Fakulta
|
Fakulta technologická (FT)
|
Studijní program
|
Food Chemistry and Technology (P2901)
|
Studijní obor / Specializace
|
Food Technology
(2901V013/E - 2016)
|
Stupeň získané kvalifikace
|
Doktorský
|
Forma studia
|
Prezenční
|
Standardní doba studia
|
4 roky
|
Počet ECTS kreditů
|
Nejedná se o kreditní systém studia
|
Udělovaná kvalifikace
|
Doktor (8)
|
Přístup k dalšímu studiu
|
Doktorský titul je nejvyšším dosažitelným stupněm vzdělání v českém školském systému.
|
Způsob ukončení
|
Státní doktorská zkouška a obhajoba disertační práce.
|
Studijní a zkušební řád
|
URL
|
Fakultní koordinátor
|
Čermák Roman, prof. Ing. Ph.D.
|
E-mail: cermak@ft.utb.cz
|
Telefon: 420576031345
|
Fax:
|
|
Klíčové studijní výstupy
|
Studijní obor Technologie potravin zahrnuje oblast výroby a zpracování potravin, v níž se využívají a rozvíjejí poznatky biologických, chemických, inženýrských a ekonomických vědních disciplín. Na základě získaných hlubokých teoretických znalostí z oblasti technologie výroby potravin, chemie a analýzy potravin, biochemie, mikrobiologie a procesního inženýrství je absolvent připraven na samostatnou tvůrčí výzkumnou činnost, řídicí práci v potravinářském průmyslu, vývoji a výzkumu potravinářských technologií. Absolvent je profilován ve znalosti inženýrských procesů a jejich uplatnění v technologických postupech při výrobě a zpracování potravin. Dále jsou rozvíjeny jeho znalosti vlivu technologických procesů na chemické složení, fyzikálně - chemické, biochemické, mikrobiologické a výživové charakteristiky zpracovaných produktů.
|
Specifické požadavky pro přijetí
|
Úspěšná ústní rozprava nad zvoleným tématem disertační práce a všeobecný rozhled v daném vědním oboru.
|
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání
|
Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
|
Kvalifikační požadavky a předpisy
|
Ukončené vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu
|
Profil programu
|
Doktorský studijní program je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti výzkumu nebo vývoje
|
Podmínky pokračování studia
|
A Supervisor shall regularly assess as to how his/her doctoral student performs his/her academic duties according to Individual Study Plan. After student's standpoint the relevant Doctoral Programme Board recommend continuing to study at following academic year.
|
Profesní profily absolventů s příklady
|
Absolventi jsou technologicky orientovaní odborníci vybavení znalostmi nutnými pro exaktní popis zpracovatelských procesů a fyzikálních a chemických vlastností polymerních materiálů a produktů z nich získaných. Absolventi tohoto oboru najdou široké uplatnění na pozicích projektových manažerů ve výzkumných a projekčních institucích základního a aplikovaného výzkumu a vývoje (Technologické parky, Centra pro transfer technologií, Centra aplikovaného výzkumu, atd.) a ve vedoucích pozicích v odděleních výzkumu a vývoje ve výrobních organizacích zabývajících se problematikou zpracování materiálů, tj. v plastikářském a gumárenském průmyslu, a na ně navazujících segmentech, jako je spotřební, automobilový, elektrotechnický a jiný průmysl.
|
Garant oboru / specializace
|
Buňková Leona, prof. RNDr. Ph.D.
|