Tato bakalářská práce se zabývá sestavením podnikatelského záměru pro novou společnost s názvem Bagetárna, která se specializuje na přípravu čerstvých domácích baget. Práce obsahuje dvě části a to jak teoretickou tak praktickou část. V teoretické části jsou vysvětleny základní podnikatelské pojmy a také jsou zde popsány jednotlivé části podnikatelského záměru. V praktické části je již sepsán samotný podnikatelský plán, ve kterém jsou zpracovány jednotlivé kapitoly popis společnosti, organizační struktura, marketingový plán, finanční plán a také analýza rizik. Cílem restaurace je sestavit podnikatelský plán pro restauraci s rychlým občerstvéním tak, aby byl reálný a to za pomoci jednotlivých analýz SWOT, PEST, marketingový mix (4P), apod.
Anotace v angličtině
This bachelor's thesis deals with the creating of the business plan for the new company named Bagetárna which specialise in the making of fresh home-made baguettes. The thesis contains two parts; theoretical as well as practical part. In the theoretical part, there are described basic business terms and also there are specified particular parts of the business plan. In the practical part, there is the already constructed business plan in which there are individual chapters defined company description, organizational structure, marketing plan, financial plan, and also risk analysis. The aim is to set up a real business plan for the fast food restaurant with the help of the particular analyses SWOT, PEST, marketing mix (4Ps), etc.
Klíčová slova
podnikatelský záměr, marketingový plán, finanční plán, SWOT, PEST, marketing mix
Klíčová slova v angličtině
business plan, marketing plan, financial plan, SWOT, PEST, marketing mix
Rozsah průvodní práce
67 s. (93 972 znaků)
Jazyk
AN
Anotace
Tato bakalářská práce se zabývá sestavením podnikatelského záměru pro novou společnost s názvem Bagetárna, která se specializuje na přípravu čerstvých domácích baget. Práce obsahuje dvě části a to jak teoretickou tak praktickou část. V teoretické části jsou vysvětleny základní podnikatelské pojmy a také jsou zde popsány jednotlivé části podnikatelského záměru. V praktické části je již sepsán samotný podnikatelský plán, ve kterém jsou zpracovány jednotlivé kapitoly popis společnosti, organizační struktura, marketingový plán, finanční plán a také analýza rizik. Cílem restaurace je sestavit podnikatelský plán pro restauraci s rychlým občerstvéním tak, aby byl reálný a to za pomoci jednotlivých analýz SWOT, PEST, marketingový mix (4P), apod.
Anotace v angličtině
This bachelor's thesis deals with the creating of the business plan for the new company named Bagetárna which specialise in the making of fresh home-made baguettes. The thesis contains two parts; theoretical as well as practical part. In the theoretical part, there are described basic business terms and also there are specified particular parts of the business plan. In the practical part, there is the already constructed business plan in which there are individual chapters defined company description, organizational structure, marketing plan, financial plan, and also risk analysis. The aim is to set up a real business plan for the fast food restaurant with the help of the particular analyses SWOT, PEST, marketing mix (4Ps), etc.
Klíčová slova
podnikatelský záměr, marketingový plán, finanční plán, SWOT, PEST, marketing mix
Klíčová slova v angličtině
business plan, marketing plan, financial plan, SWOT, PEST, marketing mix
Zásady pro vypracování
Literární rešerše zaměřená na založení podniku a tvorbu podnikatelského plánu
Analýza podnikatelského prostředí a relevantního trhu
Vytvoření konkrétního podnikatelského plánu pro založení společnosti "Bagetárna"
Definice omezení předloženého plánu a zhodnocení rizik při jeho aplikaci
Zhodnocení projektu a formulace závěru práce
Zásady pro vypracování
Literární rešerše zaměřená na založení podniku a tvorbu podnikatelského plánu
Analýza podnikatelského prostředí a relevantního trhu
Vytvoření konkrétního podnikatelského plánu pro založení společnosti "Bagetárna"
Definice omezení předloženého plánu a zhodnocení rizik při jeho aplikaci
Zhodnocení projektu a formulace závěru práce
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2014. Successful Business Plan: Secrets and Strategies. 6th ed. Palo Alto: Planning Shop.
Červený, Radim. 2014. Business plán: Krok za krokem. Praha: C. H. Beck.
Finch, Brian. 2010. How to Write a Business Plan. 3rd ed. London: Kogan Page.
Košturiak, Ján. 2016. Vlastní cestou. Praha: PeopleComm.
McKeever, Mike P. 2016. How to Write a Business Plan. Berkeley: Nolo.
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2014. Successful Business Plan: Secrets and Strategies. 6th ed. Palo Alto: Planning Shop.
Červený, Radim. 2014. Business plán: Krok za krokem. Praha: C. H. Beck.
Finch, Brian. 2010. How to Write a Business Plan. 3rd ed. London: Kogan Page.
Košturiak, Ján. 2016. Vlastní cestou. Praha: PeopleComm.
McKeever, Mike P. 2016. How to Write a Business Plan. Berkeley: Nolo.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Q: Please, implement the start-up costs into the financial plan. How will the profit change?
A: They will be financed from the savings of the owner that is why I did not include them.
Q: Are you going to establish such a business?
A: I would like to invite you there and hopefully start the business.
Q: Why is the price of dairy-free baguette higher than gluten-free baguette?