|
Vyučující
|
|
|
|
Obsah předmětu
|
1. Úvod do problematiky zkušebnictví. 2. Mikroskopické metody. 3. Hodnocení struktury. 4. Hodnocení chemického složení. 5. Termické metody. 6. Zkušebnictví v obuvnickém průmyslu. 7. Suroviny, směsi, pryže. Speciální vlastnosti.
|
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
- Exkurze
- 6 hodin za semestr
- Příprava na zápočet
- 10 hodin za semestr
- Domácí příprava na výuku
- 8 hodin za semestr
- Účast na výuce
- 26 hodin za semestr
|
| Výsledky učení |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| - definovat základními požadavky na obuv podle platných a rozhodných norem a nařízení - popsat základní zkušební a testovací metodiky - definovat užitnou hodnotu - definovat rozsah poškození obuvi - stanovit základní parametry pro údržbu daného materiálu obuvi |
| - definovat základními požadavky na obuv podle platných a rozhodných norem a nařízení - popsat základní zkušební a testovací metodiky - definovat užitnou hodnotu - definovat rozsah poškození obuvi - stanovit základní parametry pro údržbu daného materiálu obuvi |
| Odborné dovednosti |
|---|
| - aplikovat získané informace na konkrétní danou problematiku - analyzovat problém - navrhnout řešení - aplikovat znalosti do vlastních návrhů - aplikovat zkušební a testovací metodiku |
| - aplikovat získané informace na konkrétní danou problematiku - analyzovat problém - navrhnout řešení - aplikovat znalosti do vlastních návrhů - aplikovat zkušební a testovací metodiku |
| Vyučovací metody |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| Přednášení |
| Přednášení |
| Laborování |
| Laborování |
| Odborné dovednosti |
|---|
| Přednášení |
| Přednášení |
| Laborování |
| Laborování |
| Hodnotící metody |
|---|
| Odborné znalosti |
|---|
| Známkou |
| Známkou |
|
Doporučená literatura
|
-
Kontrolní a zkušební metody. .
-
KUBÍNEK, R., ŠAFÁŘOVÁ, K., VŮJTEK, M. Elektronová mikroskopie. Olomouc: UP, 2011. ISBN 978-80-244-2739-3.
|