Předmětem práce jsou nealkoholické nápoje. První část je teoretická a je zaměřena na rozdělení a sortiment nealkoholických nápojů a dále na suroviny a technologii výroby nealkoholických nápojů. Závěrečná část se zaměřuje na zdravotní hlediska příjmu tekutin a možné problémy spojené s konzumací nealkoholických nápojů. Druhá část je praktická a vyhodnocuje dotazník spotřeby nealkoholických nápojů studentů SŠHS Kroměříž.
Anotace v angličtině
The subject of the thesis are non-alcoholic beverages. The first part of the thesis is theoretical and focuses on classification and assortment of non-alcoholic beverages, and on ingredients and technology for the production of non-alcoholic beverages. The final part focuses on health aspects of fluid intake and possible risks linked to the consumption of non-alcoholic beverages. The second part of the thesis is practical and it evaluates the questionnaire about the consumption of non-alcoholic beverages of students of the Hotel and Catering School in Kroměříž.
Klíčová slova
rozdělení a sortiment nealkoholických nápojů, suroviny a technologie pro výrobu nealkoholických nápojů, zdravotní hlediska příjmu tekutin, spotřeba nealko nápojů
Klíčová slova v angličtině
classification and assortment of non-alcoholic beverages, ingredients and technology for the production of non-alcoholic beverages, health aspects of fluid intake, consumption of non-alcoholic beverages
Rozsah průvodní práce
64 s., 2 s dotazník
Jazyk
CZ
Anotace
Předmětem práce jsou nealkoholické nápoje. První část je teoretická a je zaměřena na rozdělení a sortiment nealkoholických nápojů a dále na suroviny a technologii výroby nealkoholických nápojů. Závěrečná část se zaměřuje na zdravotní hlediska příjmu tekutin a možné problémy spojené s konzumací nealkoholických nápojů. Druhá část je praktická a vyhodnocuje dotazník spotřeby nealkoholických nápojů studentů SŠHS Kroměříž.
Anotace v angličtině
The subject of the thesis are non-alcoholic beverages. The first part of the thesis is theoretical and focuses on classification and assortment of non-alcoholic beverages, and on ingredients and technology for the production of non-alcoholic beverages. The final part focuses on health aspects of fluid intake and possible risks linked to the consumption of non-alcoholic beverages. The second part of the thesis is practical and it evaluates the questionnaire about the consumption of non-alcoholic beverages of students of the Hotel and Catering School in Kroměříž.
Klíčová slova
rozdělení a sortiment nealkoholických nápojů, suroviny a technologie pro výrobu nealkoholických nápojů, zdravotní hlediska příjmu tekutin, spotřeba nealko nápojů
Klíčová slova v angličtině
classification and assortment of non-alcoholic beverages, ingredients and technology for the production of non-alcoholic beverages, health aspects of fluid intake, consumption of non-alcoholic beverages
Zásady pro vypracování
Uveďte suroviny pro výrobu nealkoholických nápojů.
Proveďte rozdělení nealkoholických nápojů včetně legislativních aspektů.
Zaměřte se na technologii výroby nealkoholických nápojů.
Uveďte vlastnosti tradičních i netradičních nealkoholických nápojů.
Zásady pro vypracování
Uveďte suroviny pro výrobu nealkoholických nápojů.
Proveďte rozdělení nealkoholických nápojů včetně legislativních aspektů.
Zaměřte se na technologii výroby nealkoholických nápojů.
Uveďte vlastnosti tradičních i netradičních nealkoholických nápojů.
Seznam doporučené literatury
Hrudková A., Markvart J. a kol.: Nealkoholické nápoje. SNTL, Praha 1989.
Schreiber V.: Vitaminy. Vydavatelství H&H Jinočany, 1993.
Šantavý F.: Biochemie. Avicenum, Praha 1975.
Langmaier F.: Nauka o zboží. UTB, Zlín 2004.
Seznam doporučené literatury
Hrudková A., Markvart J. a kol.: Nealkoholické nápoje. SNTL, Praha 1989.
Schreiber V.: Vitaminy. Vydavatelství H&H Jinočany, 1993.
Šantavý F.: Biochemie. Avicenum, Praha 1975.
Langmaier F.: Nauka o zboží. UTB, Zlín 2004.