Diplomová práce se zabývá aplikací skopového masa do tepelně opracovaných výrobků, jakým způsobem jsou masné výrobky podílem skopového masa ovlivňovány a jaké je nejvhodnější procentuální zastoupení skopového masa v masných výrobcích pro spotřebitele nejpřijatelnější.
Cílem je zvýšit spotřebu jehněčího a skopového masa u veřejnosti.
Anotace v angličtině
This thesis deals with the application mutton in heat-processed products and the way in which meat products are mutton share influence and what is best represented by the percentage of sheep meat in the meat product most acceptable to consumers.
The aim is to increase the consumption of lamb and mutton from the public.
Klíčová slova
jehněčí a skopové maso, tepelně opracované masné výrobky, technologie výroby masných výrobků, senzorické hodnocení
Diplomová práce se zabývá aplikací skopového masa do tepelně opracovaných výrobků, jakým způsobem jsou masné výrobky podílem skopového masa ovlivňovány a jaké je nejvhodnější procentuální zastoupení skopového masa v masných výrobcích pro spotřebitele nejpřijatelnější.
Cílem je zvýšit spotřebu jehněčího a skopového masa u veřejnosti.
Anotace v angličtině
This thesis deals with the application mutton in heat-processed products and the way in which meat products are mutton share influence and what is best represented by the percentage of sheep meat in the meat product most acceptable to consumers.
The aim is to increase the consumption of lamb and mutton from the public.
Klíčová slova
jehněčí a skopové maso, tepelně opracované masné výrobky, technologie výroby masných výrobků, senzorické hodnocení
I.Teoretická část
Skopové a jehněčí maso
Vlastnosti a nutriční hodnota masa
Technologie zpracování drobných masných výrobků
II. Praktická část
Charakteristika analyzovaných výrobků
Výroba tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem skopového masa
Vyhodnocení experimentu
Zásady pro vypracování
I.Teoretická část
Skopové a jehněčí maso
Vlastnosti a nutriční hodnota masa
Technologie zpracování drobných masných výrobků
II. Praktická část
Charakteristika analyzovaných výrobků
Výroba tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem skopového masa
Vyhodnocení experimentu
Seznam doporučené literatury
STEINHAUSER,L.A KOL.Produkce masa,Brno,LAST,2000.ISBN 80-900260-7-9
INGR,I.Produkce a zpracování masa,MZLU Brno,2003.ISBN 80-7157-719-7
ŠEDIVÝ,V.České masné výrobky,OSSIS Tábor,2006.ISBN 80-86659-1
PIPEK,P.Technologie masa I.,VŠCHT Praha,1993.ISBN 80-7080-174-3
PIPEK,P.Základy technologie masa.Vyškov,1998.ISBN 80-7231-010-0
Seznam doporučené literatury
STEINHAUSER,L.A KOL.Produkce masa,Brno,LAST,2000.ISBN 80-900260-7-9
INGR,I.Produkce a zpracování masa,MZLU Brno,2003.ISBN 80-7157-719-7
ŠEDIVÝ,V.České masné výrobky,OSSIS Tábor,2006.ISBN 80-86659-1
PIPEK,P.Technologie masa I.,VŠCHT Praha,1993.ISBN 80-7080-174-3
PIPEK,P.Základy technologie masa.Vyškov,1998.ISBN 80-7231-010-0
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Gál Robert, Ing. Ph.D.- vedoucí DP - seznámil členy komise se svým posudkem.
Polášek Zdeněk, MVDr. - seznámil členy komise se svým posudkem oponenta DP a požádal o odpověď a doplnění:
1.) Vysvětlete princip vad masa PSE a DFD.
Holko Ivan, MVDr. Ph.D - jak byly hodnoceny masné výrobky s vyšším % skopového masa ?
Studentka potvrdila hodnocení vedoucího práce jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázala hluboké znalosti teoretických zásad studované problematiky. K obhajobě diplomové práce nebyly ze strany komise žádné připomínky.