Vyučující
|
-
Adámková Anna, doc. Ing. et Ing. Ph.D.
|
Obsah předmětu
|
Základem tohoto předmětu je absolvování odborné praxe ve vybrané organizaci, v níž se student seznámí a aktivně se podílí na řešení konkrétních praktických situací. Podle typu vybrané organizace a zadaného úkolu se může jednat o např. přípravu jídel, přípravu a plánování jídelního lístku, přípravy cateringu, činnosti související s výživou člověka, provozní činnosti aj.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
- Příprava na zápočet
- 240 hodin za semestr
|
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
popsat základní chod provozu v závislosti na typu gastronomického zařízení, kde se účastnil praxe |
popsat základní chod provozu v závislosti na typu gastronomického zařízení, kde se účastnil praxe |
popsat řešení konkrétních praktických situací v tomto provozu |
popsat řešení konkrétních praktických situací v tomto provozu |
definovat vazby mezi jednotlivými částmi provozu |
definovat vazby mezi jednotlivými částmi provozu |
charakterizovat vazby mezi teoretickými znalostmi a získanými praktickými schopnostmi a dovednostmi |
charakterizovat vazby mezi teoretickými znalostmi a získanými praktickými schopnostmi a dovednostmi |
Odborné dovednosti |
---|
aplikovat pravidla a pokyny základů bezpečnosti práce v gastronomických provozech |
aplikovat pravidla a pokyny základů bezpečnosti práce v gastronomických provozech |
aplikovat pravidla osobní hygieny při práci s potravinami |
aplikovat pravidla osobní hygieny při práci s potravinami |
aplikovat základní informace a pokyny k odborné praxe |
aplikovat základní informace a pokyny k odborné praxe |
přenést teoretické znalosti do praktických dovedností v odborné praxi |
přenést teoretické znalosti do praktických dovedností v odborné praxi |
aktivně se zapojit do řešení konkrétních situací v praxi |
aktivně se zapojit do řešení konkrétních situací v praxi |
zaujmout stanovisko k absolvované odborné praxi |
zaujmout stanovisko k absolvované odborné praxi |
prezentovat nabyté zkušenosti z odborné praxe |
prezentovat nabyté zkušenosti z odborné praxe |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Dialogická (diskuze, rozhovor, brainstorming) |
Demonstrace |
Demonstrace |
Odborné dovednosti |
---|
Individuální práce studentů |
Individuální práce studentů |
Nácvik pohybových a pracovních dovedností |
Nácvik pohybových a pracovních dovedností |
Pozorování |
Pozorování |
Řešení situačních problematik - učení se v situacích |
Řešení situačních problematik - učení se v situacích |
Zážitková (sebezkušenostní) |
Zážitková (sebezkušenostní) |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Analýza jiné písem. práce studenta (kazuistika, deník, plán ...) |
Analýza jiné písem. práce studenta (kazuistika, deník, plán ...) |
Analýza výkonů studenta |
Analýza výkonů studenta |
Doporučená literatura
|
-
CÓN, F. Zařízení provozoven v kostce. 2. vyd. Gastronomie (R plus).. Divec: R plus, 2020. ISBN 978-80-904093-7-8.
-
FIŠERA, M. Gastronomie: vybrané kapitoly. Český Těšín: 2 Theta, 2016. ISBN 978-80-86380-78-0.
-
GISSLEN, W. Professional Cooking. Hoboken: John Wiley and Sons, 2011. ISBN 978-0470197523.
-
HRBKOVÁ, Z. Nové stolničení v kostce, 1. vyd.. Úvaly: Ratio, 2012. ISBN 80-86351-12-2.
-
VODOCHODSKÁ, L., ŠTĚPÁNEK, K. Technologie v kostce. 2. vyd. Gastronomie (R plus).. Divec: R plus, 2019. ISBN 978-80-904093-6-1.
|