Fakulta | Fakulta technologická (FT) |
---|---|
Studijní program | Technologie potravin (N0721A210004) |
Studijní obor / Specializace | - (-/TP - 2021) |
Stupeň získané kvalifikace | Navazující |
Forma studia | Prezenční |
Standardní doba studia | 2 roky |
Počet ECTS kreditů | 120 |
Udělovaná kvalifikace | Inženýr (2) |
Přístup k dalšímu studiu | Doktorský studijní program |
Způsob ukončení | Státní závěrečná zkouška |
Studijní a zkušební řád | URL |
Fakultní koordinátor | nespecifikováno |
Klíčové studijní výstupy | Ve dvouletém magisterském studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu, výzkumné a vývojové instituce. Studium poskytuje na základě aktuálního stavu vědeckého poznání, výzkumu a vývoje rozšíření teoretických i praktických znalostí v oblastech technologie výroby potravin a nápojů. |
Specifické požadavky pro přijetí | Absolvované bakalářské nebo magisterské studium v příbuzném studijním programu a oboru, výsledky předchozího studia na VŠ. |
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání | Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání |
Kvalifikační požadavky a předpisy | Ukončené vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu. |
Profil programu | akademický |
Podmínky pokračování studia | Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů.a splnění všech předmětů z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/ |
Profesní profily absolventů s příklady | Absolventi jsou odborně vychováváni pro řídící technologické a kontrolní pozice ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu a také výzkumná a vývojová pracoviště zaměřená na technologii potravin a hodnocení jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti. |
Garant oboru / specializace | Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D. |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TUTP/TP7TZ | Technologie výroby potrav.živoč.původu I | 6 | Zk+ | 2+2+1 | 1 | Zimní | |
TUTP/TP7TR | Technologie výroby potrav.rostl.původu I | 6 | Zk+ | 2+2+1 | 1 | Zimní | |
TUIOZP/TP7MP | Mikrobiologie potravin | 4 | Zk+ | 2+0+2 | 1 | Zimní | |
TUTP/TP7SP | Senzorické hodnocení potravin | 4 | Zk+ | 2+1+0 | 1 | Zimní | |
TUACHP/TP7AH | Analýza a hodnocení potravin | 7 | Zk+ | 2+3+2 | 1 | Zimní | |
TUTP/TP7RO | Ročníkový projekt | 3 | Klz | 0+2+0 | 1 | Zimní | |
TUTP/TP8AK | Aplik. povrch.a koloid.chemie v potrav. | 4 | Zk+ | 2+2+0 | 1 | Letní | |
TUTP/TP8TC | Technologická cvičení I | 2 | Zp | 0+2+0 | 1 | Letní | |
TUTP/TP8PR | Podpora přípravy a real.výroby potrav.II | 3 | Klz | 0+2+0 | 1 | Letní | |
TUTP/TP8TZ | Technologie výroby potrav.živoč.pův. II | 6 | Zk+ | 2+2+1 | 1 | Letní | |
TUTP/TP8TR | Technologie výroby potrav. rostl.pův. II | 6 | Zk+ | 2+2+1 | 1 | Letní | |
TUIOZP/TP8MB | Molekulární biologie | 5 | Zk+ | 2+2+0 | 1 | Letní | |
TUIOZP/TP8LM | Laboratoř mikrobiologie potravin | 2 | Klz | 0+2+0 | 1 | Letní | |
CJV/TP8AP | Angličtina v technologii potravin | 2 | Zk+ | 0+0+2 | 1 | Letní | |
TUACHP/TP9ZO | Zprac.ovoce,zel.a minorit.roslin.surovin | 4 | Zk+ | 1+1+1 | 2 | Zimní | |
TUTP/TP9FV | Fyzikální vlastnosti potravin | 3 | Klz | 1+2+0 | 2 | Zimní | |
TUTP/TP9SD | Seminář k diplomové práci | 1 | Zp | 0+0+1 | 2 | Zimní | |
TUTP/TP9VN | Výroba alkohol.a nealko. nápojů | 5 | Zk+ | 2+2+0 | 2 | Zimní | |
TUTTTK/TP9TT | Technologie tuků a detergentů | 5 | Zk+ | 2+2+0 | 2 | Zimní | |
TUTP/TP9L2 | Legislativa v potravinářství II | 5 | Zk+ | 2+0+2 | 2 | Zimní | |
TUACHP/TP9VC | Výživa a stravování člověka | 4 | Zk+ | 2+0+2 | 2 | Zimní | |
TUTP/TP9R2 | Řízení bezpečnosti potravin II | 3 | Klz | 1S+0S+2 | 2 | Zimní | |
TUTP/TP0EX | Exkurze | 1 | Zp | 0+1+0 | 2 | Letní | |
TUTP/TP0DP | Diplomová práce | 29 | Zp | 0+24+1 | 2 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TUTP/TZTPZ | Technologie potravin živočišného původu | 0 | Szv | 1+0+0 | 2 | Letní | |
TUTP/TZTPR | Technologie potravin rostlinného původu | 0 | Szv | 1+0+0 | 2 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TUTP/TZMIP | Mikrobiologie potravin | 0 | Szv | 1+0+0 | 2 | Letní | |
TUTP/TZAHP | Analýza a hodnocení potravin | 0 | Szv | 1+0+0 | 2 | Letní | |
TUTP/TZVYC | Výživa člověka | 0 | Szv | 1+0+0 | 2 | Letní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TUTP/TP8TE | Technologická cvičení II | 2 | Zp | 0+2+0 | 1 | Letní | |
TUACHP/TP8TG | Trendy v gastronomii I | 2 | Klz | 1+1+0 | 1 | Letní | |
TUACHP/TP8DD | Dietetika a dietologie | 2 | Klz | 1+1+0 | 1 | Letní | |
TUFMI/TP8ZE | Zpracování experimentu II | 2 | Klz | 1+0+1 | 1 | Letní | |
TUFMI/TP8VV | Výroba a vlastnosti obalů | 2 | Klz | 2+2+0 | 1 | Letní | |
CJV/TP9AA | Akademické dovednosti v angličtině | 2 | Klz | 0+0+2 | 2 | Zimní | |
TUTP/TP9SE | Stabilizátory a emulgátory v potravinář. | 4 | Zk+ | 2+0+1 | 2 | Zimní | |
TUACHP/TP9TG | Trendy v gastronomii II | 4 | Zk+ | 2+2+0 | 2 | Zimní | |
TUFMI/TP9SM | Separační metody | 4 | Zk+ | 2+2+0 | 2 | Zimní | |
MUPE/TP9PA | Podnikatelské aktivity II | 2 | Zk | 1+0+1 | 2 | Zimní |
Kód předmětu | Název předmětu | Kredity | Zakončení | Rozsah hodin | Doporučený ročník | Doporučený semestr | Dostupnost předmětu |
---|---|---|---|---|---|---|---|
MUTV/PSAPF | Sportovní aktivity- posilovna a fitness | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATI | Sportovní aktivity - Tai Ji Quan | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAAF | Sportovní aktivity - Americký fotbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAKE | Sportovní aktivity - Kendo | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATK | Sportovní aktivity - turistický kurz | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSABX | Sportovní aktivity - Thajský box | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAZT | Sportovní aktivity - zdravotní TV | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAVO | Sportovní aktivity - volejbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSASQ | Sportovní aktivity - squash | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSASK | Sportovní aktivity - sálová kopaná | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAKP | Sportovní aktivity - K2 Hiking | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAPL | Sportovní aktivity - plavání | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAHO | Sportovní aktivity - horolezectví | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAFL | Sportovní aktivity - florbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSABA | Sportovní aktivity - basketbal | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAAE | Sportovní aktivity - aerobik | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | Předmět je nabízen přijíždějícím studentům |
MUTV/PSASB | Sportovní aktivity - Sebeobrana | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATW | Sportovní aktivity - taekwondo | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSACY | Sportovní aktivity - cyklistika | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAIC | Sportovní aktivity - Indoor Cycling | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSATE | Sportovní aktivity - tenis | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAAI | Sportovní aktivity - Aikido | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSABD | Sportovní aktivity - badminton | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAIL | Sportovní aktivity - inline bruslení | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSALT | Sportovní aktivity - lyžování tuzemské | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSALZ | Sportovní aktivity - lyžování zahraniční | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - | |
MUTV/PSAST | Sportovní aktivity - stolní tenis | 1 | Zp | 0+2+0 | - | - |