Diplomová práca je zameraná na vypracovanie projektu gastronomického eventu v obci Lazy pod Makytou. Prvá časť diplomovej práce obsahuje literárnu rešerš z oblasti eventu, event turizmu, event marketingu, vymedzuje teoretické prístupy plánovania eventu a tiež formuluje výskumné hypotézy a výskumnú otázku, ktoré sú ďalej skúmané v praktickej časti. Cieľom praktickej časti bola analýza súčasného stavu obce Lazy pod Makytou pre pripravovaný event. V rámci tejto časti práce bol využitý kvantitatívny výskum v podobe dotazníkového šetrenia, kvalitatívny výskum pomocou polo štruktúrovaných rozhovorov a tiež vybrané situačné marketingové analýzy. Na základe zistených skutočností bol navrhnutý konkrétny projekt gastronomického eventu, ktorý je výstupom tejto diplomovej práce.
Anotace v angličtině
The diploma thesis is aimed at the elaboration of a gastronomic event project in the village Lazy pod Makytou. The first part of the diploma thesis contains a literature search in the field of event, event tourism, event marketing, defines theoretical approaches to event planning and also formulates research hypothesis and research question which are further examined in the practical part. The aim of the practical part was the analysis of the current state of the village Lazy pod Makytou for the planned event. Within this part of the diplo-ma thesis, quantitative research in the form of a questionnaire survey, qualitative research using semi-structured interviews and also selected situational marketing analyzes were used. Based on the findings, a specific project of a gastronomic event was proposed, which is the output of this thesis.
Diplomová práca je zameraná na vypracovanie projektu gastronomického eventu v obci Lazy pod Makytou. Prvá časť diplomovej práce obsahuje literárnu rešerš z oblasti eventu, event turizmu, event marketingu, vymedzuje teoretické prístupy plánovania eventu a tiež formuluje výskumné hypotézy a výskumnú otázku, ktoré sú ďalej skúmané v praktickej časti. Cieľom praktickej časti bola analýza súčasného stavu obce Lazy pod Makytou pre pripravovaný event. V rámci tejto časti práce bol využitý kvantitatívny výskum v podobe dotazníkového šetrenia, kvalitatívny výskum pomocou polo štruktúrovaných rozhovorov a tiež vybrané situačné marketingové analýzy. Na základe zistených skutočností bol navrhnutý konkrétny projekt gastronomického eventu, ktorý je výstupom tejto diplomovej práce.
Anotace v angličtině
The diploma thesis is aimed at the elaboration of a gastronomic event project in the village Lazy pod Makytou. The first part of the diploma thesis contains a literature search in the field of event, event tourism, event marketing, defines theoretical approaches to event planning and also formulates research hypothesis and research question which are further examined in the practical part. The aim of the practical part was the analysis of the current state of the village Lazy pod Makytou for the planned event. Within this part of the diplo-ma thesis, quantitative research in the form of a questionnaire survey, qualitative research using semi-structured interviews and also selected situational marketing analyzes were used. Based on the findings, a specific project of a gastronomic event was proposed, which is the output of this thesis.
Definujte cíle a použité metody zpracování diplomové práce.
I. Teoretická část
Na základě literární rešerše zpracujte teoretické poznatky vztahující se k zadanému tématu.
II. Praktická část
Proveďte situační analýzu pro organizování eventu v obci Lazy pod Makytou.
Realizujte výzkum vzhledem k cílům práce.
Ze zjištěných dat zhodnoťte vstupní informace pro projekt.
Zpracujte projekt gastronomického eventu v Lazoch pod Makytou s ohledem na jeho realizaci v praxi.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle a použité metody zpracování diplomové práce.
I. Teoretická část
Na základě literární rešerše zpracujte teoretické poznatky vztahující se k zadanému tématu.
II. Praktická část
Proveďte situační analýzu pro organizování eventu v obci Lazy pod Makytou.
Realizujte výzkum vzhledem k cílům práce.
Ze zjištěných dat zhodnoťte vstupní informace pro projekt.
Zpracujte projekt gastronomického eventu v Lazoch pod Makytou s ohledem na jeho realizaci v praxi.
Závěr
Seznam doporučené literatury
CONWAY, D.G..The event manager´s bible. 3rd Edition. London: Robinson, 2019, 336 s. ISBN 978-1-4721-4346-4.
DOWSON, Ruth. Event planning and management: principles, planning and practise. 2nd Edition. London: Kogan Page, 2018, 345 s. ISBN 978-0-7494-8331-9.
KARLÍĆEK, Miroslav. Marketingová komunikace: jak komunikovat na našem trhu. 2., aktualizované a doplněné vydání. Praha: Grada, 2016, 221 s. ISBN 978-80-247-5769-8.
KOTÍKOVÁ, Halina. Nové trendy v nabídce cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Grada, 2013, 207 s. ISBN 978-80-247-4603-6.
TAHAL, Radek. Marketingový výzkum: postupy, metody, trendy. 1. vyd.Praha: Grada, 2017, 261 s. ISBN 978-80-271-0206-8.
Seznam doporučené literatury
CONWAY, D.G..The event manager´s bible. 3rd Edition. London: Robinson, 2019, 336 s. ISBN 978-1-4721-4346-4.
DOWSON, Ruth. Event planning and management: principles, planning and practise. 2nd Edition. London: Kogan Page, 2018, 345 s. ISBN 978-0-7494-8331-9.
KARLÍĆEK, Miroslav. Marketingová komunikace: jak komunikovat na našem trhu. 2., aktualizované a doplněné vydání. Praha: Grada, 2016, 221 s. ISBN 978-80-247-5769-8.
KOTÍKOVÁ, Halina. Nové trendy v nabídce cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Grada, 2013, 207 s. ISBN 978-80-247-4603-6.
TAHAL, Radek. Marketingový výzkum: postupy, metody, trendy. 1. vyd.Praha: Grada, 2017, 261 s. ISBN 978-80-271-0206-8.
Přílohy volně vložené
CD
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Barešová, 23b.
Proč jste si vybrala zpracování eventu spojeného s gastronomií pro Vámi vybranou lokalitu? ZODPOVĚZENO.
Oponent práce: doc. Kubík, 25b.
Na straně 53 uvádíte, že dotazníkového šetření se zúčastnilo 56,9% žen a 40,4% mužů. Kdo potom tvořil necelá další tři procenta respondentů? ZODPOVĚZENO.
Na kolik vás při vytváření vaší diplomové práce inspiroval gastrofestival pořádaný již několik let vždy na počátku podzimu ve Velkých Karlovicích? ZODPOVĚZENO.