Předmět: Oborový seminář

» Seznam fakult » FT » TUIOZP
Název předmětu Oborový seminář
Kód předmětu TUIOZP/TK1OS
Organizační forma výuky Seminář
Úroveň předmětu Bakalářský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 1
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu Povinný
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Buňková Leona, prof. RNDr. Ph.D.
Obsah předmětu
Cílem předmětu je seznámit studenty s prostředím výuky na Fakultě technologické UTB ve Zlíně a dále s aktuálními problémy potravinářských biotechnologií a aplikované mikrobiologie. Na seminářích jsou rovněž diskutována témata z oblasti vědy a výzkumu probíhajícího na FT a nových trendů v biotechnologiích. Součástí je také diskuze se studenty s cílem získat zpětnou vazbu ze studentského prostředí.

Studijní aktivity a metody výuky
  • Účast na výuce - 14 hodin za semestr
  • Domácí příprava na výuku - 16 hodin za semestr
  • Účast na výuce - 4 hodiny za semestr
  • Domácí příprava na výuku - 26 hodin za semestr
Výsledky učení
Odborné znalosti
popsat organizaci studia na FT UTB v dané specializaci
popsat organizaci studia na FT UTB v dané specializaci
charakterizovat vstupní předpoklady pro studium dané specializace
charakterizovat vstupní předpoklady pro studium dané specializace
popsat aktuální trendy v oblastech dané specializace
popsat aktuální trendy v oblastech dané specializace
popsat možnosti praktických dovedností v dané specializaci
popsat možnosti praktických dovedností v dané specializaci
popsat uplatnitelnost v daném oboru / specializaci studia
popsat uplatnitelnost v daném oboru / specializaci studia
Odborné dovednosti
orientovat se v organizaci studia dané specializace
orientovat se v organizaci studia dané specializace
objasnit hledání problematiky v odborných databázích
objasnit hledání problematiky v odborných databázích
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Přednášení
Přednášení
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Metody práce s textem (učebnicí, knihou)
Odborné dovednosti
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming)
Praktické procvičování
Praktické procvičování
Hodnotící metody
Odborné znalosti
Analýza výkonů studenta
Analýza výkonů studenta
Systematické pozorování studenta
Systematické pozorování studenta
Doporučená literatura


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr