Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Food Chemistry and Technology (P2901)
Studijní obor / Specializace Food Technology (2901V013/E - 2016)
Stupeň získané kvalifikace Doktorský
Forma studia Prezenční
Standardní doba studia 4 roky
Počet ECTS kreditů Nejedná se o kreditní systém studia
Udělovaná kvalifikace Doktor (8)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský titul je nejvyšším dosažitelným stupněm vzdělání v českém školském systému.  
Způsob ukončení Státní doktorská zkouška a obhajoba disertační práce.
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor
Čermák Roman, prof. Ing. Ph.D.
E-mail: cermak@ft.utb.cz
Telefon: 420576031345
Fax:
Klíčové studijní výstupy Studijní obor Technologie potravin zahrnuje oblast výroby a zpracování potravin, v níž se využívají a rozvíjejí poznatky biologických, chemických, inženýrských a ekonomických vědních disciplín. Na základě získaných hlubokých teoretických znalostí z oblasti technologie výroby potravin, chemie a analýzy potravin, biochemie, mikrobiologie a procesního inženýrství je absolvent připraven na samostatnou tvůrčí výzkumnou činnost, řídicí práci v potravinářském průmyslu, vývoji a výzkumu potravinářských technologií. Absolvent je profilován ve znalosti inženýrských procesů a jejich uplatnění v technologických postupech při výrobě a zpracování potravin. Dále jsou rozvíjeny jeho znalosti vlivu technologických procesů na chemické složení, fyzikálně - chemické, biochemické, mikrobiologické a výživové charakteristiky zpracovaných produktů.
Specifické požadavky pro přijetí Úspěšná ústní rozprava nad zvoleným tématem disertační práce a všeobecný rozhled v daném vědním oboru.
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy Ukončené vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu
Profil programu Doktorský studijní program je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti výzkumu nebo vývoje
Podmínky pokračování studia A Supervisor shall regularly assess as to how his/her doctoral student performs his/her academic duties according to Individual Study Plan. After student's standpoint the relevant Doctoral Programme Board recommend continuing to study at following academic year.
Profesní profily absolventů s příklady Absolventi jsou technologicky orientovaní odborníci vybavení znalostmi nutnými pro exaktní popis zpracovatelských procesů a fyzikálních a chemických vlastností polymerních materiálů a produktů z nich získaných. Absolventi tohoto oboru najdou široké uplatnění na pozicích projektových manažerů ve výzkumných a projekčních institucích základního a aplikovaného výzkumu a vývoje (Technologické parky, Centra pro transfer technologií, Centra aplikovaného výzkumu, atd.) a ve vedoucích pozicích v odděleních výzkumu a vývoje ve výrobních organizacích zabývajících se problematikou zpracování materiálů, tj. v plastikářském a gumárenském průmyslu, a na ně navazujících segmentech, jako je spotřební, automobilový, elektrotechnický a jiný průmysl.
Garant oboru / specializace Buňková Leona, prof. RNDr. Ph.D.
Statut Doporučený ročník Doporučený semestr Kód předmětu Název předmětu (* Státnice) Vyučovací jazyk Počet ECTS kreditů Dostupnost předmětu
B Povinně volitelný - - TUTP/TWPT4 Trendy v technologii výroby potravin rostlinného původu Čeština Angličtina 0  
B Povinně volitelný - - TUIOZP/TWTB4 Trendy v biotechnologiích Čeština Angličtina 0  
B Povinně volitelný - - TUTP/TWPZ4 Trendy v technologii výroby potravin živočišného původu Čeština Angličtina 0  
B Povinně volitelný - - TUTTTK/TWPV4 Trendy v technologii výroby tuků a tenzidů Čeština 0  
B Povinně volitelný - - TUTP/TWPE4 Plánování experimentů a zpracování experimentálních dat Čeština Angličtina 0  
C Volitelný - - TUCH/TWPO4 Chemie přírodních látek Čeština Angličtina 0  
C Volitelný - - TUTP/TWPC4 Pokročilá chemie potravin Čeština Angličtina 0  
C Volitelný - - TUACHP/TWPI4 Instrumentální metody analýzy potravin Čeština Angličtina 0  
C Volitelný - - TUIOZP/TWBPP Biochemické procesy v potravinářství Čeština Angličtina 0  
C Volitelný - - TUTP/TWPF4 Aplikovaná fyzikální chemie v potravinářství Čeština Angličtina 0  
C Volitelný - - TUIP/TWPI4 Potravinářské inženýrství Čeština Angličtina 0  
C Volitelný - - TUIOZP/TWPB4 Biodegradace potravinářských a kosmetických odpadů Čeština 0  
C Volitelný - - TUIOZP/TWPMB Pokročilá molekulární biotechnologie Čeština 0  
C Volitelný - - TUIOZP/TWPM4 Pokročilá mikrobiologie potravin Čeština 0  
B Povinně volitelný - Zimní CJV/DTTP1 Technické prezentace 1 Angličtina 0  
B Povinně volitelný - Zimní CJV/DTAWC Akademické psaní - C Angličtina 0  
B Povinně volitelný - Zimní CJV/DTAW1 Akademické psaní 1 Angličtina 0  
B Povinně volitelný - Letní CJV/DTTPC Technické prezentace - C Angličtina 0  
B Povinně volitelný - Letní CJV/DTAW2 Akademické psaní 2 Angličtina 0  
B Povinně volitelný - Letní CJV/DTTP2 Technické prezentace 2 Angličtina 0