Tato diplomová práce byla zaměřena na problematiku řízení rizik v restauračním prostředí
na konkrétním příkladu společnosti restaurace u Zámku. Cílem práce bylo analyzovat
existující postupy řízení rizik, navrhnout a implementovat zlepšení a zhodnotit jejich
efektivitu. V práci byly použity metody kvantitativní i kvalitativní analýzy rizik a strategie
řízení rizik, které byly aplikovány na konkrétní situaci v restauraci u Zámku.
Anotace v angličtině
This diploma thesis was focused on the issue of risk management in the restaurant
environment on the concrete example of the company restaurant u Zámku. The aim of the
work was to analyze existing risk management procedures, propose and implement
improvements and evaluate their effectiveness. The work used methods of quantitative and
qualitative risk analysis and risk management strategies, which were applied to a specific
situation in the restaurant u Zámku.
Klíčová slova
řízení rizik, restaurace, analýza, implementace, hodnocení, strategie
Tato diplomová práce byla zaměřena na problematiku řízení rizik v restauračním prostředí
na konkrétním příkladu společnosti restaurace u Zámku. Cílem práce bylo analyzovat
existující postupy řízení rizik, navrhnout a implementovat zlepšení a zhodnotit jejich
efektivitu. V práci byly použity metody kvantitativní i kvalitativní analýzy rizik a strategie
řízení rizik, které byly aplikovány na konkrétní situaci v restauraci u Zámku.
Anotace v angličtině
This diploma thesis was focused on the issue of risk management in the restaurant
environment on the concrete example of the company restaurant u Zámku. The aim of the
work was to analyze existing risk management procedures, propose and implement
improvements and evaluate their effectiveness. The work used methods of quantitative and
qualitative risk analysis and risk management strategies, which were applied to a specific
situation in the restaurant u Zámku.
Klíčová slova
řízení rizik, restaurace, analýza, implementace, hodnocení, strategie
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte kritickou literární rešerší související s problematikou řízení rizik v gastronomii.
II. Praktická část
Představte společnost restaurace u Zámku.
Na základě metod risk managementu identifikujte významná rizika.
Proveďte detailní analýzu identifikovaných rizik a navrhněte opatření pro minimalizaci pravděpodobnosti výskytu a negativního dopadu těchto rizik.
Projekt podrobte časové a nákladové analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte kritickou literární rešerší související s problematikou řízení rizik v gastronomii.
II. Praktická část
Představte společnost restaurace u Zámku.
Na základě metod risk managementu identifikujte významná rizika.
Proveďte detailní analýzu identifikovaných rizik a navrhněte opatření pro minimalizaci pravděpodobnosti výskytu a negativního dopadu těchto rizik.
Projekt podrobte časové a nákladové analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
BORGHESI, Antonio a GAUDENZI, Barbara. Risk Management, How to Assess, Transfer and Communicate Critical Risks. Italia: Springer Science & Business Media, 2014. ISBN 978-88-470-2530-1.
LUKÁŠKOVÁ, Eva a ŠEFČÍK, Vladimír. Potravinová (ne)bezpečnost. Praha: Academia, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7.
NEUGEBAUER, Tomáš. Vyhledání a vyhodnocení rizik v praxi. 3. vydání. Praha: Wolters Kluwer, 2018. ISBN 978-80-7552-072-2.
POPOV, Georgi, LYON, Bruce K. a HOLLCROFT, Bruce. Risk assessment: a practical guide to assessing operational risks. Hoboken: John Willey & Sons, 2016. ISBN 9781119220916.
SMEJKAL, Vladimír a RAIS, Karel. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích: 4. aktualizované a rozšířené vydání. Praha: Grada Publishing, 2014. ISBN 8024746441.
Seznam doporučené literatury
BORGHESI, Antonio a GAUDENZI, Barbara. Risk Management, How to Assess, Transfer and Communicate Critical Risks. Italia: Springer Science & Business Media, 2014. ISBN 978-88-470-2530-1.
LUKÁŠKOVÁ, Eva a ŠEFČÍK, Vladimír. Potravinová (ne)bezpečnost. Praha: Academia, 2014. ISBN 978-80-7454-463-7.
NEUGEBAUER, Tomáš. Vyhledání a vyhodnocení rizik v praxi. 3. vydání. Praha: Wolters Kluwer, 2018. ISBN 978-80-7552-072-2.
POPOV, Georgi, LYON, Bruce K. a HOLLCROFT, Bruce. Risk assessment: a practical guide to assessing operational risks. Hoboken: John Willey & Sons, 2016. ISBN 9781119220916.
SMEJKAL, Vladimír a RAIS, Karel. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích: 4. aktualizované a rozšířené vydání. Praha: Grada Publishing, 2014. ISBN 8024746441.