Vyučující
|
|
Obsah předmětu
|
1. Úvod do problematiky zkušebnictví. 2. Mikroskopické metody. 3. Hodnocení struktury. 4. Hodnocení chemického složení. 5. Termické metody. 6. Zkušebnictví v obuvnickém průmyslu. 7. Suroviny, směsi, pryže. Speciální vlastnosti.
|
Studijní aktivity a metody výuky
|
- Exkurze
- 6 hodin za semestr
- Příprava na zápočet
- 10 hodin za semestr
- Domácí příprava na výuku
- 8 hodin za semestr
- Účast na výuce
- 26 hodin za semestr
|
Výsledky učení |
---|
Odborné znalosti |
---|
- definovat základními požadavky na obuv podle platných a rozhodných norem a nařízení - popsat základní zkušební a testovací metodiky - definovat užitnou hodnotu - definovat rozsah poškození obuvi - stanovit základní parametry pro údržbu daného materiálu obuvi |
- definovat základními požadavky na obuv podle platných a rozhodných norem a nařízení - popsat základní zkušební a testovací metodiky - definovat užitnou hodnotu - definovat rozsah poškození obuvi - stanovit základní parametry pro údržbu daného materiálu obuvi |
Odborné dovednosti |
---|
- aplikovat získané informace na konkrétní danou problematiku - analyzovat problém - navrhnout řešení - aplikovat znalosti do vlastních návrhů - aplikovat zkušební a testovací metodiku |
- aplikovat získané informace na konkrétní danou problematiku - analyzovat problém - navrhnout řešení - aplikovat znalosti do vlastních návrhů - aplikovat zkušební a testovací metodiku |
Vyučovací metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Přednášení |
Přednášení |
Laborování |
Laborování |
Odborné dovednosti |
---|
Přednášení |
Přednášení |
Laborování |
Laborování |
Hodnotící metody |
---|
Odborné znalosti |
---|
Známkou |
Známkou |
Doporučená literatura
|
-
Kontrolní a zkušební metody. .
-
KUBÍNEK, R., ŠAFÁŘOVÁ, K., VŮJTEK, M. Elektronová mikroskopie. Olomouc: UP, 2011. ISBN 978-80-244-2739-3.
|