Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Chemie a technologie potravin (P2901)
Studijní obor / Specializace Technologie potravin (2901V013/0 - 2016)
Stupeň získané kvalifikace Doktorský
Forma studia Prezenční
Standardní doba studia 4 roky
Počet ECTS kreditů Nejedná se o kreditní systém studia
Udělovaná kvalifikace Doktor (8)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský titul je nejvyšším dosažitelným stupněm vzdělání v českém školském systému.  
Způsob ukončení Státní doktorská zkouška a obhajoba disertační práce.
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor
Čermák Roman, prof. Ing. Ph.D.
E-mail: cermak@ft.utb.cz
Telefon: 420576031345
Fax:
Klíčové studijní výstupy Studijní obor Technologie potravin zahrnuje oblast výroby a zpracování potravin, v níž se využívají a rozvíjejí poznatky biologických, chemických, inženýrských a ekonomických vědních disciplín. Na základě získaných hlubokých teoretických znalostí z oblasti technologie výroby potravin, chemie a analýzy potravin, biochemie, mikrobiologie a procesního inženýrství je absolvent připraven na samostatnou tvůrčí výzkumnou činnost, řídicí práci v potravinářském průmyslu, vývoji a výzkumu potravinářských technologií. Absolvent je profilován ve znalosti inženýrských procesů a jejich uplatnění v technologických postupech při výrobě a zpracování potravin. Dále jsou rozvíjeny jeho znalosti vlivu technologických procesů na chemické složení, fyzikálně - chemické, biochemické, mikrobiologické a výživové charakteristiky zpracovaných produktů.
Specifické požadavky pro přijetí Úspěšná ústní rozprava nad zvoleným tématem disertační práce, všeobecný rozhled v daném vědním oboru a úspěšné složení přijímací zkoušky.
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy Ukončené vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu
Profil programu Doktorský studijní program je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti výzkumu nebo vývoje
Podmínky pokračování studia Školitel pravidelně na konci akademického roku hodnotí plnění podmínek stanovených v Individuálním studijním plánu studenta. Po vyjádření studenta Oborová rada doporučuje pokračování ve studiu v následujícím akademickém roce.
Profesní profily absolventů s příklady Po absolvování tohoto studia a složení státní doktorské zkoušky a obhajobě disertační práce se mohou uplatnit jako vědečtí, vývojoví nebo pedagogičtí pracovníci na vysokých školách, výzkumných ústavech a vést pracovní kolektivy na vysoké profesionální úrovni nebo působit v managementu podniků.
Garant oboru / specializace Buňková Leona, prof. RNDr. Ph.D.

Složení segmentů (bloky a jejich předměty):

Zkratka
T-PP-TP-XXX
Název segmentu
Technologie potravin
Název bloku
povinně volitelné předměty
Statut
Povinně volitelný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
-
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUTP/TWPE4 Plánování experimentů a zprac. exper.dat 0 Zk 0+0+0 - -  
TUTP/TWPZ4 Trendy v tech. výroby potr. živ. původu 0 Zk 0+0+0 - -  
TUTP/TWPT4 Trendy v technol.výroby potravin rostl. 0 Zk 0+0+0 - -  
TUIOZP/TWTB4 Trendy v biotechnologiích 0 Zk 0+0+0 - -  
TUTTTK/TWPV4 Trendy v technol. výroby tuků a tenzidů 0 Zk 0+0+0 - -  
CJV/DTTP1 Technické prezentace 1 0 Bez 0+0+2 - Zimní  
CJV/DTAW1 Akademické psaní 1 0 Bez 0+0+2 - Zimní  
CJV/DTAWC Akademické psaní - C 0 Bez 0+0+4 - Zimní  
CJV/DTTPC Technické prezentace - C 0 Zk 0+0+4 - Letní  
CJV/DTTP2 Technické prezentace 2 0 Zk 0+0+2 - Letní  
CJV/DTAW2 Akademické psaní 2 0 Bez 0+0+2 - Letní  
Název bloku
volitelné předměty
Statut
Volitelný
Min. kreditů
0
Max. kreditů
-
Min. předmětů
-
Kód předmětu Název předmětu Kredity Zakončení Rozsah hodin Doporučený ročník Doporučený semestr Dostupnost předmětu
TUTP/TWPF4 Aplikovaná fyzikální chemie v potravinář 0 Zk 0+0+0 - -  
TUIOZP/TWPB4 Biodegradace potrav.a kosm.odpadů 0 Zk 0+0+0 - -  
TUIOZP/TWBPP Biochemické procesy v potravinářství 0 Zk 0+0+0 - -  
TUCH/TWPO4 Chemie přírodních látek 0 Zk 0+0+0 - -  
TUIP/TWPI4 Potravinářské inženýrství 0 Zk 0+0+0 - -  
TUIOZP/TWPMB Pokročilá molekulární biotechnologie 0 Zk 0+0+0 - -  
TUTP/TWPC4 Pokročilá chemie potravin 0 Zk 0+0+0 - -  
TUIOZP/TWPM4 Pokročilá mikrobiologie potravin 0 Zk 0+0+0 - -  
TUACHP/TWPI4 Instrumentální metody analýzy potravin 0 Zk 0+0+0 - -