Bakalářská práce řeší navrhnutí propagačních prostředků pro firmu BePoRez s.r.o. - Cukrárenská výroba Mamina. Obsahem této práce je návrh značky, logotypu a sady P.O.P materiálů určených k propagaci firmy. Sada stojanů je určená k prezentaci značky přímo na místě prodeje ve vlastní firmě a u odběratelů produktů firmy (cukrárny, kavárny, bary, restaurace apod.) Set kromě stojanů obsahuje i obaly pro různé druhy zákusků. Zaujmou konstrukčním i grafickým zpracováním. Teoretická část rozebírá podstatu jednotného vizuálního stylu, merchandisingu, psychologii barev, obalového designu a P.O.P displejů včetně materiálů a technologií. V závěru popisuje současný trh. Praktická část obsahuje návrh a technické parametry značky a logotypu, sady P.O.P obalů a SWOT analýzu zabývající se faktory ovlivňující úspěšnost firmy.
Anotace v angličtině
This Bachelor project deals with design of propagation means and materials for company BePoRez s.r.o. - Pastry cooking Mamina. Content of this work is design of branding, logo-type and the P.O.P. set made for brands promotion. Set of stands is meant to promote brand at the point of sale at the company s store and at the buyers company (candy stores, coffee houses, bars or restaurants). Promotion set contains also packages for various types of desserts. Those packages are interesting not only because of their graphic execution, but also because of their construction. Theoretical part of this work contains the fundamental principles of branding, merchandising, psychology of colours, packaging design, P.O.P. displays and also materials and technology. In the end, this bachelor thesis includes also description of current market. Practical part includes design and technical specifications of brand, logotype, set of P.O.P., packages and SWOT analysis which is examining factors affecting success of the brand.
Klíčová slova
cukrářství, značka, obal, POP, luxus
Klíčová slova v angličtině
patisserie, brand, packaging, POP, luxury
Rozsah průvodní práce
54
Jazyk
SK
Anotace
Bakalářská práce řeší navrhnutí propagačních prostředků pro firmu BePoRez s.r.o. - Cukrárenská výroba Mamina. Obsahem této práce je návrh značky, logotypu a sady P.O.P materiálů určených k propagaci firmy. Sada stojanů je určená k prezentaci značky přímo na místě prodeje ve vlastní firmě a u odběratelů produktů firmy (cukrárny, kavárny, bary, restaurace apod.) Set kromě stojanů obsahuje i obaly pro různé druhy zákusků. Zaujmou konstrukčním i grafickým zpracováním. Teoretická část rozebírá podstatu jednotného vizuálního stylu, merchandisingu, psychologii barev, obalového designu a P.O.P displejů včetně materiálů a technologií. V závěru popisuje současný trh. Praktická část obsahuje návrh a technické parametry značky a logotypu, sady P.O.P obalů a SWOT analýzu zabývající se faktory ovlivňující úspěšnost firmy.
Anotace v angličtině
This Bachelor project deals with design of propagation means and materials for company BePoRez s.r.o. - Pastry cooking Mamina. Content of this work is design of branding, logo-type and the P.O.P. set made for brands promotion. Set of stands is meant to promote brand at the point of sale at the company s store and at the buyers company (candy stores, coffee houses, bars or restaurants). Promotion set contains also packages for various types of desserts. Those packages are interesting not only because of their graphic execution, but also because of their construction. Theoretical part of this work contains the fundamental principles of branding, merchandising, psychology of colours, packaging design, P.O.P. displays and also materials and technology. In the end, this bachelor thesis includes also description of current market. Practical part includes design and technical specifications of brand, logotype, set of P.O.P., packages and SWOT analysis which is examining factors affecting success of the brand.
Klíčová slova
cukrářství, značka, obal, POP, luxus
Klíčová slova v angličtině
patisserie, brand, packaging, POP, luxury
Zásady pro vypracování
1. Rešerše současné tvorby a její prezentace
2. Analýza materiálů a jejich zpracování při výrobě
3. Nastínění problematiky konkrétních obalů a dalších prvků
4. Vypracování projektu
5. Vyhodnocení projektu
a) teoretická část v rozsahu 25 - 30 normostran textu
b) prototyp nebo funkční model nebo fyzický model v měřítku 1:1, 1:2, 1:3, 1:5, 1:10 podle charakteru projektu a konzultace s vedoucím práce
c) grafická prezentace v rozsahu minimálně 2,8 m?
Na samostatném nosiči CD-ROM odevzdejte v minimálním počtu 10 kusů obrazovou dokumentaci praktické části závěrečné práce pro využití v publikacích FMK. Formát pro bitmapové podklady: JPEG, barevný prostor RGB, rozlišení 300 dpi, 250 mm delší strana. Formáty pro vektory: AI, EPS, PDF. Loga a texty v křivkách. V samostatném textovém souboru uveďte jméno a příjmení, login do Portálu UTB, obor (ateliér), typ práce, přesný název práce v češtině i v angličtině, rok obhajoby, osobní mail, osobní web, telefon. Přiložte svou osobní fotografii v tiskovém rozlišení.
Zásady pro vypracování
1. Rešerše současné tvorby a její prezentace
2. Analýza materiálů a jejich zpracování při výrobě
3. Nastínění problematiky konkrétních obalů a dalších prvků
4. Vypracování projektu
5. Vyhodnocení projektu
a) teoretická část v rozsahu 25 - 30 normostran textu
b) prototyp nebo funkční model nebo fyzický model v měřítku 1:1, 1:2, 1:3, 1:5, 1:10 podle charakteru projektu a konzultace s vedoucím práce
c) grafická prezentace v rozsahu minimálně 2,8 m?
Na samostatném nosiči CD-ROM odevzdejte v minimálním počtu 10 kusů obrazovou dokumentaci praktické části závěrečné práce pro využití v publikacích FMK. Formát pro bitmapové podklady: JPEG, barevný prostor RGB, rozlišení 300 dpi, 250 mm delší strana. Formáty pro vektory: AI, EPS, PDF. Loga a texty v křivkách. V samostatném textovém souboru uveďte jméno a příjmení, login do Portálu UTB, obor (ateliér), typ práce, přesný název práce v češtině i v angličtině, rok obhajoby, osobní mail, osobní web, telefon. Přiložte svou osobní fotografii v tiskovém rozlišení.
Seznam doporučené literatury
1. Packaging Makeovers / Stacey King Gordon, ISBN: 1-59253-110-5
2. Point of Purchase / Librero, ISBN: 978-90-5764-972-1
3. Packaging / Mark Hampshire, Keith Stephenson, ISBN: 978-2-940361-71-7
4. POP In-store komunikace v praxi / Martin Boček, Daniel Jesenský, Daniela Krofiánová, ISBN: 978-80-247-2840-7
5. 1000 Obalový design / Slovart, ISBN: 978-80-7391-191-1
Seznam doporučené literatury
1. Packaging Makeovers / Stacey King Gordon, ISBN: 1-59253-110-5
2. Point of Purchase / Librero, ISBN: 978-90-5764-972-1
3. Packaging / Mark Hampshire, Keith Stephenson, ISBN: 978-2-940361-71-7
4. POP In-store komunikace v praxi / Martin Boček, Daniel Jesenský, Daniela Krofiánová, ISBN: 978-80-247-2840-7
5. 1000 Obalový design / Slovart, ISBN: 978-80-7391-191-1
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student představil cukrářskou firmu Mamina, pro kterou vytvořil vizuální styl ( logo, návrh samolepek ), rozložitelné P.O.P. stojany a 3 druhy krabiček na cukroví. Logo vychází z tvaru zákusků a připomíná cukrovinku. Použil jednoduchou a vtipnou grafiku, aby nepotlačil vlastní krásu zákusků.
Vedoucí práce poukázal na vhodně vybraný materiál na krabičky ( vhodné i do chladících zařízení ) a měl menší připomínku ke grafickému zpracování brandingu.
Práce byla doporučena k obhajobě.