Předmět: Stáž na odborném pracovišti

» Seznam fakult » FMK » KAPD
Název předmětu Stáž na odborném pracovišti
Kód předmětu KAPD/DSOP
Organizační forma výuky bez kontaktní výuky
Úroveň předmětu Doktorský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní a letní
Počet ECTS kreditů 5
Vyučovací jazyk Čeština
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Vyučující
  • Surman Martin, doc. MgA. ArtD.
Obsah předmětu
Podmínky a délku trvání odborné praxe si zajišťuje student komunikací se zástupcem společnosti, u které plánuje praxi vykonat. Doporučená délka odborné praxe je stanovena v rozsahu 1 až 6 týdnů, tzn. 5 až 30 pracovních dnů. Ve výjimečných případech může na základě písemné žádosti studenta schválit prodlužení délky trvání praxe ředitel ústavu či vedoucí ateliéru. V době vykonávání náležitě schválené odborné praxe je student omluven z neúčasti na výuce a na pracovišti. O datech a trvání odborné praxe informuje student pedagogy a školitele ještě před jejím počátkem. Při nástupu i vykonávání stáže na odborném pracovišti se student mimo jiné řídí pokyny uvedenými ve Studijním a zkušebním řádu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a doplňující směrnicí děkanky FMK. Vyplněný a podepsaný formulář nástupu na stáž. Potvrzený doklad o absolvování stáže.

Studijní aktivity a metody výuky
Stáže
Předpoklady
Odborné znalosti
Ukončený první ročník magisterského studia.
Ukončený první ročník magisterského studia.
Výsledky učení
popsat metodiku designérské práce
popsat metodiku designérské práce
zdůvodnit zvolené výrobní technologie a materiály
zdůvodnit zvolené výrobní technologie a materiály
vyjmenovat postupy tvorby 2d a 3d dat návrhu
vyjmenovat postupy tvorby 2d a 3d dat návrhu
vysvětlit komplexní aspekty designérského návrhu (např. ergonomické, ekonomické, environmentální, etické a sociálně společenské aspekty)
vysvětlit komplexní aspekty designérského návrhu (např. ergonomické, ekonomické, environmentální, etické a sociálně společenské aspekty)
vyjmenovat základní pravidla přípravy výrobní dokumentace
vyjmenovat základní pravidla přípravy výrobní dokumentace
Odborné dovednosti
Definovat cíle designérského projektu
Definovat cíle designérského projektu
Analyzovat aktuální stav řešené problematiky
Analyzovat aktuální stav řešené problematiky
Navrhnout variantní řešení a zvolit finální variantu
Navrhnout variantní řešení a zvolit finální variantu
Realizovat a prezentovat designérský návrh
Realizovat a prezentovat designérský návrh
Popsat přínosy navrhovaného řešení
Popsat přínosy navrhovaného řešení
Vyučovací metody
Odborné znalosti
Stáže
Stáže
Hodnotící metody
Supervize na pracovišti
Supervize na pracovišti
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce)
Rozbor produktů pracovní činnosti studenta (technické práce)
Doporučená literatura
  • DE FER, Thomas. Internship Survival Guide.. Wolters Kluwer, 2018. ISBN 978-1-975113285.
  • KELLY, William. Internship: Quality Education Outside of Class. Cognella Pub., 2020. ISBN 978-1-7935-15346.
  • KENT, Sharise. The Internship Manual.. Divine Garden Press, 2015. ISBN 978-0692499023.
  • TAM, Pham. How to Land Your Dream Internship. Create Space, 2016. ISBN 978- 1537049229.
  • WOODARD, Eric. The Ultimate Guide to Internships. Allworth, 2015. ISBN 978-1- 621534563.


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr