendy v gastronomii I Čeština 2  
C Volitelný 1 Letní TUACHP/TK8DD Dietetika a dietologie Čeština 2  
C Volitelný 1 Letní TUFMI/TK8ZE Zpracování experimentu II Čeština 2  
C Volitelný 1 Letní TUFMI/TK8VV Výroba a vlastnosti obalů Čeština 2  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TK9R2 Řízení bezpečnosti potravin II Čeština 3  
A Povinný 2 Zimní TUACHP/TK9VC Výživa a stravování člověka Čeština 4  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TK9FV Fyzikální vlastnosti potravin Čeština 3  
A Povinný 2 Zimní TUACHP/TK9ZO Zpracování ovoce, zeleniny a minoritních rostlinných surovin Čeština 4  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TK9VN Výroba alkoholických a nealkoholických nápojů Čeština 5  
A Povinný 2 Zimní TUTTTK/TK9TT Technologie tuků a detergentů Čeština 5  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TK9SD Seminář k diplomové práci Čeština 1  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TK9L2 Legislativa v potravinářství II Čeština 5  
C Volitelný 2 Zimní TUFMI/TK9SY Separační metody Čeština 3  
C Volitelný 2 Zimní TUACHP/TK9TG Trendy v gastronomii II Čeština 4  
C Volitelný 2 Zimní TUTP/TK9SE Stabilizátory a emulgátory v potravinářství Angličtina 4  
C Volitelný 2 Zimní CJV/TK9AA Akademické dovednosti v angličtině Angličtina 2  
C Volitelný 2 Zimní MUPE/TK9PA Podnikatelské aktivity II Čeština 2  
A Povinný 2 Letní TUTP/TZTPR Technologie potravin rostlinného původu  (*) Čeština 0  
A Povinný 2 Letní TUTP/TK0DP Diplomová práce Čeština 30  
A Povinný 2 Letní TUTP/TZTPZ Technologie potravin živočišného původu  (*) Čeština 0  
B Povinně volitelný 2 Letní TUTP/TZAHP Analýza a hodnocení potravin  (*) Čeština 0  
B Povinně volitelný 2 Letní TUTP/TZMIP Mikrobiologie potravin  (*) Čeština 0  
B Povinně volitelný 2 Letní TUTP/TZVYC Výživa člověka  (*) Čeština 0  
C Volitelný - - MUTV/PSATE Sportovní aktivity - tenis Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAIC Sportovní aktivity - Indoor Cycling Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSABA Sportovní aktivity - basketbal Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSACY Sportovní aktivity - cyklistika Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAAE Sportovní aktivity - aerobik Čeština 1 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
C Volitelný - - MUTV/PSATW Sportovní aktivity - taekwondo Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAHO Sport - horolezectví Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSATK Sport - turistický kurz Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSALZ Sportovní aktivity - lyžování zahraniční Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAPF Sportovní aktivity - posilovna a fitness Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAVO Sportovní aktivity - volejbal Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAKL Sportovní aktivity - kurz letní Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAKE Sportovní aktivity - Kendo Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAPL Sportovní aktivity - plavání Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSABD Sportovní aktivity - badminton Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSATI Sportovní aktivity - Tai Ji Quan Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSABX Sportovní aktivity - Thajský box Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAFL Sportovní aktivity - florbal Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSASB Sportovní aktivity - Sebeobrana Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSASK Sportovní aktivity - sálová kopaná Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAGO Sportovní aktivity - Golf Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAIL Sportovní aktivity - inline bruslení Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAAI Sportovní aktivity - Aikido Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAZT Sportovní aktivity - zdravotní TV Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSALT Sportovní aktivity - lyžování tuzemské Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAKP Sportovní aktivity - K2 Hiking Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAAF Sportovní aktivity - Americký fotbal Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSASQ Sportovní aktivity - squash Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAST Sportovní aktivity - tenis Čeština 1  
C Volitelný - Letní MUTV/PSAVK Sportovní aktivity - vodácký kurz Čeština 1