Hlavním cílem mé bakalářské práce bylo vytvoření podnikatelského plánu pro fiktivní založení nové kavárny v Jindřichově Hradci. Na toto téma se práce zaměřila ze dvou úhlů pohledu, a to z teoretického a praktického. Teoretická část se zabývá základními pojmy souvisejícími s podnikatelskou činností i samotným podnikatelským plánem. Praktická část obsahuje vypracovaný plan pro založení kavÁrny. Mým cílem je posoudit, zda lze podnikatelský záměr zrealizovat.
Anotace v angličtině
The main goal of my bachelor's thesis is to create a business plan for fictitious establishing of a new café in Jindřichův Hradec. This topic is approached both from theoretical and practical aspects. The theoretical part focuses on the key terms related to the entrepreneurship and business plan theory. The practical part comprises of business plan specifically created for an establishment of a kavÁrna. The aim is to evaluate whether the business idea is feasible.
Klíčová slova
podnikatelský plan, podnikatelská činnost, založení podniku, realizovatelnost, kavárna
Klíčová slova v angličtině
business plan, establishment, entrepreneurship, feasibility, café
Rozsah průvodní práce
61 s. (64 756 znaků)
Jazyk
AN
Anotace
Hlavním cílem mé bakalářské práce bylo vytvoření podnikatelského plánu pro fiktivní založení nové kavárny v Jindřichově Hradci. Na toto téma se práce zaměřila ze dvou úhlů pohledu, a to z teoretického a praktického. Teoretická část se zabývá základními pojmy souvisejícími s podnikatelskou činností i samotným podnikatelským plánem. Praktická část obsahuje vypracovaný plan pro založení kavÁrny. Mým cílem je posoudit, zda lze podnikatelský záměr zrealizovat.
Anotace v angličtině
The main goal of my bachelor's thesis is to create a business plan for fictitious establishing of a new café in Jindřichův Hradec. This topic is approached both from theoretical and practical aspects. The theoretical part focuses on the key terms related to the entrepreneurship and business plan theory. The practical part comprises of business plan specifically created for an establishment of a kavÁrna. The aim is to evaluate whether the business idea is feasible.
Klíčová slova
podnikatelský plan, podnikatelská činnost, založení podniku, realizovatelnost, kavárna
Klíčová slova v angličtině
business plan, establishment, entrepreneurship, feasibility, café
Zásady pro vypracování
Vymezte jednotlivé teoretické aspekty podniku.
Proveďte analýzu současného trhu.
Vypracujte podnikatelský plán.
Zpracujte finanční plán pro nově vznikající podnik.
Proveďte rizikovou analýzu podniku.
Zásady pro vypracování
Vymezte jednotlivé teoretické aspekty podniku.
Proveďte analýzu současného trhu.
Vypracujte podnikatelský plán.
Zpracujte finanční plán pro nově vznikající podnik.
Proveďte rizikovou analýzu podniku.
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2010. Sucessful Business Plan: Secrets and Strategies. 5th ed. Palo Alto: The Planning Shop.
Covello, A. Joseph, and Brian J. Hazelgren. 2006. The Complete Book of Business Plans: Simple Steps Writing Powerful Business Plans. 2nd ed. Neperville: Sourcebooks.
Červený, Radim, Jiří Ficbauer, Alena Hanzelková, and Miloslav Keřkovský. 2014. Business plán: Krok za krokem. 1st ed. Praha: C. H. Beck.
McKeever, Mike. 2010. How to Write a Business Plan. 10th ed. Berkeley: Nolo.
Synek, Miloslav, and Eva Kislingerová. 2010. Podniková ekonomika. 5th ed. Praha: C. H. Beck.
Seznam doporučené literatury
Abrams, Rhonda. 2010. Sucessful Business Plan: Secrets and Strategies. 5th ed. Palo Alto: The Planning Shop.
Covello, A. Joseph, and Brian J. Hazelgren. 2006. The Complete Book of Business Plans: Simple Steps Writing Powerful Business Plans. 2nd ed. Neperville: Sourcebooks.
Červený, Radim, Jiří Ficbauer, Alena Hanzelková, and Miloslav Keřkovský. 2014. Business plán: Krok za krokem. 1st ed. Praha: C. H. Beck.
McKeever, Mike. 2010. How to Write a Business Plan. 10th ed. Berkeley: Nolo.
Synek, Miloslav, and Eva Kislingerová. 2010. Podniková ekonomika. 5th ed. Praha: C. H. Beck.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
The student presented her thesis.
Q, review: Can you make a macro-economic overview of the region in the context of your business? A: It's quite hard to answer the question because there is no data about this region. But in Jindřichův Hradec there is no huge café chain, I could compete successfully. Q, review: Can you get some support to start a business? A: Financial from family, physical from family and friends. They are really supportive. Q, review: Where exactly will be the Cafe established and what is the monthly rent for this place? A: In Jindřichův Hradec in the city centre. 8000 CZK per month. Q, review: What is the margin and what are the total costs for material (food, drinks) per month? A: I talked about it with a family member who runs a restaurant, 100% or 150% per product, but you never know before you start. Q, Pilík: Can you explain how you do SWOT analysis, because the café is not established yet. A: I just guessed what it will look like. Q, Pilík: Why is winter season a threat? A: JH is a tourism place, my customers will mostly be tourists and they go there for cycling and castles which are closed. Q, Pilík: What will be the average price for a traditional esspreso? A: According to the competition, not that high as in Prague, around 35 crowns.