Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Chemie a technologie potravin (P2901)
Studijní obor / Specializace Technologie potravin (2901V013/0 - 2016)
Stupeň získané kvalifikace Doktorský
Forma studia Prezenční
Standardní doba studia 4 roky
Počet ECTS kreditů Nejedná se o kreditní systém studia
Udělovaná kvalifikace Doktor (8)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský titul je nejvyšším dosažitelným stupněm vzdělání v českém školském systému.  
Způsob ukončení Státní doktorská zkouška a obhajoba disertační práce.
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor
Čermák Roman, prof. Ing. Ph.D.
E-mail: cermak@ft.utb.cz
Telefon: 420576031345
Fax:
Klíčové studijní výstupy Studijní obor Technologie potravin zahrnuje oblast výroby a zpracování potravin, v níž se využívají a rozvíjejí poznatky biologických, chemických, inženýrských a ekonomických vědních disciplín. Na základě získaných hlubokých teoretických znalostí z oblasti technologie výroby potravin, chemie a analýzy potravin, biochemie, mikrobiologie a procesního inženýrství je absolvent připraven na samostatnou tvůrčí výzkumnou činnost, řídicí práci v potravinářském průmyslu, vývoji a výzkumu potravinářských technologií. Absolvent je profilován ve znalosti inženýrských procesů a jejich uplatnění v technologických postupech při výrobě a zpracování potravin. Dále jsou rozvíjeny jeho znalosti vlivu technologických procesů na chemické složení, fyzikálně - chemické, biochemické, mikrobiologické a výživové charakteristiky zpracovaných produktů.
Specifické požadavky pro přijetí Úspěšná ústní rozprava nad zvoleným tématem disertační práce, všeobecný rozhled v daném vědním oboru a úspěšné složení přijímací zkoušky.
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy Ukončené vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu
Profil programu Doktorský studijní program je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti výzkumu nebo vývoje
Podmínky pokračování studia Školitel pravidelně na konci akademického roku hodnotí plnění podmínek stanovených v Individuálním studijním plánu studenta. Po vyjádření studenta Oborová rada doporučuje pokračování ve studiu v následujícím akademickém roce.
Profesní profily absolventů s příklady Po absolvování tohoto studia a složení státní doktorské zkoušky a obhajobě disertační práce se mohou uplatnit jako vědečtí, vývojoví nebo pedagogičtí pracovníci na vysokých školách, výzkumných ústavech a vést pracovní kolektivy na vysoké profesionální úrovni nebo působit v managementu podniků.
Garant oboru / specializace Buňková Leona, prof. RNDr. Ph.D.
Neuvedený ročník
Zimní Letní
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 0
Z následující množiny předmětů a z nabídky volitelných předmětů si student zapíše tolik předmětů, aby součet jejich ECTS kreditů činil 30
TUTP/TWPT4 (0)
TUIOZP/TWTB4 (0)
TUTP/TWPE4 (0)
TUTTTK/TWPV4 (0)
TUTP/TWPZ4 (0)
TUCH/TWPO4 (0)
TUTP/TWPC4 (0)
TUACHP/TWPI4 (0)
TUIOZP/TWBPP (0)
TUIP/TWPI4 (0)
TUTP/TWPF4 (0)
TUIOZP/TWPB4 (0)
TUIOZP/TWPMB (0)
TUIOZP/TWPM4 (0)
CJV/DTTP1 (0)
CJV/DTAWC (0)
CJV/DTAW1 (0)
Součet ECTS kreditů
za povinné předměty 0
Z následující množiny předmětů si student zapíše tolik předmětů, aby součet jejich ECTS kreditů činil 30
CJV/DTTPC (0)
CJV/DTAW2 (0)
CJV/DTTP2 (0)
Celkem 60 kreditů
Celkem 0 kreditů