Hlavním cílem práce je vypracování podnikatelského plánu pro gastronomické zařízení schopné upevnit svou pozici na trhu a být ziskové. Teoretická část se zabývá zákony a nor-mami pro založení společnosti s ručením omezeným a jejího provozu v daném sektoru. Praktická část charakterizuje zakládaný podnik a zpracovává podnikatelský plán. Jednotlivé částí plánu zpracovávají dostupné informace, analyzují je a vyhodnocují optimální varianty řešených situací.
Anotace v angličtině
The main objective of my bachelor thesis is to make a business plan for gastronomic esta-blishment which is able to fix its position in the market and be profitable. The theoretical part deals with the laws and regulations for the Inc. and its working in the segment. The practical part describes established enterprise and prepares a business plan. The individual parts of the plan use available information, analyze them and make optimal variants for solved situations.
Hlavním cílem práce je vypracování podnikatelského plánu pro gastronomické zařízení schopné upevnit svou pozici na trhu a být ziskové. Teoretická část se zabývá zákony a nor-mami pro založení společnosti s ručením omezeným a jejího provozu v daném sektoru. Praktická část charakterizuje zakládaný podnik a zpracovává podnikatelský plán. Jednotlivé částí plánu zpracovávají dostupné informace, analyzují je a vyhodnocují optimální varianty řešených situací.
Anotace v angličtině
The main objective of my bachelor thesis is to make a business plan for gastronomic esta-blishment which is able to fix its position in the market and be profitable. The theoretical part deals with the laws and regulations for the Inc. and its working in the segment. The practical part describes established enterprise and prepares a business plan. The individual parts of the plan use available information, analyze them and make optimal variants for solved situations.
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Vypracujte literární rešerši v oblasti podnikání a založení podnikatelských subjektů.
Zpracujte teoretické poznatky z oblasti podnikání v daném sektoru.
Praktická část
Analyzujte současný stav podnikatelského prostředí v daném segmentu trhu.
Zpracujte podnikatelský plán pro založení gastronomického subjektu na území České republiky.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
Definujte cíle práce a použité metody zpracování práce.
Teoretická část
Vypracujte literární rešerši v oblasti podnikání a založení podnikatelských subjektů.
Zpracujte teoretické poznatky z oblasti podnikání v daném sektoru.
Praktická část
Analyzujte současný stav podnikatelského prostředí v daném segmentu trhu.
Zpracujte podnikatelský plán pro založení gastronomického subjektu na území České republiky.
Závěr
Seznam doporučené literatury
GERBER, Michael E. Podnikatelský mýtus: proč většina malých firem do roka zkrachuje a co proti tomu dělat. 2. vyd. Praha: Management Press, 2004, 223 s. Malé a střední podnikání. ISBN 80-7261-092-9.
KORÁB, Vojtěch, Mária REŽŇÁKOVÁ a Jiří PETERKA. Podnikatelský plán. 1. vyd. Brno: Computer Press, c2007, 216 s. Praxe podnikatele. ISBN 978-80-251-1605-0.
RHONDA ABRAMS. Successful business plan: secrets and strategies. 5th ed. Palo Alto, Calif: The Planning Shop, 2010, 464 p. ISBN 9781933895147.
VEBER, Jaromír a Jitka SRPOVÁ. Podnikání malé a střední firmy. 3. aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2012, 332 s. Expert (Grada). ISBN 978-80-247-4520-6.
Seznam doporučené literatury
GERBER, Michael E. Podnikatelský mýtus: proč většina malých firem do roka zkrachuje a co proti tomu dělat. 2. vyd. Praha: Management Press, 2004, 223 s. Malé a střední podnikání. ISBN 80-7261-092-9.
KORÁB, Vojtěch, Mária REŽŇÁKOVÁ a Jiří PETERKA. Podnikatelský plán. 1. vyd. Brno: Computer Press, c2007, 216 s. Praxe podnikatele. ISBN 978-80-251-1605-0.
RHONDA ABRAMS. Successful business plan: secrets and strategies. 5th ed. Palo Alto, Calif: The Planning Shop, 2010, 464 p. ISBN 9781933895147.
VEBER, Jaromír a Jitka SRPOVÁ. Podnikání malé a střední firmy. 3. aktualiz. a dopl. vyd. Praha: Grada, 2012, 332 s. Expert (Grada). ISBN 978-80-247-4520-6.
Přílohy volně vložené
1 CD ROM
Přílohy vázané v práci
ilustrace, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí práce doc. Ing. Boris Popesko Ph.D. 23 bodů
Jak jste kvantifikoval osobní náklady v tabulce 5? Jedná se o osobní náklady včetně odvodů. Domníváte se, že lze současné době získat kvalifikované zaměstnance za Vámi nabízené mzdy? ZODPOVĚZENO ZCELA
Oponent práce Ing. Petr Novák Ph.D. 22 bodů
Zdůvodněte, proč by penetrační cenová strategie, udělala více škody než užitku. (str. 39) ZODPOVĚZENO ZCELA
Konkretizujte, v čem se bude Vaše restaurace odlišovat od konkurenčních zařízení podobného typu? Najdete hlavní konkurenční faktor, proč by se měl u Vás zákazník zastavit, či proč by se k Vám měl opakovaně vracet? ZODPOVĚZENO ZCELA
Uvádíte, že ve firmě budou pracovat 2 číšníci a 2 kuchaři. Jakou mzdu jim plánujete konkrétně dát? Celkový návrh měsíčních mezd se mi jeví poněkud podhodnocený. Nebude zde zaměstnaný již nikdo další např. Provozní (či vedoucí provozu) apod.?ZODPOVĚZENO ZCELA
Další otázky:
Ing. Kamil Dobeš Ph.D.:
Z čeho jste vycházel při stanovování počtu jídel? Zakomponoval jste do bodu zvratu taky skutečnost, že denní jídla mají jinou marži než jídla v jídelním lístku? ZODPOVĚZENO ČÁSTEČNĚ
Pozn. Ing. Zuzana Crhová k výkazu zisků a ztrát, konkrétně k položce splátka úvěru.