Informace o kvalifikační práci 1. Teoretická část: Jídlo ve fotografii 2. Praktická část: a) katalog produktů: Booklet b) volné fotografie - výstavní soubor: Melodie
Práce se zabývá motivem jídla ve fotografii z různých úhlů prostřednictvím kapitol umělecká a komerční fotografie, které jsou obohaceny o historický exkurz v dějinách umění. Obsahem práce jsou také podkapitoly zabývající se kritikou konzumní společnosti či přehled fotografů tvořící snímky zátiší. Část práce o komerční fotografii představuje nejrůznější trendy v klasické prezentaci restaurací nebo na sociálních sítích a také to, jak samotné fotografie vznikají.
Anotace v angličtině
This thesis is concerned with food in photography from many possible points of view in the chapters of art and commercial photography, complemented with historical digression in the history of art. This thesis also contains subchapters dealing with criticism of the consumer society, and the overview of photographers creating images of still-lifes. A portion of this thesis about commercial photography introduces various trends in restaurant presentation on social networks, the thesis further introduces how the individual photographs are created.
Klíčová slova
jídlo ve fotografii, zátiší, konzumní společnosti, kuchařka, foodporn, sociální sítě, propagace
Práce se zabývá motivem jídla ve fotografii z různých úhlů prostřednictvím kapitol umělecká a komerční fotografie, které jsou obohaceny o historický exkurz v dějinách umění. Obsahem práce jsou také podkapitoly zabývající se kritikou konzumní společnosti či přehled fotografů tvořící snímky zátiší. Část práce o komerční fotografii představuje nejrůznější trendy v klasické prezentaci restaurací nebo na sociálních sítích a také to, jak samotné fotografie vznikají.
Anotace v angličtině
This thesis is concerned with food in photography from many possible points of view in the chapters of art and commercial photography, complemented with historical digression in the history of art. This thesis also contains subchapters dealing with criticism of the consumer society, and the overview of photographers creating images of still-lifes. A portion of this thesis about commercial photography introduces various trends in restaurant presentation on social networks, the thesis further introduces how the individual photographs are created.
Klíčová slova
jídlo ve fotografii, zátiší, konzumní společnosti, kuchařka, foodporn, sociální sítě, propagace
1. Teoretická část:
rozsah práce: minimálně 25 stran čistého textu + předepsané přílohy (ilustrace, poznámkový aparát, použitá literatura, ...).
Součástí obhajoby práce i hodnocení je přednáška na téma teoretické části bakalářské práce v rozsahu maximálně 20 minut včetně obrazové prezentace. Přednáška není reprodukováním obsahu práce!
2. Praktická část:
a) katalog produktů: odevzdává se vázaný katalog obsahující celkem 12 - 15 fotografií, z toho převážná část produktových fotografií, doplněna několika imageovými - formát cca 24x30 cm jako maketa s grafickou úpravou + soubor 5 zdrojových fotografií ve formátu 30x40 cm (resp. A3+) nebo odvozeném formátu.
b) volné fotografie - výstavní soubor (ucelený, koncipovaný soubor fotografií): odevzdává se min. 7 ks fotografií v archivní kvalitě, výstavní formát, libovolná technika, adjustováno + artist´s statement cca 250 - 300 slov.
c) prezentační CD (2 ks): obsahuje všechny teoretické i praktické části bakalářské práce. Teoretická v .pdf formátu a dále všechny fotografické práce v uvedených technických parametrech, včetně artist´s statementu obou částí bakalářské práce, vždy cca 250 - 300 slov.
Dále na samostatném nosiči CD-ROM odevzdejte obrazovou dokumentaci praktické části závěrečné práce v minimálním počtu 10 kusů pro využití v publikacích FMK. Formát pro bitmapové podklady: JPEG, barevný prostor RGB, rozlišení 300 dpi, 250 mm delší strana. Formáty pro vektory: AI, EPS, PDF. Loga a texty v křivkách. V samostatném textovém souboru uveďte jméno a příjmení, login do Portálu UTB, obor (ateliér), typ práce, přesný název práce v češtině i v angličtině, rok obhajoby, osobní mail, osobní web, telefon. Přiložte svou osobní fotografii v tiskovém rozlišení.
Zásady pro vypracování
1. Teoretická část:
rozsah práce: minimálně 25 stran čistého textu + předepsané přílohy (ilustrace, poznámkový aparát, použitá literatura, ...).
Součástí obhajoby práce i hodnocení je přednáška na téma teoretické části bakalářské práce v rozsahu maximálně 20 minut včetně obrazové prezentace. Přednáška není reprodukováním obsahu práce!
2. Praktická část:
a) katalog produktů: odevzdává se vázaný katalog obsahující celkem 12 - 15 fotografií, z toho převážná část produktových fotografií, doplněna několika imageovými - formát cca 24x30 cm jako maketa s grafickou úpravou + soubor 5 zdrojových fotografií ve formátu 30x40 cm (resp. A3+) nebo odvozeném formátu.
b) volné fotografie - výstavní soubor (ucelený, koncipovaný soubor fotografií): odevzdává se min. 7 ks fotografií v archivní kvalitě, výstavní formát, libovolná technika, adjustováno + artist´s statement cca 250 - 300 slov.
c) prezentační CD (2 ks): obsahuje všechny teoretické i praktické části bakalářské práce. Teoretická v .pdf formátu a dále všechny fotografické práce v uvedených technických parametrech, včetně artist´s statementu obou částí bakalářské práce, vždy cca 250 - 300 slov.
Dále na samostatném nosiči CD-ROM odevzdejte obrazovou dokumentaci praktické části závěrečné práce v minimálním počtu 10 kusů pro využití v publikacích FMK. Formát pro bitmapové podklady: JPEG, barevný prostor RGB, rozlišení 300 dpi, 250 mm delší strana. Formáty pro vektory: AI, EPS, PDF. Loga a texty v křivkách. V samostatném textovém souboru uveďte jméno a příjmení, login do Portálu UTB, obor (ateliér), typ práce, přesný název práce v češtině i v angličtině, rok obhajoby, osobní mail, osobní web, telefon. Přiložte svou osobní fotografii v tiskovém rozlišení.
Seznam doporučené literatury
Umění a gastronomie - Karel Holub
Seznam doporučené literatury
Umění a gastronomie - Karel Holub
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Teoretické práci byl vytýkán nedostatečný historický exkurz a přílišná šíře stanoveného tématu. Debata nad praktickou částí práce se týkala zejména nedostatečné variability zvolených vizuálních motivů, reagujících na hudební podklad.