Fakulta
|
Fakulta technologická (FT)
|
Studijní program
|
Chemie potravin a bioaktivních látek (N0721A210005)
|
Studijní obor / Specializace
|
-
(-/BI - 2021)
|
Stupeň získané kvalifikace
|
Navazující
|
Forma studia
|
Prezenční
|
Standardní doba studia
|
2 roky
|
Počet ECTS kreditů
|
120
|
Udělovaná kvalifikace
|
Inženýr (2)
|
Přístup k dalšímu studiu
|
Doktorský studijní program
|
Způsob ukončení
|
Státní závěrečná zkouška
|
Studijní a zkušební řád
|
URL
|
Fakultní koordinátor
|
nespecifikováno
|
Klíčové studijní výstupy
|
Cílem studia je, na základě aktuálního stavu vědeckého poznání, poskytnout teoretické vzdělání a laboratorní zručnosti v oblasti pokročilé organické chemie, metod strukturní analýzy, analytických separačních technik, analýzy potravin a studia vlastností a struktury chemických látek. Studenti získají nejen hluboké teoretické znalosti v oblasti aplikace instrumentálních metod, ale také schopnost samostatně vybrané přístroje používat, a interpretovat získané výsledky. Rovněž je kladen značný důraz na pochopení a rozpoznání vztahů mezi chemickými látkami navzájem a na vyhodnocení vlivu vnějších podmínek. Studenti se naučí uplatňovat tyto poznatky při řešení praktických problémů v oblastech chemie a analýzy potravin, přídatných látek a doplňků potravin a v dalších příbuzných oblastech. Cílem studia v tomto programu je i pěstování svobodného myšlení, nezávislého vědeckého bádání a všestranná podpora tvůrčího ducha.
|
Specifické požadavky pro přijetí
|
Absolvované bakalářské nebo magisterské studium v příbuzném studijním programu a oboru, výsledky předchozího studia na VŠ.
|
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání
|
Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
|
Kvalifikační požadavky a předpisy
|
Ukončené vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu.
|
Profil programu
|
akademický
|
Podmínky pokračování studia
|
Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího ročníku (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů a splnění všech studijních povinností z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
|
Profesní profily absolventů s příklady
|
V magisterském studijním programu Chemie potravin a bioaktivních látek jsou vychováváni odborníci, kteří najdou uplatnění ve výzkumných a analytických laboratořích podniků v oblasti potravinářského, chemického a farmaceutického průmyslu, výzkumných institucí či orgánů státního dozoru.
|
Garant oboru / specializace
|
Kafka Stanislav, doc. Ing. CSc.
|