Práce je zaměřena na analýzu rizik v potravinářské výrobě konkretizovanou na podmínky školní pekárny, provozovny praktické výuky pekařského oboru na střední odborné škole v podmínkách velkého města. Vzhledem k tomu, že tato provozovna slouží k praktické výuce učňů (budoucích pekařů), je zde při výrobě na vlastní potravinářskou výrobu a zajištění její nezávadnosti a legislativní správnosti kladen velký důraz.
V praktické části se zabývám analýzou plnění stanovených legislativních a hygienických požadavků v praktickém provozu s možnou perspektivou jeho dalšího vylepšení.
Anotace v angličtině
The thesis focuses on the analysis of risks in food production, concretized on the conditi-ons of the school bakery, the practical training of the bakery branch at the secondary school in the conditions of the big city. Since this facility is used to practice apprentices (future bakers), there is a lot of emphasis here on the production of food production and ensuring its safety and legislative accuracy.
In the practical part, I analyze the fulfillment of specified legislative and hygienic require-ments in practical operation with a possible perspective of its further improvement.
Klíčová slova
HACCP, kritické kontrolní body, potravinářská výroba
Klíčová slova v angličtině
HACCP, Critical Control Points, Food Production
Rozsah průvodní práce
102 848 znaků, 77 stran
Jazyk
CZ
Anotace
Práce je zaměřena na analýzu rizik v potravinářské výrobě konkretizovanou na podmínky školní pekárny, provozovny praktické výuky pekařského oboru na střední odborné škole v podmínkách velkého města. Vzhledem k tomu, že tato provozovna slouží k praktické výuce učňů (budoucích pekařů), je zde při výrobě na vlastní potravinářskou výrobu a zajištění její nezávadnosti a legislativní správnosti kladen velký důraz.
V praktické části se zabývám analýzou plnění stanovených legislativních a hygienických požadavků v praktickém provozu s možnou perspektivou jeho dalšího vylepšení.
Anotace v angličtině
The thesis focuses on the analysis of risks in food production, concretized on the conditi-ons of the school bakery, the practical training of the bakery branch at the secondary school in the conditions of the big city. Since this facility is used to practice apprentices (future bakers), there is a lot of emphasis here on the production of food production and ensuring its safety and legislative accuracy.
In the practical part, I analyze the fulfillment of specified legislative and hygienic require-ments in practical operation with a possible perspective of its further improvement.
Klíčová slova
HACCP, kritické kontrolní body, potravinářská výroba
Klíčová slova v angličtině
HACCP, Critical Control Points, Food Production
Zásady pro vypracování
Zpracujte teoretickou část zabývající se problematikou zvoleného tématu bakalářské práce.
Popište chod učňovského střediska a analyzujte rizika spojená s potravinářskou výrobou.
Navrhněte zlepšení vedoucí k zefektivnění provozu a minimalizaci rizik.
Zásady pro vypracování
Zpracujte teoretickou část zabývající se problematikou zvoleného tématu bakalářské práce.
Popište chod učňovského střediska a analyzujte rizika spojená s potravinářskou výrobou.
Navrhněte zlepšení vedoucí k zefektivnění provozu a minimalizaci rizik.
Seznam doporučené literatury
[1] Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin. \vsp{1,5mm}
[2] Systém kritických bodů HACCP v PV, směrnice střední školy. \vsp{1,5mm}
[3] SKŘIVAN, P., HUMPOLÍKOVÁ, P.: Pravidla správné výrobní a hygienické praxe pro výrobce chleba a pečiva, Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR, Praha 2002. ISBN 80-903401-2-1. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Seznam doporučené literatury
[1] Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin. \vsp{1,5mm}
[2] Systém kritických bodů HACCP v PV, směrnice střední školy. \vsp{1,5mm}
[3] SKŘIVAN, P., HUMPOLÍKOVÁ, P.: Pravidla správné výrobní a hygienické praxe pro výrobce chleba a pečiva, Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v ČR, Praha 2002. ISBN 80-903401-2-1. \vsp{1,5mm}
Další odborná literatura dle doporučení vedoucího bakalářské práce. \vsp{1,5mm}
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: Ing. Slavomíra Vargová, PhD.
Oponent práce: prof. Ing. Jiří Dvořák, DrSc.
Otázky vedoucího práce:
1) Prečo v Tabuľke 2 Seznam nebezpečí máte uvedené aj CP a CCP? Zodpovězeno zcela.
Otázky oponenta práce:
1) Jaké vidíte perspektivní směry pro návrh inteligentního systému specializované informační bezpečnosti? Zodpovězeno zcela.
Další otázky:
Ing. Martin Hart, Ph.D., Promítá se nezájem studentů o potravinářské obory také na trhu práce? Zodpovězeno zcela. Je možné nějak tento průmysl podpořit a stimulovat zájem o tento průmysl? Zodpovězeno zcela.