Cílem diplomové práce bylo vyhledat a experimentálně ověřit metody
pro kvalitativní i kvantitativní analýzu mastných kyselin v přírodních sýrech metodou GC-MS. V teoretické části práce je popsána charakteristika, rozdělení, principy výroby a složení sýrů spolu s metodami stanovení mastných kyselin. V praktické části práce je uvedena nejvhodnější metoda pro stanovení těchto mastných kyselin a výsledky jednotlivých postupů této metody.
Anotace v angličtině
The main aim of this thesis was to find and experimentally verify methods
for qualitative and quantitative analyse of fatty acids in natural cheese by GC-MS method. In theoretical part is described the characteristic, severance and principles of the production of cheese and their composition along with methods for determination of fatty acids. The most suitable method for determination of fatty acids in cheese and results of individual procedures are described in the practical part.
Cílem diplomové práce bylo vyhledat a experimentálně ověřit metody
pro kvalitativní i kvantitativní analýzu mastných kyselin v přírodních sýrech metodou GC-MS. V teoretické části práce je popsána charakteristika, rozdělení, principy výroby a složení sýrů spolu s metodami stanovení mastných kyselin. V praktické části práce je uvedena nejvhodnější metoda pro stanovení těchto mastných kyselin a výsledky jednotlivých postupů této metody.
Anotace v angličtině
The main aim of this thesis was to find and experimentally verify methods
for qualitative and quantitative analyse of fatty acids in natural cheese by GC-MS method. In theoretical part is described the characteristic, severance and principles of the production of cheese and their composition along with methods for determination of fatty acids. The most suitable method for determination of fatty acids in cheese and results of individual procedures are described in the practical part.
Na základě litreární rešerše navrhnout a poté experimentálně ověřit postupy vedoucí
ke kvalitativní i kvantitativní analýze mastných kyselin v přírodních sýrech.
Zásady pro vypracování
Na základě litreární rešerše navrhnout a poté experimentálně ověřit postupy vedoucí
ke kvalitativní i kvantitativní analýze mastných kyselin v přírodních sýrech.
Seznam doporučené literatury
Dle rešerše zpracované z dostupných zdrojů (internet, CAPLUS).
VELÍŠEK J. Chemie potravin I, OSSIS, Tábor, 1999
HOZA I., KRAMÁŘOVÁ D. Potravinářská biochemie I, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Zlín, 2007
DAVÍDEK J.a kolektiv. Laboratorní příručka analýzy potravin, SNTL - Nakladatelství technické literatury, Praha, 1977
Seznam doporučené literatury
Dle rešerše zpracované z dostupných zdrojů (internet, CAPLUS).
VELÍŠEK J. Chemie potravin I, OSSIS, Tábor, 1999
HOZA I., KRAMÁŘOVÁ D. Potravinářská biochemie I, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Zlín, 2007
DAVÍDEK J.a kolektiv. Laboratorní příručka analýzy potravin, SNTL - Nakladatelství technické literatury, Praha, 1977
Přílohy volně vložené
CD ROM
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ano
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
doc. Ing. Hrabě J.,Ph.D. - v čem se liší Eidam od Goudy?
Dochází během skladování ke změnám mastných kyselin v sýru Niva?
Na otázky komise i oponenta reagovala správně a pohotově.