Bakalářská práce je zaměřena na problematiku marketingového mixu výrobce
Olomouckých tvarůžků. Cílem práce je vyhodnotit současnou situaci a na základě toho doporučit či navrhnout potřebná opatření. Práce se skládá ze dvou částí, z teoretické a praktické. Teoretická část je zpracována podle odborné literatury, která obsahuje teoretické informace a poznatky týkající se marketingového mixu a jeho prvků. V praktické části je nejprve představena společnost A. W. spol. s r. o., na kterou jsou aplikovány teoretické poznatky marketingového mixu, které jsou uvedeny v části teoretické. Součástí práce jsou i analýzy, které byly provedeny - SWOT analýza, Porterova analýza konkurenčních sil, PEST analýza a také dotazníkové šetření. V závěru práce jsou prostřednictvím uvedených analýz navrhnuty jednotlivé návrhy a doporučení
na zdokonalení marketingového mixu společnosti.
Anotace v angličtině
This Bachelor's thesis is focused on different aspects of marketing mix of Olomoucké tvarůžky producer. The aim of this thesis is to evaluate current situation and recommend or propose necessary actions. The thesis is composed of two parts theoretical and practical. The theoretical part is analysed according to special literature that contains theoretical
information and knowledge about marketing mix and its elements. First part introduces the company A. W., s r.o., on which the theoretical knowledge about marketing mix is applied. Next part of the thesis contains different analyses: SWOT, Porter's 5 forces analysis, PEST analysis and analysis in form of questionnaire construction. The conclusion of the thesis provides particular suggestions and recommendations, which should improve the marketing mix of the company.
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku marketingového mixu výrobce
Olomouckých tvarůžků. Cílem práce je vyhodnotit současnou situaci a na základě toho doporučit či navrhnout potřebná opatření. Práce se skládá ze dvou částí, z teoretické a praktické. Teoretická část je zpracována podle odborné literatury, která obsahuje teoretické informace a poznatky týkající se marketingového mixu a jeho prvků. V praktické části je nejprve představena společnost A. W. spol. s r. o., na kterou jsou aplikovány teoretické poznatky marketingového mixu, které jsou uvedeny v části teoretické. Součástí práce jsou i analýzy, které byly provedeny - SWOT analýza, Porterova analýza konkurenčních sil, PEST analýza a také dotazníkové šetření. V závěru práce jsou prostřednictvím uvedených analýz navrhnuty jednotlivé návrhy a doporučení
na zdokonalení marketingového mixu společnosti.
Anotace v angličtině
This Bachelor's thesis is focused on different aspects of marketing mix of Olomoucké tvarůžky producer. The aim of this thesis is to evaluate current situation and recommend or propose necessary actions. The thesis is composed of two parts theoretical and practical. The theoretical part is analysed according to special literature that contains theoretical
information and knowledge about marketing mix and its elements. First part introduces the company A. W., s r.o., on which the theoretical knowledge about marketing mix is applied. Next part of the thesis contains different analyses: SWOT, Porter's 5 forces analysis, PEST analysis and analysis in form of questionnaire construction. The conclusion of the thesis provides particular suggestions and recommendations, which should improve the marketing mix of the company.
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Zpracujte literární rešerši vztahující se k marketingovému mixu a jeho aplikaci.
Praktická část
Analyzujte aplikaci marketingového mixu u výrobce Olomouckých tvarůžků.
Vypracujte doporučení pro zdokonalení aplikace marketingového mixu.
Doporučení podrobte časové, nákladové a rizikové analýze.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Zpracujte literární rešerši vztahující se k marketingovému mixu a jeho aplikaci.
Praktická část
Analyzujte aplikaci marketingového mixu u výrobce Olomouckých tvarůžků.
Vypracujte doporučení pro zdokonalení aplikace marketingového mixu.
Doporučení podrobte časové, nákladové a rizikové analýze.
Závěr
Seznam doporučené literatury
KOTLER, Philip a Kevin Lane KELLER. Marketing management. 4. vyd. Praha: Grada, 2013, 814 s. ISBN 978-80-247-4150-5.
KURTZ, David L. a Louis E. BOONE. Boone and Kurtz contemporary marketing. Sixteenth edition, International edition. Australia: South-Western Cengage Learning, 2014, 670 stran, 77 různě číslovaných stran. ISBN 978-1-285-09259-1.
MOUDRÝ, Marek. Marketing: základy marketingu : [učebnice učitele]. Vyd. 1. Kralice na Hané: Computer Media, 2008, 160 s. ISBN 978-80-7402-002-5.
URBÁNEK, Tomáš. Marketing. 1. vyd. Praha: Alfa Nakladatelství, 2010, 233 s. ISBN 978-80-87197-17-2.
Seznam doporučené literatury
KOTLER, Philip a Kevin Lane KELLER. Marketing management. 4. vyd. Praha: Grada, 2013, 814 s. ISBN 978-80-247-4150-5.
KURTZ, David L. a Louis E. BOONE. Boone and Kurtz contemporary marketing. Sixteenth edition, International edition. Australia: South-Western Cengage Learning, 2014, 670 stran, 77 různě číslovaných stran. ISBN 978-1-285-09259-1.
MOUDRÝ, Marek. Marketing: základy marketingu : [učebnice učitele]. Vyd. 1. Kralice na Hané: Computer Media, 2008, 160 s. ISBN 978-80-7402-002-5.
URBÁNEK, Tomáš. Marketing. 1. vyd. Praha: Alfa Nakladatelství, 2010, 233 s. ISBN 978-80-87197-17-2.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce: doc. Ing. Vratislav Kozák, Ph.D. - 26 bodů.
Jaká další rizika by byla spojená se změnou názvu na Loštické tvarůžky? Zodpovězeno zcela.
Oponent práce: Ing. Lenka Pavlíčková - 26 bodů.
V jaké fázi životního cyklu se nachází výrobek Olomoucké tvarůžky a jaký je další předpokládaný vývoj? Zodpovězeno zcela.
Ing. Martin Mikeska, Ph.D. - Proč Loštické tvarůžky raději neuvedete na trh jako nový produkt? Zodpovězeno zcela.