Tato práce se zabývá krajovými odrůdami ovoce. V teoretické části je popsáno jádrové ovoce. Důraz je kladen na pěstování a chemické složení jablek. Cílem praktické části bylo stanovit sušinu, refraktometrickou sušinu, vitamín C, obsah organických kyselin, fosfor a pektinové látky u krajových odrůd ovoce. Výsledky byly porovnány s tržními odrůdami ovoce.
Anotace v angličtině
This work deal with the Wallachian varieties of fruit. It is described a pomaceous fruit in the theoretical part. It is accentuated cultivating and the chemical structure of apples. It was an aim of practicle part to determine the solid, the refractometric solid, vitamin C, the content of organic acids, phosphorus and pectins in the Wallachian varieties of fruit. Results were compared with the market varieties of fruit.
Tato práce se zabývá krajovými odrůdami ovoce. V teoretické části je popsáno jádrové ovoce. Důraz je kladen na pěstování a chemické složení jablek. Cílem praktické části bylo stanovit sušinu, refraktometrickou sušinu, vitamín C, obsah organických kyselin, fosfor a pektinové látky u krajových odrůd ovoce. Výsledky byly porovnány s tržními odrůdami ovoce.
Anotace v angličtině
This work deal with the Wallachian varieties of fruit. It is described a pomaceous fruit in the theoretical part. It is accentuated cultivating and the chemical structure of apples. It was an aim of practicle part to determine the solid, the refractometric solid, vitamin C, the content of organic acids, phosphorus and pectins in the Wallachian varieties of fruit. Results were compared with the market varieties of fruit.
Charakterizujte jádrové ovoce - zejména taxonomii, pěstování a chemické složení.
Zaměřte se na krajové odrůdy jablek, které jsou typické pro region Bílých Karpat.
V experimentální části odeberte vzorky typických krajových odrůd
a proveďte u nich chemické analýzy na základní jakostní ukazatele.
Srovnejte vlastnosti krajových odrůd jablek s vybranými tržními odrůdami.
Zásady pro vypracování
Charakterizujte jádrové ovoce - zejména taxonomii, pěstování a chemické složení.
Zaměřte se na krajové odrůdy jablek, které jsou typické pro region Bílých Karpat.
V experimentální části odeberte vzorky typických krajových odrůd
a proveďte u nich chemické analýzy na základní jakostní ukazatele.
Srovnejte vlastnosti krajových odrůd jablek s vybranými tržními odrůdami.
Seznam doporučené literatury
TETERA, V. a kolektiv. Ovoce Bílých Karpat. 1.vyd. Veselí nad Moravou, 2006. 310 s. ISBN 80-903444-5-3.
DLOUHÁ, J., RICHTER, M., VAŠÍČEK, P. Ovoce. 1.vyd. Praha: Aventinum, 1995. ISBN 80-7151-768-2.
DVOŘÁK, A. Pěstování jabloní. 2.vyd. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, 1987. 352 s. Bez ISBN.
BLAŽEK, J. a kolektiv. Ovocnictví. 1.vyd. Praha: Květ, 1998. 310 s. ISBN 80-85362-33-3.
Seznam doporučené literatury
TETERA, V. a kolektiv. Ovoce Bílých Karpat. 1.vyd. Veselí nad Moravou, 2006. 310 s. ISBN 80-903444-5-3.
DLOUHÁ, J., RICHTER, M., VAŠÍČEK, P. Ovoce. 1.vyd. Praha: Aventinum, 1995. ISBN 80-7151-768-2.
DVOŘÁK, A. Pěstování jabloní. 2.vyd. Praha: Státní zemědělské nakladatelství, 1987. 352 s. Bez ISBN.
BLAŽEK, J. a kolektiv. Ovocnictví. 1.vyd. Praha: Květ, 1998. 310 s. ISBN 80-85362-33-3.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
prof. Ing. Kopec K., DrSc., - jaké je datum sklizně a analýzy a způsob skladování.
Lze porovnat vaše výsledky s již publikovanými.
Ing. Valášek P., CSc., - v jakých jednotkách uvádíte obsah kyselin.
Student vystupoval jistě a přesvědčivě, odpovídal na všechny otázky komise.