Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Technologie potravin (N0721A210004)
Studijní obor / Specializace - (-/TP - 2021)
Stupeň získané kvalifikace Navazující
Forma studia Prezenční
Standardní doba studia 2 roky
Počet ECTS kreditů 120
Udělovaná kvalifikace Inženýr (2)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský studijní program  
Způsob ukončení Státní závěrečná zkouška
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor nespecifikováno
Klíčové studijní výstupy Ve dvouletém magisterském studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu, výzkumné a vývojové instituce. Studium poskytuje na základě aktuálního stavu vědeckého poznání, výzkumu a vývoje rozšíření teoretických i praktických znalostí v oblastech technologie výroby potravin a nápojů.
Specifické požadavky pro přijetí Absolvované bakalářské nebo magisterské studium v příbuzném studijním programu a oboru, výsledky předchozího studia na VŠ.
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy Ukončené vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu.
Profil programu akademický
Podmínky pokračování studia Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů.a splnění všech předmětů z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
Profesní profily absolventů s příklady Absolventi jsou odborně vychováváni pro řídící technologické a kontrolní pozice ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu a také výzkumná a vývojová pracoviště zaměřená na technologii potravin a hodnocení jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti.
Garant oboru / specializace Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.
Statut Doporučený ročník Doporučený semestr Kód předmětu Název předmětu (* Státnice) Vyučovací jazyk Počet ECTS kreditů Dostupnost předmětu
A Povinný 1 Zimní TUTP/TP7TZ Technologie výroby potravin živočišného původu I Čeština 6  
A Povinný 1 Zimní TUTP/TP7SP Senzorické hodnocení potravin Čeština 4  
A Povinný 1 Zimní TUTP/TP7RO Ročníkový projekt Čeština 3  
A Povinný 1 Zimní TUIOZP/TP7MP Mikrobiologie potravin Čeština 4  
A Povinný 1 Zimní TUTP/TP7TR Technologie výroby potravin rostlinného původu I Čeština 6  
A Povinný 1 Zimní TUACHP/TP7AH Analýza a hodnocení potravin Čeština 7  
A Povinný 1 Letní TUTP/TP8TC Technologická cvičení I Čeština 2  
A Povinný 1 Letní TUIOZP/TP8MB Molekulární biologie Čeština 5  
A Povinný 1 Letní TUTP/TP8PR Podpora přípravy a realizace výroby potravin II Čeština 3  
A Povinný 1 Letní CJV/TP8AP Angličtina v technologii potravin Angličtina 2  
A Povinný 1 Letní TUTP/TP8TR Technologie výroby potravin rostlinného původu II Čeština 6  
A Povinný 1 Letní TUTP/TP8TZ Technologie výroby potravin živočišného původu II Čeština 6  
A Povinný 1 Letní TUTP/TP8AK Aplikovaná povrchová a koloidní chemie v potravinářství Čeština 4  
A Povinný 1 Letní TUIOZP/TP8LM Laboratoř mikrobiologie potravin Čeština 2  
C Volitelný 1 Letní TUACHP/TP8TG Trendy v gastronomii I Čeština 2  
C Volitelný 1 Letní TUACHP/TP8DD Dietetika a dietologie Čeština 2  
C Volitelný 1 Letní TUFMI/TP8ZE Zpracování experimentu II Čeština 2  
C Volitelný 1 Letní TUTP/TP8TE Technologická cvičení II Čeština 2  
C Volitelný 1 Letní TUFMI/TP8VV Výroba a vlastnosti obalů Čeština 2  
A Povinný 2 Zimní TUACHP/TP9VC Výživa a stravování člověka Čeština 4  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TP9FV Fyzikální vlastnosti potravin Čeština 3  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TP9L2 Legislativa v potravinářství II Čeština 5  
A Povinný 2 Zimní TUTTTK/TP9TT Technologie tuků a detergentů Čeština 5  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TP9SD Seminář k diplomové práci Čeština 1  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TP9VN Výroba alkoholických a nealkoholických nápojů Čeština 5  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TP9R2 Řízení bezpečnosti potravin II Čeština 3  
A Povinný 2 Zimní TUACHP/TP9ZO Zpracování ovoce, zeleniny a minoritních rostlinných surovin Čeština 4  
C Volitelný 2 Zimní CJV/TP9AA Akademické dovednosti v angličtině Angličtina 2  
C Volitelný 2 Zimní TUTP/TP9SE Stabilizátory a emulgátory v potravinářství Angličtina 4  
C Volitelný 2 Zimní TUACHP/TP9TG Trendy v gastronomii II Čeština 4  
C Volitelný 2 Zimní MUPE/TP9PA Podnikatelské aktivity II Čeština 2  
C Volitelný 2 Zimní TUFMI/TP9SM Separační metody Čeština 4  
A Povinný 2 Letní TUTP/TP0DP Diplomová práce Čeština 29  
A Povinný 2 Letní TUTP/TP0EX Exkurze Čeština 1  
A Povinný 2 Letní TUTP/TZTPR Technologie potravin rostlinného původu  (*) Čeština 0  
A Povinný 2 Letní TUTP/TZTPZ Technologie potravin živočišného původu  (*) Čeština 0  
B Povinně volitelný 2 Letní TUTP/TZMIP Mikrobiologie potravin  (*) Čeština 0  
B Povinně volitelný 2 Letní TUTP/TZVYC Výživa člověka  (*) Čeština 0  
B Povinně volitelný 2 Letní TUTP/TZAHP Analýza a hodnocení potravin  (*) Čeština 0  
C Volitelný - - MUTV/PSAAE Sportovní aktivity - aerobik Čeština 1 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
C Volitelný - - MUTV/PSATW Sportovní aktivity - taekwondo Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSACY Sportovní aktivity - cyklistika Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSATK Sport - turistický kurz Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAHO Sport - horolezectví Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAPF Sportovní aktivity - posilovna a fitness Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAVO Sportovní aktivity - volejbal Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSALZ Sportovní aktivity - lyžování zahraniční Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAKE Sportovní aktivity - Kendo Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSABX Sportovní aktivity - Thajský box Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSASK Sportovní aktivity - sálová kopaná Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAPL Sportovní aktivity - plavání Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAFL Sportovní aktivity - florbal Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSASB Sportovní aktivity - Sebeobrana Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSABD Sportovní aktivity - badminton Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSATI Sportovní aktivity - Tai Ji Quan Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAZT Sportovní aktivity - zdravotní TV Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAAI Sportovní aktivity - Aikido Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAIL Sportovní aktivity - inline bruslení Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSALT Sportovní aktivity - lyžování tuzemské Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAKP Sportovní aktivity - K2 Hiking Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAST Sportovní aktivity - tenis Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAAF Sportovní aktivity - Americký fotbal Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSATE Sportovní aktivity - tenis Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSASQ Sportovní aktivity - squash Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSABA Sportovní aktivity - basketbal Čeština 1  
C Volitelný - - MUTV/PSAIC Sportovní aktivity - Indoor Cycling Čeština 1