Faculty
|
Faculty of Technology (FT)
|
Study programme
|
Gastronomy and Nutrition (B0721P210002)
|
Branch of study / Specialization
|
unspecified
(-/GV - 24)
|
Level of acquired qualification
|
Bachelor
|
Form of study
|
Full-time
|
Standard length of study
|
3 years
|
Number of ECTS credits
|
180
|
Qualification awarded
|
Bachelor (0)
|
Access to further studies
|
Master study programme
|
Type of completion
|
|
Study and Examination Code
|
URL
|
Faculty coordinator for international students
|
unspecified
|
Key learning outcomes
|
The three-year professionally focused bachelor's study programme in Gastronomy and Nutrition aims to provide theoretical education and practical skills of the basics of gastronomy, individual gastronomic technologies, regional gastronomy and gastrotourism, and alternative and new diets. The student will also gain basic knowledge from the field of human nutrition, its evaluation and impact on human health.
|
Specific admission requirements
|
Evidence of education required by law, no other requirements.
|
Specific provisions for recognition of prior learning
|
General Rules for the Recognition of Previous Studies
|
Qualification requirements and regulations
|
Completed secondary education finished with a school leaving examination.
|
Profile of the programme
|
professional
|
Persistence requirements
|
Podmínkou pro postup do druhého ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů.(nezapočítávají se kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia). Podmínkou pro postup do třetího ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 60 kreditů za celé studium, z toho minimálně 30 kreditů za 2. ročník (do kreditů za 2. ročník se nezapočítávají kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia) a zároveň splnění všech podruhé zapsaných předmětů. Podmínkou pro postup do čtvrtého (rozvolněného) ročníku bakalářského studijního programu je získání alespoň 120 kreditů za celé studium z toho minimálně 30 kreditů za 3. ročník (do kreditů za 3. ročník se nezapočítávají kredity z předmětů, které byly uznány z předchozího studia) a zároveň splnění všech podruhé zapsaných předmětů. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
|
Occupational profiles of graduates with examples
|
unspecified
|
Branch of study / Specialization guarantor
|
unspecified
|