Vyučující
|
-
Pachlová Vendula, doc. Ing. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
- Trendy výroby výrobků živočišného původu. - Chemické a biochemické reakce v produktech živočišného původu, emulgační a stabilizační vlastnosti živočišných proteinů. - Přídatné látky a jejich interakce ve výrobcích živočišného původu. - Postupy konzervace produktů živočišného původu. - Funkční potraviny živočišného původu. - Faktory ovlivňující kvalitu produktů živočišného původu.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
- Příprava na zkoušku
- 50 hodin za semestr
|
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
charakterizovat výrobu vybraných živočišných produktů |
charakterizovat výrobu vybraných živočišných produktů |
Odborné dovednosti |
---|
aplikovat znalosti z absolvovaného studia. vypracovat samostatnou práci na zadané téma včetně realizace a vyhodnocení výsledků experimentu. použít svých znalostí při státní závěrečné zkoušce a následně v praxi. |
aplikovat znalosti z absolvovaného studia. vypracovat samostatnou práci na zadané téma včetně realizace a vyhodnocení výsledků experimentu. použít svých znalostí při státní závěrečné zkoušce a následně v praxi. |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
Metody práce s textem (učebnicí, knihou) |
Odborné dovednosti |
---|
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Praktické procvičování |
Praktické procvičování |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Ústní zkouška |
Ústní zkouška |
Doporučená literatura
|
-
BUŇKA, F., PACHLOVÁ, V., BUŇKOVÁ, L., ČERNÍKOVÁ, M. Mlékárenská technologie I.. Zlín, 2013.
-
BYLUND, G. Dairy Processing Handbook. Lund, 1995.
-
DIKEMAN, M., DEVINE, C. Encyclopedia of Meat Sciences, Volume 1-3. 2nd Ed.. Elsevier, 2014. ISBN 978-1-68015-340-8.
-
Donnelly, C.W. Cheese and Microbes. 1st Ed.. ASM Press, 2014.
-
DOYLE, M.P., BUCHANAN, R.L. Food Microbiology: Fundamentals and Frontiers. 4th Ed.. ASM Press, 2014.
-
Heldman, R.D. Food Preservation Process Design. 1st Ed.. Elsevier Academic Press, 2011.
-
IBARRA-SÁNCHEZ, L. A., EL-HADDAD, N., MAHMOUD, D., MILLER, M. J., KARAM, L. Invited review: Advances in nisin use for preservation of dairy products. Journal of Dairy Science.
-
NOLLET, L.M.L. Handbook of Meat, Poultry and Seafood Quality. New York, 2012. ISBN 0122272358.
|