Information on study programme

« Back
Faculty Faculty of Technology (FT)
Study programme Gastronomy and Nutrition (B0721P210002)
Branch of study / Specialization unspecified (-/GV - 24)
Level of acquired qualification Bachelor
Form of study Full-time
Standard length of study 3 years
Number of ECTS credits 180
Qualification awarded Bachelor (0)
Access to further studies Master study programme  
Type of completion
Study and Examination Code URL
Faculty coordinator for international students unspecified
Key learning outcomes The three-year professionally focused bachelor's study programme in Gastronomy and Nutrition aims to provide theoretical education and practical skills of the basics of gastronomy, individual gastronomic technologies, regional gastronomy and gastrotourism, and alternative and new diets. The student will also gain basic knowledge from the field of human nutrition, its evaluation and impact on human health.
Specific admission requirements Evidence of education required by law, no other requirements.
Specific provisions for recognition of prior learning General Rules for the Recognition of Previous Studies
Qualification requirements and regulations Completed secondary education finished with a school leaving examination.
Profile of the programme professional
Persistence requirements Podmínkou pro postup do druhého ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů.(nezapočítávají se kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia). Podmínkou pro postup do třetího ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 60 kreditů za celé studium, z toho minimálně 30 kreditů za 2. ročník (do kreditů za 2. ročník se nezapočítávají kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia) a zároveň splnění všech podruhé zapsaných předmětů. Podmínkou pro postup do čtvrtého (rozvolněného) ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 120 kreditů za celé studium z toho minimálně 30 kreditů za 3. ročník (do kreditů za 3. ročník se nezapočítávají kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia) a zároveň splnění všech podruhé zapsaných předmětů. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
Occupational profiles of graduates with examples unspecified
Branch of study / Specialization guarantor unspecified
1. year Undetermined year
Winter Summer Winter Summer
TUACHP/TP1AP (5)
TUIOZP/TP1MG (5)
TUACHP/TP1VG (5)
FT/TP1AS (1)
TUTP/TP1ZZ (4)
TUCH/TP1SC (1)
TUACHP/TP1SB (2)
TUCH/TP1ZC (4)
AUM/TP1M1 (5)
AUM/TP1SM (1)
Sum of ECTS credits
for compulsory courses 33
The student can choose the courses from the following course offer beyond their study obligations.
TUCH/TP1RC (2)
AUM/TP1RM (2)
TUFMI/TP2ZF (4)
TUACHP/TP2TO (3)
TUTP/TP2EB (5)
TUACHP/TP2PG (2)
TUACHP/TP2TG (3)
TUACHP/TP2OP (2)
TUACHP/TP2P1 (6)
Sum of ECTS credits
for compulsory courses 25
From the following group of courses and from the list of optional courses student has to register for sufficient number of courses so that the sum of their ECTS credits is 5
CJV/TP2AB (2)
CJV/TP2AA (2)
CJV/TP2AC (2)
Sum of ECTS credits
for compulsory courses 0
From the following group of courses and from the list of optional courses student has to register for sufficient number of courses so that the sum of their ECTS credits is 30
MUTV/PSALT (1)
MUTV/PSAZT (1)
MUTV/PSAVK (1)
MUTV/PSAKP (1)
MUTV/PSAAF (1)
MUTV/PSASQ (1)
MUTV/PSAST (1)
MUTV/PSAIL (1)
MUTV/PSAAI (1)
MUTV/PSATI (1)
MUTV/PSASK (1)
MUTV/PSASB (1)
MUTV/PSAPL (1)
MUTV/PSAKE (1)
MUTV/PSAGO (1)
MUTV/PSAFL (1)
MUTV/PSABX (1)
MUTV/PSABD (1)
MUTV/PSAVO (1)
MUTV/PSAPF (1)
MUTV/PSALZ (1)
MUTV/PSAKL (1)
MUTV/PSATK (1)
MUTV/PSAHO (1)
MUTV/PSATW (1)
MUTV/PSACY (1)
MUTV/PSAAE (1)
MUTV/PSATE (1)
MUTV/PSABA (1)
MUTV/PSAIC (1)
Sum of ECTS credits
for compulsory courses 0
Student chooses optional courses so that the number of ECTS credits for optional courses totals: 30.
Total 60 credits Total 60 credits
Total 180 credits