Fakulta
|
Fakulta technologická (FT)
|
Studijní program
|
Chemie a technologie potravin (P2901)
|
Studijní obor / Specializace
|
Technologie potravin
(2901V013/0 - 2016)
|
Stupeň získané kvalifikace
|
Doktorský
|
Forma studia
|
Kombinovaná
|
Standardní doba studia
|
4 roky
|
Počet ECTS kreditů
|
Nejedná se o kreditní systém studia
|
Udělovaná kvalifikace
|
Doktor (8)
|
Přístup k dalšímu studiu
|
Doktorský titul je nejvyšším dosažitelným stupněm vzdělání v českém školském systému.
|
Způsob ukončení
|
Státní doktorská zkouška a obhajoba disertační práce.
|
Studijní a zkušební řád
|
URL
|
Fakultní koordinátor
|
Čermák Roman, prof. Ing. Ph.D.
|
E-mail: cermak@ft.utb.cz
|
Telefon: 420576031345
|
Fax:
|
|
Klíčové studijní výstupy
|
Studijní obor Technologie potravin zahrnuje oblast výroby a zpracování potravin, v níž se využívají a rozvíjejí poznatky biologických, chemických, inženýrských a ekonomických vědních disciplín. Na základě získaných hlubokých teoretických znalostí z oblasti technologie výroby potravin, chemie a analýzy potravin, biochemie, mikrobiologie a procesního inženýrství je absolvent připraven na samostatnou tvůrčí výzkumnou činnost, řídicí práci v potravinářském průmyslu, vývoji a výzkumu potravinářských technologií. Absolvent je profilován ve znalosti inženýrských procesů a jejich uplatnění v technologických postupech při výrobě a zpracování potravin. Dále jsou rozvíjeny jeho znalosti vlivu technologických procesů na chemické složení, fyzikálně - chemické, biochemické, mikrobiologické a výživové charakteristiky zpracovaných produktů.
|
Specifické požadavky pro přijetí
|
Úspěšná ústní rozprava nad zvoleným tématem disertační práce, všeobecný rozhled v daném vědním oboru a úspěšné složení přijímací zkoušky.
|
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání
|
Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
|
Kvalifikační požadavky a předpisy
|
Ukončené vysokoškolské vzdělání v magisterském studijním programu
|
Profil programu
|
Doktorský studijní program je zaměřen na vědecké bádání a samostatnou tvůrčí činnost v oblasti výzkumu nebo vývoje
|
Podmínky pokračování studia
|
Školitel pravidelně na konci akademického roku hodnotí plnění podmínek stanovených v Individuálním studijním plánu studenta. Po vyjádření studenta Oborová rada doporučuje pokračování ve studiu v následujícím akademickém roce.
|
Profesní profily absolventů s příklady
|
Po absolvování tohoto studia a složení státní doktorské zkoušky a obhajobě disertační práce se mohou uplatnit jako vědečtí, vývojoví nebo pedagogičtí pracovníci na vysokých školách, výzkumných ústavech a vést pracovní kolektivy na vysoké profesionální úrovni nebo působit v managementu podniků.
|
Garant oboru / specializace
|
Buňková Leona, prof. RNDr. Ph.D.
|