|
Vyučující
|
-
Salek Richardos Nikolaos, doc. Ing. Ph.D.
-
Kůrová Vendula, Ing. Ph.D.
-
Gryger Tomáš, Ing.
|
|
Obsah předmětu
|
- Metodika zpracování surovinových skladeb. - Surovinové skladby v produkci potravin rostlinného původu, vedlejší produkty, pomocné materiály. - Surovinové skladby v produkci potravin živočišného původu, vedlejší živočišné produkty, pomocné materiály. - Surovinové skladby v produkci nápojů, vedlejší produkty, pomocné materiály. - Program SuperPro Designer - základní softwarové rozhraní studentské verze programu. - Program SuperPro Designer - ovládání programu - tvorba základního výrobního diagramu I. - Program SuperPro Designer - ovládání programu - tvorba základního výrobního diagramu II. - Program SuperPro Designer - ovládání programu - materiálová bilance vstupů, meziproduktů a výstupů I. - Program SuperPro Designer - ovládání programu - materiálová bilance vstupů, meziproduktů a výstupů II. - Program SuperPro Designer - ovládání programu - optimalizace základních procesů I. - Program SuperPro Designer - ovládání programu - optimalizace základních procesů II. - Tvorba modelové výrobní linky I. - Tvorba modelové výrobní linky II. - Prezentace výsledků tvorby modelové výrobní linky.
|
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
Cvičení na počítači, Praktické procvičování, Individuální práce studentů
- Příprava na zápočet
- 60 hodin za semestr
|
| Výsledky učení |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| Modelovat výrobní proces |
| Modelovat výrobní proces |
| Plánovat a analyzovat technologické procesy |
| Plánovat a analyzovat technologické procesy |
| Odborné dovednosti |
|---|
| Sestavit základní technologické schéma |
| Sestavit základní technologické schéma |
| Používat základní funkce softwarového nástroje Super Pro Designer |
| Používat základní funkce softwarového nástroje Super Pro Designer |
| Inicializovat jednotkové operace |
| Inicializovat jednotkové operace |
| Modifikovat jednotkové operace |
| Modifikovat jednotkové operace |
| Definovat suroviny a pomocné materiály |
| Definovat suroviny a pomocné materiály |
| Vyučovací metody |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| Exkurze |
| Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
| Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
| Exkurze |
| Demonstrace |
| Demonstrace |
| Odborné dovednosti |
|---|
| Cvičení na počítači |
| Cvičení na počítači |
| Exkurze |
| Exkurze |
| Individuální práce studentů |
| Individuální práce studentů |
| Praktické procvičování |
| Praktické procvičování |
| Hodnotící metody |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce) |
| Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce) |
| Známkou |
| Známkou |
|
Doporučená literatura
|
-
Manuál k programu SuperPro Designer..
-
Prezentace ze seminářů.
-
DOSTÁLOVÁ, J. a kol. Technologie potravin - Potravinářské zbožíznalství. 1. vyd.. Ostrava: Key Publishing, 2014. ISBN 978-80-7418-208-2.
-
GRIFFITHS, M. (Ed.). Improving the Safety and Quality of Milk. Improving Quality in Milk Products.. Cambridge: Woodhead Pub., 2010. ISBN 9781845699437.
-
KADLEC, P. a kol. Technologie potravin - Procesy a zařízení v potravinářství a biotechnologiích. 1. vyd.. Ostrava: Key Publishing, 2013. ISBN 978-80-7418-163-4.
-
KADLEC, P. a kol. Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. 1. vyd.. Ostrava: Key Publishing, 2012. ISBN 978-80-7418-145-0.
-
RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.
|