Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Technologie potravin (N0721A210004)
Studijní obor / Specializace - (-/TP - 2021)
Stupeň získané kvalifikace Navazující
Forma studia Prezenční
Standardní doba studia 2 roky
Počet ECTS kreditů 120
Udělovaná kvalifikace Inženýr (2)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský studijní program  
Způsob ukončení Státní závěrečná zkouška
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor nespecifikováno
Klíčové studijní výstupy Ve dvouletém magisterském studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu, výzkumné a vývojové instituce. Studium poskytuje na základě aktuálního stavu vědeckého poznání, výzkumu a vývoje rozšíření teoretických i praktických znalostí v oblastech technologie výroby potravin a nápojů.
Specifické požadavky pro přijetí Absolvované bakalářské nebo magisterské studium v příbuzném studijním programu a oboru, výsledky předchozího studia na VŠ.
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy Ukončené vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu.
Profil programu akademický
Podmínky pokračování studia Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů.a splnění všech předmětů z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
Profesní profily absolventů s příklady Absolventi jsou odborně vychováváni pro řídící technologické a kontrolní pozice ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu a také výzkumná a vývojová pracoviště zaměřená na technologii potravin a hodnocení jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti.
Garant oboru / specializace Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.

Složení segmentů (bloky a jejich předměty):

Zkratka
T19-PN-TP
Název segmentu
Technologie potravin
Název bloku
povinné předměty
Statut
Povinný
Min. kreditů
120
Max. kreditů
-
Min. předmětů
24
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUTP/TP7TZ Technologie výroby potrav.živoč.původu I 6 Zk+ 2+2+1 1 Zimní  
TUTP/TP7TR Technologie výroby potrav.rostl.původu I 6 Zk+ 2+2+1 1 Zimní  
TUIOZP/TP7MP Mikrobiologie potravin 4 Zk+ 2+0+2 1 Zimní  
TUTP/TP7SP Senzorické hodnocení potravin 4 Zk+ 2+1+0 1 Zimní  
TUACHP/TP7AH Analýza a hodnocení potravin 7 Zk+ 2+3+2 1 Zimní  
TUTP/TP7RO Ročníkový projekt 3 Klz 0+2+0 1 Zimní  
TUTP/TP8AK Aplik. povrch.a koloid.chemie v potrav. 4 Zk+ 2+2+0 1 Letní  
TUTP/TP8TC Technologická cvičení I 2 Zp 0+2+0 1 Letní  
TUTP/TP8PR Podpora přípravy a real.výroby potrav.II 3 Klz 0+2+0 1 Letní  
TUTP/TP8TZ Technologie výroby potrav.živoč.pův. II 6 Zk+ 2+2+1 1 Letní  
TUTP/TP8TR Technologie výroby potrav. rostl.pův. II 6 Zk+ 2+2+1 1 Letní  
TUIOZP/TP8MB Molekulární biologie 5 Zk+ 2+2+0 1 Letní  
TUIOZP/TP8LM Laboratoř mikrobiologie potravin 2 Klz 0+2+0 1 Letní  
CJV/TP8AP Angličtina v technologii potravin 2 Zk+ 0+0+2 1 Letní  
TUACHP/TP9ZO Zprac.ovoce,zel.a minorit.roslin.surovin 4 Zk+ 1+1+1 2 Zimní  
TUTP/TP9FV Fyzikální vlastnosti potravin 3 Klz 1+2+0 2 Zimní  
TUTP/TP9SD Seminář k diplomové práci 1 Zp 0+0+1 2 Zimní  
TUTP/TP9VN Výroba alkohol.a nealko. nápojů 5 Zk+ 2+2+0 2 Zimní  
TUTTTK/TP9TT Technologie tuků a detergentů 5 Zk+ 2+2+0 2 Zimní  
TUTP/TP9L2 Legislativa v potravinářství II 5 Zk+ 2+0+2 2 Zimní  
TUACHP/TP9VC Výživa a stravování člověka 4 Zk+ 2+0+2 2 Zimní  
TUTP/TP9R2 Řízení bezpečnosti potravin II 3 Klz 1S+0S+2 2 Zimní  
TUTP/TP0EX Exkurze 1 Zp 0+1+0 2 Letní  
TUTP/TP0DP Diplomová práce 29 Zp 0+24+1 2 Letní  
Název bloku
Předměty SZZ - povinné
Statut
Povinný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
2
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUTP/TZTPZ Technologie potravin živočišného původu 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
TUTP/TZTPR Technologie potravin rostlinného původu 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
Název bloku
Předměty SZZ - povinně volitelné
Statut
Povinně volitelný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
-
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUTP/TZMIP Mikrobiologie potravin 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
TUTP/TZAHP Analýza a hodnocení potravin 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
TUTP/TZVYC Výživa člověka 0 Szv 1+0+0 2 Letní  
Název bloku
volitelné předměty
Statut
Volitelný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
-
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUTP/TP8TE Technologická cvičení II 2 Zp 0+2+0 1 Letní  
TUACHP/TP8TG Trendy v gastronomii I 2 Klz 1+1+0 1 Letní  
TUACHP/TP8DD Dietetika a dietologie 2 Klz 1+1+0 1 Letní  
TUFMI/TP8ZE Zpracování experimentu II 2 Klz 1+0+1 1 Letní  
TUFMI/TP8VV Výroba a vlastnosti obalů 2 Klz 2+2+0 1 Letní  
CJV/TP9AA Akademické dovednosti v angličtině 2 Klz 0+0+2 2 Zimní  
TUTP/TP9SE Stabilizátory a emulgátory v potravinář. 4 Zk+ 2+0+1 2 Zimní  
TUACHP/TP9TG Trendy v gastronomii II 4 Zk+ 2+2+0 2 Zimní  
TUFMI/TP9SM Separační metody 4 Zk+ 2+2+0 2 Zimní  
MUPE/TP9PA Podnikatelské aktivity II 2 Zk 1+0+1 2 Zimní  
Název bloku
volitelné předměty - sportovní aktivity
Statut
Volitelný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
-
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
MUTV/PSAPF Sportovní aktivity- posilovna a fitness 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSATI Sportovní aktivity - Tai Ji Quan 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAAF Sportovní aktivity - Americký fotbal 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAKE Sportovní aktivity - Kendo 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSATK Sportovní aktivity - turistický kurz 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSABX Sportovní aktivity - Thajský box 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAZT Sportovní aktivity - zdravotní TV 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAVO Sportovní aktivity - volejbal 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSASQ Sportovní aktivity - squash 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSASK Sportovní aktivity - sálová kopaná 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAKP Sportovní aktivity - K2 Hiking 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAPL Sportovní aktivity - plavání 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAHO Sportovní aktivity - horolezectví 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAFL Sportovní aktivity - florbal 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSABA Sportovní aktivity - basketbal 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAAE Sportovní aktivity - aerobik 1 Zp 0+2+0 - - Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
MUTV/PSASB Sportovní aktivity - Sebeobrana 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSATW Sportovní aktivity - taekwondo 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSACY Sportovní aktivity - cyklistika 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAIC Sportovní aktivity - Indoor Cycling 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSATE Sportovní aktivity - tenis 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAAI Sportovní aktivity - Aikido 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSABD Sportovní aktivity - badminton 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAIL Sportovní aktivity - inline bruslení 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSALT Sportovní aktivity - lyžování tuzemské 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSALZ Sportovní aktivity - lyžování zahraniční 1 Zp 0+2+0 - -  
MUTV/PSAST Sportovní aktivity - stolní tenis 1 Zp 0+2+0 - -