Cílem této práce je zpracování příručky systému HACCP pro výrobní potravinářský podnik KRAJAN CZECH s.r.o.
V teoretické části jsou zpracovány základní pojmy a terminologie k problematice
managementu rizik a rizik v potravinářství.
Výrobní podnik je představen v praktické části. Následně jsou zakresleny hlavní výrobní procesy. Za pomocí metody PNH jsou zjištěny kontrolní body ve výrobním procesu. Po aplikaci metody HAZOP je sestavena příručka systému HACCP.
Anotace v angličtině
This thesis aims to prepare the HACCP system manual for the production food company KRAJAN CZECH s.r.o.
In the theoretical part, the basic terms and terminology of risk management and risks in the food industry are elaborated.
The production company is presented in the practical part. Subsequently, the main production processes are drawn. Using the PNH method, control points in the production process are identified. After the application of the HAZOP method, a HACCP system manual is compiled.
Klíčová slova
riziko, HACCP, řízení rizik, metoda HAZOP, metoda PNH
Cílem této práce je zpracování příručky systému HACCP pro výrobní potravinářský podnik KRAJAN CZECH s.r.o.
V teoretické části jsou zpracovány základní pojmy a terminologie k problematice
managementu rizik a rizik v potravinářství.
Výrobní podnik je představen v praktické části. Následně jsou zakresleny hlavní výrobní procesy. Za pomocí metody PNH jsou zjištěny kontrolní body ve výrobním procesu. Po aplikaci metody HAZOP je sestavena příručka systému HACCP.
Anotace v angličtině
This thesis aims to prepare the HACCP system manual for the production food company KRAJAN CZECH s.r.o.
In the theoretical part, the basic terms and terminology of risk management and risks in the food industry are elaborated.
The production company is presented in the practical part. Subsequently, the main production processes are drawn. Using the PNH method, control points in the production process are identified. After the application of the HAZOP method, a HACCP system manual is compiled.
Klíčová slova
riziko, HACCP, řízení rizik, metoda HAZOP, metoda PNH
Na základě rešerše domácí i zahraniční odborné literatury zpracujte teoretická východiska práce využitelná v praktické části.
Charakterizujte Vámi hodnocený podnik.
Za pomoci vybraných metod identifikujte rizika.
Na základě výsledků zpracujte metodický postup ošetření zjištěných rizik.
Zásady pro vypracování
Na základě rešerše domácí i zahraniční odborné literatury zpracujte teoretická východiska práce využitelná v praktické části.
Charakterizujte Vámi hodnocený podnik.
Za pomoci vybraných metod identifikujte rizika.
Na základě výsledků zpracujte metodický postup ošetření zjištěných rizik.
Seznam doporučené literatury
NEUGEBAUER, Tomáš. Vyhledávání a vyhodnocení rizik v praxi. 3. vydání. Praha: Wolters Kluwer. 2018. ISBN 978-80-7552-072-2.
POPOV, Georgi, LYON, Bruce, K. a Bruce HOLLCROFT. Risk Assessment: A Practical Guide to Assessing Operational Risks. Hoboken: Wiley. 2016. ISBN 978-1-118-91104-4.
SMEJKAL, Vladimír a Karel RAIS. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 4., aktualizované a rozšířené vydání. Praha: Grada Publishing. 2013. ISBN 978-80-247-4644-9.
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího diplomové práce.
Seznam doporučené literatury
NEUGEBAUER, Tomáš. Vyhledávání a vyhodnocení rizik v praxi. 3. vydání. Praha: Wolters Kluwer. 2018. ISBN 978-80-7552-072-2.
POPOV, Georgi, LYON, Bruce, K. a Bruce HOLLCROFT. Risk Assessment: A Practical Guide to Assessing Operational Risks. Hoboken: Wiley. 2016. ISBN 978-1-118-91104-4.
SMEJKAL, Vladimír a Karel RAIS. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. 4., aktualizované a rozšířené vydání. Praha: Grada Publishing. 2013. ISBN 978-80-247-4644-9.
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího diplomové práce.
Přílohy volně vložené
0
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
1. Prečo ste pri vyhodnotení analýzy PNH (str. 50) upravil rozmedzie hodnôt výsledného parametra R a nepoužil hodnoty uvedené na str. 23 (obr. 6)? - zodpovězeno
2. Naznačil ste možné využitie nástroja OIRA. Akým spôsobom by ste ho v budúcnosti implementoval do procesov v potravinárskom podniku KRAJAN CZECH s.r.o.? - zodpovězeno