Informace o studijním programu

« Zpět
Fakulta Fakulta technologická (FT)
Studijní program Food Technology (N0721A210003)
Studijní obor / Specializace - (-/FT - 2023)
Stupeň získané kvalifikace Navazující
Forma studia Prezenční
Standardní doba studia 2 roky
Počet ECTS kreditů 120
Udělovaná kvalifikace Inženýr (2)
Přístup k dalšímu studiu Doktorský studijní program  
Způsob ukončení
Studijní a zkušební řád URL
Fakultní koordinátor nespecifikováno
Klíčové studijní výstupy Ve dvouletém magisterském studijním programu jsou vychováváni odborníci pro technologické a kontrolní funkce ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správu, výzkumné a vývojové instituce. Studium poskytuje na základě aktuálního stavu vědeckého poznání, výzkumu a vývoje rozšíření teoretických i praktických znalostí v oblastech technologie výroby potravin a nápojů.
Specifické požadavky pro přijetí Absolvované bakalářské nebo magisterské studium v příbuzném studijním programu a oboru, výsledky předchozího studia na VŠ.
Specifická opatření pro uznávání předchozího vzdělání Obecná pravidla pro uznání předchozího vzdělání
Kvalifikační požadavky a předpisy Ukončené vysokoškolské vzdělání v bakalářském studijním programu.
Profil programu akademický
Podmínky pokračování studia Podmínkou pro postup do druhého ročníku magisterského studijního programu je získání alespoň 30 kreditů. Podmínkou pro postup do třetího (rozvolněného) magisterského studijního programu je získání alespoň 10 kreditů.a splnění všech předmětů z 1. ročníku. Podmínky definuje vnitřní norma FT: "Pravidla průběhu studia ve studijních programech uskutečňovaných na Fakultě technologické" dostupná z: https://ft.utb.cz/o-fakulte/uredni-deska/vnitrni-normy-a-predpisy/vnitrni-predpisy-ft/
Profesní profily absolventů s příklady Absolventi jsou odborně vychováváni pro řídící technologické a kontrolní pozice ve výrobních podnicích potravinářského průmyslu, podnicích uvádějících potraviny a nápoje do oběhu, státní správua také výzkumná a vývojová pracoviště zaměřená na technologii potravin a hodnocení jejich jakosti a zdravotní nezávadnosti. Absolventi mají hluboké znalosti a porozumněnív oblasti technologie a hygieny masa a masných výrobků, mléka a mléčných výrobků, drůbeže, zvěřiny a výrobků z nich, ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků mrazíren , vyjec, polotovarů a tuků živočišného původu, včelích produktů, pekárenských výrobků a těstovin, škrobu a výrobků z nich, luštěnin olejna
Garant oboru / specializace Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.
Statut Doporučený ročník Doporučený semestr Kód předmětu Název předmětu (* Státnice) Vyučovací jazyk Počet ECTS kreditů Dostupnost předmětu
A Povinný 1 Zimní TUTP/TE7TR Food Technology of Plant Foodstuffs I Angličtina 6 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 1 Zimní TUTP/TE7TZ Technology of Animal Food Production I Angličtina 6 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 1 Zimní TUACHP/TE7AH Food Analysis and Evaluation Angličtina 6 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 1 Zimní TUIOZP/TE7MP Food Microbiology Angličtina 4 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 1 Zimní TUTP/TE7RO Yearlong Project Angličtina 4 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 1 Zimní TUTP/TE7SP Sensory Analysis of Food Angličtina 4 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 1 Letní TUTP/TE8TR Food Technology of Plant Foodstuffs II Angličtina 6 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 1 Letní TUIOZP/TE8LM Laboratory of Food Microbiology Angličtina 2  
A Povinný 1 Letní CJV/TE8AP English in Food Technology Angličtina 2 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 1 Letní TUTP/TE8TC Technological Practice I Angličtina 2 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 1 Letní TUTP/TE8AK Applied Surface and Colloid Chemistry in Food Technology Angličtina 4 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 1 Letní TUTP/TE8TZ Technology of Animal Food Production II Angličtina 6  
A Povinný 1 Letní TUIOZP/TE8MB Molecular Biology Angličtina 5 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 1 Letní TUTP/TE8PR Support for the Preparation and Implementation of Food Production II Angličtina 3  
B Povinně volitelný 1 Letní TUACHP/TE8TG Trends in Gastronomy I Angličtina 2  
B Povinně volitelný 1 Letní TUACHP/TE8DD Dietetics and Dietology Angličtina 2  
B Povinně volitelný 1 Letní TUFMI/TE8VV Prod. and Prop. of Packaging Mat. Angličtina 2  
B Povinně volitelný 1 Letní TUFMI/TE8ZE Experiment Evaluation II Angličtina 2  
B Povinně volitelný 1 Letní TUTP/TE8TE Technological Practice II Angličtina 2  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TE9FV Physical Characteristics of Foodstuffs Angličtina 4 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 2 Zimní TUTP/TE9L2 Legislation in Food Industry II Angličtina 5  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TE9VN Production of Alcoholic and Non-Alcoholic Beverages Angličtina 4 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
A Povinný 2 Zimní TUTTTK/TE9TT Technology of Fats and Detergents Angličtina 4  
A Povinný 2 Zimní TUACHP/TE9ZO Processing of Fruits, Vegetables and Minor Plant Raw Materials Angličtina 4  
A Povinný 2 Zimní TUACHP/TE9VC Human Nutrition Angličtina 4  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TE9SD Master Thesis Seminar Angličtina 1  
A Povinný 2 Zimní TUTP/TE9R2 Food Safety Management II Angličtina 4 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
B Povinně volitelný 2 Zimní TUACHP/TE9TG Trends in Gastronomy II Angličtina 4  
B Povinně volitelný 2 Zimní TUFMI/TE9SM Separation Methods Angličtina 4 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
B Povinně volitelný 2 Zimní CJV/TE9AA Academic Skills in English Angličtina 2 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
B Povinně volitelný 2 Zimní TUTP/TE9SE Food Stabilisers and Emulsifiers Angličtina 4 Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
B Povinně volitelný 2 Zimní MUPE/TE9PA Podnikatelské aktivity II Angličtina 2  
A Povinný 2 Letní TUTP/TE0DP Master Thesis Angličtina 30