Vyučující
|
-
Golián Jozef, prof. Dr. Ing.
-
Burešová Iva, doc. RNDr. Ph.D.
-
Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
- Vlastnosti surovin a potravin rostlinného původu. - Metody hodnocení kvality surovin, polotovarů a potravin rostlinného původu. - Chemické, biochemické a biologické změny probíhající v surovinách a potravinách rostlinného původu. - Skladování surovin, polotovarů a potravin rostlinného původu. - Fyzikální vlastnosti surovin, polotovarů a potravin rostlinného původu. - Mikrobiologie surovin a výrobků rostlinného původu. - Chemická rizika v potravinách rostlinného původu. - Přídatné látky a jejich funkční vlastnosti využívané při výrobě potravin rostlinného původu. - Funkční potraviny rostlinného původu, potraviny nového typu.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Metody práce s textem (učebnicí, knihou), Individuální práce studentů
- Příprava na zkoušku
- 50 hodin za semestr
|
Předpoklady |
---|
Odborné znalosti |
---|
Ukončené VŠ vzdělání v oblasti technologie potravin, nebo přírodních věd. |
Ukončené VŠ vzdělání v oblasti technologie potravin, nebo přírodních věd. |
Výsledky učení |
---|
Současný stav problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Současný stav problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Předchozí výzkum v oblasti, na kterou se zaměřuje disertační práce. |
Předchozí výzkum v oblasti, na kterou se zaměřuje disertační práce. |
Výzkumné problémy, které se v současné době řeší a souvisí s tématem disertační práce. |
Výzkumné problémy, které se v současné době řeší a souvisí s tématem disertační práce. |
Silné stránky tématu disertační práce (přínosy, očekávání plynoucí z výzkumu). |
Silné stránky tématu disertační práce (přínosy, očekávání plynoucí z výzkumu). |
Slabé stránky tématu disertační práce (problémy, které se mohou při výzkumu objevit). |
Slabé stránky tématu disertační práce (problémy, které se mohou při výzkumu objevit). |
Odborné dovednosti |
---|
Prohledat dostupné informační zdroje. |
Prohledat dostupné informační zdroje. |
Vybrat a utřídit relevantní literaturu k danému tématu. |
Vybrat a utřídit relevantní literaturu k danému tématu. |
Zpracovat literární rešerši na téma disertační práce. |
Zpracovat literární rešerši na téma disertační práce. |
Vysvětlit problematiku, na kterou se v disertační práci zaměřuje. |
Vysvětlit problematiku, na kterou se v disertační práci zaměřuje. |
Zodpovědět otázky týkající se problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Zodpovědět otázky týkající se problematiky, na kterou se zaměřuje v disertační práci. |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
Individuální práce studentů |
Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
Odborné dovednosti |
---|
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Praktické procvičování |
Praktické procvičování |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Kombinovaná zkouška (písemná část + ústní část) |
Rozhovor |
Rozhovor |
Analýza textu |
Analýza textu |
Kombinovaná zkouška (písemná část + ústní část) |
Rešerše |
Rešerše |
Rozhovor |
Rozhovor |
Zpracování prezentace |
Zpracování prezentace |
Doporučená literatura
|
-
BUREŠOVÁ, I., LORENCOVÁ, E. Výroba potravin rostlinného původu - Zpracování obilovin.. Zlín, 2013. ISBN 978-80-7454-278-7.
-
FÖSTE, M., VERHEYEN, C., JEKLE, M., BECKER, T. Fibres of milling and fruit processing by-products in gluten-free bread making: A review of hydration properties, dough formation and quality-improving strategies..
-
Kadlec, P. a kol. Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. 2012. ISBN 978-80-7418-145-0.
|