Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu marketingového řízení pivovaru Hasič. Cílem práce je zjistit současný stav marketingového řízení minipivovaru a poskytnout komplexní pohled na marketingové strategie. V rámci teoretické části jsou zahrnuta témata, která popisují základy pivovarnictví, postup výroby a členění piva. Dále jsou zde uvedeny a popsány marketingové analýzy za pomocí literárních rešerší. Marketingové analýzy použity v bakalářské práce jsou: PESTEL analýza, Porterův model pěti sil a SWOT analýza. V praktické části jsou tyto analýzy použity. Na základě výsledků z těchto analýz jsou navržena doporučení, které by měli vést ke zlepšení marketingového řízení pivovaru Hasič.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis focuses on the analysis of the marketing management of the brewery Hasič. The aim of the thesis is to determine the current state of marketing management of the microbrewery and to provide a comprehensive view of marketing strategies. The theoretical part includes topics that describe the basics of brewing, the production process and the breakdown of beer. In addition, marketing analyses using literature searches are presented and described. The marketing analyses used in the bachelor thesis are: the PESTEL analysis, Porter's five forces model and SWOT analysis. In the practical part these analyses are used. Based on the results from these analyses, recommendations are proposed that should lead to the improvement of the marketing management of the Hasič Brewery.
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu marketingového řízení pivovaru Hasič. Cílem práce je zjistit současný stav marketingového řízení minipivovaru a poskytnout komplexní pohled na marketingové strategie. V rámci teoretické části jsou zahrnuta témata, která popisují základy pivovarnictví, postup výroby a členění piva. Dále jsou zde uvedeny a popsány marketingové analýzy za pomocí literárních rešerší. Marketingové analýzy použity v bakalářské práce jsou: PESTEL analýza, Porterův model pěti sil a SWOT analýza. V praktické části jsou tyto analýzy použity. Na základě výsledků z těchto analýz jsou navržena doporučení, které by měli vést ke zlepšení marketingového řízení pivovaru Hasič.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis focuses on the analysis of the marketing management of the brewery Hasič. The aim of the thesis is to determine the current state of marketing management of the microbrewery and to provide a comprehensive view of marketing strategies. The theoretical part includes topics that describe the basics of brewing, the production process and the breakdown of beer. In addition, marketing analyses using literature searches are presented and described. The marketing analyses used in the bachelor thesis are: the PESTEL analysis, Porter's five forces model and SWOT analysis. In the practical part these analyses are used. Based on the results from these analyses, recommendations are proposed that should lead to the improvement of the marketing management of the Hasič Brewery.
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši týkající se oblasti marketingového řízení firmy.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav marketingového řízení ve vybraném minipivovaru.
Vypracujte doporučení pro zvýšení úrovně marketingového řízení ve vybraném minipivovaru.
Doporučení podrobte časové, nákladové a rizikové analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši týkající se oblasti marketingového řízení firmy.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav marketingového řízení ve vybraném minipivovaru.
Vypracujte doporučení pro zvýšení úrovně marketingového řízení ve vybraném minipivovaru.
Doporučení podrobte časové, nákladové a rizikové analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
FORET, Miroslav. Marketing pro začátečníky. Brno: Edika, 2012, 184 s. ISBN 978-80-266-0006-0. KOTLER, Philip, Hermawan KARTAJAYA a Iwan SETIAWAN. MARKETING 4.0: moving from traditional to digital. Hoboken: Wiley, 2017, 184 s. ISBN 978-80-7400-224-3. KOZEL, Roman, Lenka MYNÁŘOVÁ a Hana SVOBODOVÁ. Moderní metody a techniky marketingového výzkumu. Praha: Grada, 2011, 304 s. ISBN 978-80-247-3527-6. VEČERNÍČEK, Jaroslav. Dějiny piva: od zrození až po konec středověku. Brno: Computer Press, 2009, 143 s. ISBN 978-80-251-2019-4.
Seznam doporučené literatury
FORET, Miroslav. Marketing pro začátečníky. Brno: Edika, 2012, 184 s. ISBN 978-80-266-0006-0. KOTLER, Philip, Hermawan KARTAJAYA a Iwan SETIAWAN. MARKETING 4.0: moving from traditional to digital. Hoboken: Wiley, 2017, 184 s. ISBN 978-80-7400-224-3. KOZEL, Roman, Lenka MYNÁŘOVÁ a Hana SVOBODOVÁ. Moderní metody a techniky marketingového výzkumu. Praha: Grada, 2011, 304 s. ISBN 978-80-247-3527-6. VEČERNÍČEK, Jaroslav. Dějiny piva: od zrození až po konec středověku. Brno: Computer Press, 2009, 143 s. ISBN 978-80-251-2019-4.
Přílohy volně vložené
žádné
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Otázky vedoucího:
Jaký je maximální povolený obsah alkoholu v nealkoholickém pivu? – otázka komisí nepoložena
Který pracovník bude reagovat na průzkumy spokojenosti v restauraci pivovaru? – zodpovězeno zcela
Jaké další upomínkové předměty by mohl pivovar zavést do nabídky? – otázka komisí nepoložena
Otázky oponenta:
Vysvětlete, prosím, co představuje a jak je prováděno marketingové řízení organizace? – zodpovězeno částečně
Vysvětlete, prosím, postup marketingového plánování v organizaci. Co jsou východiska marketingového plánování? – zodpovězeno částečně
Kdo rozhoduje a zodpovídá za marketingové plánování v pivovaru Hasič? – zodpovězeno zcela
Další otázky:
Ing. Hoke: Seznámil jste pivovar s výsledky BP? – zodpovězeno částečně
Ing. Kirschnerová: Nebylo by lepší zúžit počet druhů piv, které pivovar nabízí? – zodpovězeno částečně