Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Technologie potravin (N0721A210004)
Studijní obor / Specializace - (-/TP - 2021)
Stupeň získané kvalifikace Navazující
Forma studia Kombinovaná
Standardní doba studia 2 roky
Počet ECTS kreditů 120
Udělovaná kvalifikace Inženýr (2)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský studijní program  
Způsob ukončení Státní závěrečná zkouška
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor nespecifikováno
Klíčové studijní výstupy Ve dvouletém magisterském studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu, výzkumné a vývojové instituce. Studium poskytuje na základě aktuálního stavu vědeckého poznání, výzkumu a vývoje rozšíření teoretických i praktických znalostí v oblastech technologie výroby potravin a nápojů.
Specifické požadavky pro přijetí Absolvované bakalářské nebo magisterské studium v příbuzném studijním programu a oboru, výsledky předchozího studia na VŠ.
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy Ukončené vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu.
Profil programu akademický
Podmínky pokračování studia Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů.a splnění všech předmětů z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
Profesní profily absolventů s příklady Absolventi jsou odborně vychováváni pro řídící technologické a kontrolní pozice ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správua také výzkumná a vývojová pracoviště zaměřená na technologii potravin a hodnocení jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti. Absolventi mají hluboké znalosti a porozumněnív oblasti technologie a hygieny masa a masných výrobků, mléka a mléčných výrobků, drůbeže, zvěřiny a výrobků z nich, ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků mrazíren , vyjec, polotovarů a tuků živočišného původu, včelích produktů, pekárenských výrobků a těstovin, škrobu a výrobků z nich, luštěnin olejna
Garant oboru / specializace Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.

Složení segmentů (bloky a jejich předměty):

Zkratka
T19-KN-TP
Název segmentu
Technologie potravin
Název bloku
povinné předměty
Statut
Povinný
Min. kreditů
120
Max. kreditů
-
Min. předmětů
23
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUIOZP/TK7MP Mikrobiologie potravin 4 Zk+ 8S+0S+8S 1 Zimní  
TUTP/TK7TR Technologie výroby potrav.rostl.původu I 6 Zk+ 8S+12S+0S 1 Zimní  
TUTP/TK7TZ Technologie výroby potrav.živoč.původu I 6 Zk+ 8S+12S+0S 1 Zimní  
TUTP/TK7RO Ročníkový projekt 3 Klz 0S+8S+0S 1 Zimní  
TUTP/TK7SP Senzorické hodnocení potravin 4 Zk+ 8S+8S+0S 1 Zimní  
TUACHP/TK7AH Analýza a hodnocení potravin 7 Zk+ 8S+12S+8S 1 Zimní  
TUTP/TK8TC Technologická cvičení I 2 Zp 0S+12S+0S 1 Letní  
TUTP/TK8TZ Technologie výroby potrav.živoč.pův. II 6 Zk+ 8S+8S+4S 1 Letní  
TUTP/TK8TR Technologie výroby potrav.rostl.pův.II 6 Zk+ 8S+8S+4S 1 Letní  
TUIOZP/TK8MB Molekulární biologie 5 Zk+ 8S+8S+0S 1 Letní  
TUIOZP/TK8LM Laboratoř mikrobiologie potravin 2 Klz 0S+8S+0S 1 Letní  
TUTP/TK8AK Aplik. povrch.a koloid.chemie v potrav. 4 Zk+ 8S+8S+0S 1 Letní  
CJV/TK8AO Odborný cizí jazyk - angličtina 2 Zk+ 0+0+9S 1 Letní  
TUTP/TK8PR Podpora přípravy a real.výroby.potrav.II 3 Klz 0S+12S+0S 1 Letní  
TUACHP/TK9ZO Zprac.ovoce,zel.a minorit.roslin.surovin 4 Zk+ 4S+4S+4S 2 Zimní  
TUTP/TK9SD Seminář k diplomové práci 1 Zp 0S+0S+4S 2 Zimní  
TUTP/TK9R2 Řízení bezpečnosti potravin II 3 Klz 4S+0S+8S 2 Zimní  
TUTP/TK9VN Výroba alkohol.a nealko. nápojů 5 Zk+ 8S+8S+0S 2 Zimní  
TUTTTK/TK9TT Technologie tuků a detergentů 5 Zk+ 8S+8S+0S 2 Zimní  
TUTP/TK9L2 Legislativa v potravinářství II 5 Zk+ 8S+0S+8S 2 Zimní  
TUACHP/TK9VC Výživa a stravování člověka 4 Zk+ 8S+0S+8S 2 Zimní  
TUTP/TK9FV Fyzikální vlastnosti potravin 3 Klz 4S+8S+0S 2 Zimní  
TUTP/TK0DP Diplomová práce 30 Zp 0S+104S+4S 2 Letní  
Název bloku
Předměty SZZ - povinné
Statut
Povinný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
2
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUTP/TZTPZ Technologie potravin živočišného původu 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
TUTP/TZTPR Technologie potravin rostlinného původu 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
Název bloku
Předměty SZZ - povinně volitelné
Statut
Povinně volitelný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
-
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUTP/TZAHP Analýza a hodnocení potravin 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
TUTP/TZVYC Výživa člověka 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
TUTP/TZMIP Mikrobiologie potravin 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
Název bloku
volitelné předměty
Statut
Volitelný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
-
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUACHP/TK8DD Dietetika a dietologie 2 Klz 4S+4S+0S 1 Letní  
TUACHP/TK8TG Trendy v gastronomii I 2 Klz 4S+4S+0S 1 Letní  
TUFMI/TK8ZE Zpracování experimentu II 2 Klz 4S+0S+4S 1 Letní  
TUTP/TK8TE Technologická cvičení II 2 Zp 0S+8S+0S 1 Letní  
TUFMI/TK8VV Výroba a vlastnosti obalů 2 Klz 8S+8S+0S 1 Letní  
TUFMI/TK9SY Separační metody 3 Zk+ 8S+8S+0S 2 Zimní  
MUPE/TK9PA Podnikatelské aktivity II 2 Zk 4S+0+4S 2 Zimní  
TUACHP/TK9TG Trendy v gastronomii II 4 Zk+ 8S+8S+0S 2 Zimní  
CJV/TK9AA Akademické dovednosti v angličtině 2 Klz 0+0+9S 2 Zimní  
TUTP/TK9SE Stabilizátory a emulgátory v potravin. 4 Zk+ 8S+0S+4S 2 Zimní  
Název bloku
volitelné předměty - sportovní aktivity
Statut
Volitelný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
-
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
MUTV/PSAKE Sportovní aktivity - Kendo 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSALT Sportovní aktivity - lyžování tuzemské 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAAF Sportovní aktivity - Americký fotbal 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAIL Sportovní aktivity - inline bruslení 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAKP Sportovní aktivity - K2 Hiking 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSATE Sportovní aktivity - tenis 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSACY Sportovní aktivity - cyklistika 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSABD Sportovní aktivity - badminton 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSALZ Sportovní aktivity - lyžování zahraniční 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAAI Sportovní aktivity - Aikido 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSATI Sportovní aktivity - Tai Ji Quan 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAIC Sportovní aktivity - Indoor Cycling 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSABX Sportovní aktivity - Thajský box 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAAE Sportovní aktivity - aerobik 1 Zp 0+2+0 - - Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
MUTV/PSABA Sportovní aktivity - basketbal 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAFL Sportovní aktivity - florbal 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAHO Sportovní aktivity - horolezectví 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAPF Sportovní aktivity- posilovna a fitness 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSASB Sportovní aktivity - Sebeobrana 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSASK Sportovní aktivity - sálová kopaná 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSASQ Sportovní aktivity - squash 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSATW Sportovní aktivity - taekwondo 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAVO Sportovní aktivity - volejbal 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAZT Sportovní aktivity - zdravotní TV 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAKL Sportovní aktivity - kurz letní 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAST Sportovní aktivity - stolní tenis 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAGO Sportovní aktivity - Golf 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSATK Sportovní aktivity - turistický kurz 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAPL Sportovní aktivity - plavání 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAVK Sportovní aktivity - vodácký kurz 1 Zp 0+2+0 - Letní