Fakulta | Fakulta technologická (FT) |
---|---|
Studijní program | Technologie potravin (N0721A210004) |
Studijní obor / Specializace | - (-/TP - 2021) |
Stupeň získané kvalifikace | Navazující |
Forma studia | Kombinovaná |
Standardní doba studia | 2 roky |
Počet ECTS kreditů | 120 |
Udělovaná kvalifikace | Inženýr (2) |
Přístup k dalšímu studiu | Doktorský studijní program |
Způsob ukončení | Státní závěrečná zkouška |
Studijní a zkušební řád | URL |
Fakultní koordinátor | nespecifikováno |
Klíčové studijní výstupy | Ve dvouletém magisterském studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu, výzkumné a vývojové instituce. Studium poskytuje na základě aktuálního stavu vědeckého poznání, výzkumu a vývoje rozšíření teoretických i praktických znalostí v oblastech technologie výroby potravin a nápojů. |
Specifické požadavky pro přijetí | Absolvované bakalářské nebo magisterské studium v příbuzném studijním programu a oboru, výsledky předchozího studia na VŠ. |
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání | Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání |
Kvalifikační požadavky a předpisy | Ukončené vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu. |
Profil programu | akademický |
Podmínky pokračování studia | Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů.a splnění všech předmětů z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/ |
Profesní profily absolventů s příklady | Absolventi jsou odborně vychováváni pro řídící technologické a kontrolní pozice ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správua také výzkumná a vývojová pracoviště zaměřená na technologii potravin a hodnocení jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti. Absolventi mají hluboké znalosti a porozumněnív oblasti technologie a hygieny masa a masných výrobků, mléka a mléčných výrobků, drůbeže, zvěřiny a výrobků z nich, ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků mrazíren , vyjec, polotovarů a tuků živočišného původu, včelích produktů, pekárenských výrobků a těstovin, škrobu a výrobků z nich, luštěnin olejna |
Garant oboru / specializace | Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D. |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TUIOZP/TK7MP | Mikrobiologie potravin | 4 | Zk+ | 8S+0S+8S | 1 | Zimní | |
TUTP/TK7TR | Technologie výroby potrav.rostl.původu I | 6 | Zk+ | 8S+12S+0S | 1 | Zimní | |
TUTP/TK7TZ | Technologie výroby potrav.živoč.původu I | 6 | Zk+ | 8S+12S+0S | 1 | Zimní | |
TUTP/TK7RO | Ročníkový projekt | 3 | Klz | 0S+8S+0S | 1 | Zimní | |
TUTP/TK7SP | Senzorické hodnocení potravin | 4 | Zk+ | 8S+8S+0S | 1 | Zimní | |
TUACHP/TK7AH | Analýza a hodnocení potravin | 7 | Zk+ | 8S+12S+8S | 1 | Zimní | |
TUTP/TK8TC | Technologická cvičení I | 2 | Zp | 0S+12S+0S | 1 | Letní | |
TUTP/TK8TZ | Technologie výroby potrav.živoč.pův. II | 6 | Zk+ | 8S+8S+4S | 1 | Letní | |
TUTP/TK8TR | Technologie výroby potrav.rostl.pův.II | 6 | Zk+ | 8S+8S+4S | 1 | Letní | |
TUIOZP/TK8MB | Molekulární biologie | 5 | Zk+ | 8S+8S+0S | 1 | Letní | |
TUIOZP/TK8LM | Laboratoř mikrobiologie potravin | 2 | Klz | 0S+8S+0S | 1 | Letní | |
TUTP/TK8AK | Aplik. povrch.a koloid.chemie v potrav. | 4 | Zk+ | 8S+8S+0S | 1 | Letní | |
CJV/TK8AO | Odborný cizí jazyk - angličtina | 2 | Zk+ | 0+0+9S | 1 | Letní | |
TUTP/TK8PR | Podpora přípravy a real.výroby.potrav.II | 3 | Klz | 0S+12S+0S | 1 | Letní | |
TUACHP/TK9ZO | Zprac.ovoce,zel.a minorit.roslin.surovin | 4 | Zk+ | 4S+4S+4S | 2 | Zimní | |
TUTP/TK9SD | Seminář k diplomové práci | 1 | Zp | 0S+0S+4S | 2 | Zimní | |
TUTP/TK9R2 | Řízení bezpečnosti potravin II | 3 | Klz | 4S+0S+8S | 2 | Zimní | |
TUTP/TK9VN | Výroba alkohol.a nealko. nápojů | 5 | Zk+ | 8S+8S+0S | 2 | Zimní | |
TUTTTK/TK9TT | Technologie tuků a detergentů | 5 | Zk+ | 8S+8S+0S | 2 | Zimní | |
TUTP/TK9L2 | Legislativa v potravinářství II | 5 | Zk+ | 8S+0S+8S | 2 | Zimní | |
TUACHP/TK9VC | Výživa a stravování člověka | 4 | Zk+ | 8S+0S+8S | 2 | Zimní | |
TUTP/TK9FV | Fyzikální vlastnosti potravin | 3 | Klz | 4S+8S+0S | 2 | Zimní | |
TUTP/TK0DP | Diplomová práce | 30 | Zp | 0S+104S+4S | 2 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TUTP/TZTPZ | Technologie potravin živočišného původu | 0 | Szv | 1+0+0 | 2 | Letní | |
TUTP/TZTPR | Technologie potravin rostlinného původu | 0 | Szv | 1+0+0 | 2 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TUTP/TZAHP | Analýza a hodnocení potravin | 0 | Szv | 1+0+0 | 2 | Letní | |
TUTP/TZVYC | Výživa člověka | 0 | Szv | 1+0+0 | 2 | Letní | |
TUTP/TZMIP | Mikrobiologie potravin | 0 | Szv | 1+0+0 | 2 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TUACHP/TK8DD | Dietetika a dietologie | 2 | Klz | 4S+4S+0S | 1 | Letní | |
TUACHP/TK8TG | Trendy v gastronomii I | 2 | Klz | 4S+4S+0S | 1 | Letní | |
TUFMI/TK8ZE | Zpracování experimentu II | 2 | Klz | 4S+0S+4S | 1 | Letní | |
TUTP/TK8TE | Technologická cvičení II | 2 | Zp | 0S+8S+0S | 1 | Letní | |
TUFMI/TK8VV | Výroba a vlastnosti obalů | 2 | Klz | 8S+8S+0S | 1 | Letní | |
TUFMI/TK9SY | Separační metody | 3 | Zk+ | 8S+8S+0S | 2 | Zimní | |
MUPE/TK9PA | Podnikatelské aktivity II | 2 | Zk | 4S+0+4S | 2 | Zimní | |
TUACHP/TK9TG | Trendy v gastronomii II | 4 | Zk+ | 8S+8S+0S | 2 | Zimní | |
CJV/TK9AA | Akademické dovednosti v angličtině | 2 | Klz | 0+0+9S | 2 | Zimní | |
TUTP/TK9SE | Stabilizátory a emulgátory v potravin. | 4 | Zk+ | 8S+0S+4S | 2 | Zimní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
MUTV/PSAKE | Sportovní aktivity - Kendo | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSALT | Sportovní aktivity - lyžování tuzemské | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAAF | Sportovní aktivity - Americký fotbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAIL | Sportovní aktivity - inline bruslení | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAKP | Sportovní aktivity - K2 Hiking | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATE | Sportovní aktivity - tenis | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSACY | Sportovní aktivity - cyklistika | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSABD | Sportovní aktivity - badminton | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSALZ | Sportovní aktivity - lyžování zahraniční | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAAI | Sportovní aktivity - Aikido | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATI | Sportovní aktivity - Tai Ji Quan | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAIC | Sportovní aktivity - Indoor Cycling | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSABX | Sportovní aktivity - Thajský box | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAAE | Sportovní aktivity - aerobik | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | Předmět je nabízen přijíždějícím studentům |
MUTV/PSABA | Sportovní aktivity - basketbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAFL | Sportovní aktivity - florbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAHO | Sportovní aktivity - horolezectví | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAPF | Sportovní aktivity- posilovna a fitness | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSASB | Sportovní aktivity - Sebeobrana | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSASK | Sportovní aktivity - sálová kopaná | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSASQ | Sportovní aktivity - squash | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATW | Sportovní aktivity - taekwondo | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAVO | Sportovní aktivity - volejbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAZT | Sportovní aktivity - zdravotní TV | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAKL | Sportovní aktivity - kurz letní | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAST | Sportovní aktivity - stolní tenis | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAGO | Sportovní aktivity - Golf | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATK | Sportovní aktivity - turistický kurz | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAPL | Sportovní aktivity - plavání | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAVK | Sportovní aktivity - vodácký kurz | 1 | Zp | 0+2+0 | - | Letní |