Tato bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku jednotlivých surovin, které se použí-vají pro výrobu nemasových pomazánek. Jsou zde popsány luštěniny, pseudocereálie, ně-které druhy zeleniny, droždí a tofu. Pro zlepšení kvality těchto pomazánek se využívají přídatné látky. V neposlední řadě budou popsány obalové materiály, které chrání produkt a usnadňují distribuci ke spotřebiteli.
Anotace v angličtině
This dissertation is focused on the characteristics of materials used in the no meat spreads production. There are described legumes, pseudocereals, some vegetables, tofu and yeast. Additives are used to improve quality of spreads. And finally there will be described pac-king materials, which protect the product and facilitate distribution to the consumer.
Tato bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku jednotlivých surovin, které se použí-vají pro výrobu nemasových pomazánek. Jsou zde popsány luštěniny, pseudocereálie, ně-které druhy zeleniny, droždí a tofu. Pro zlepšení kvality těchto pomazánek se využívají přídatné látky. V neposlední řadě budou popsány obalové materiály, které chrání produkt a usnadňují distribuci ke spotřebiteli.
Anotace v angličtině
This dissertation is focused on the characteristics of materials used in the no meat spreads production. There are described legumes, pseudocereals, some vegetables, tofu and yeast. Additives are used to improve quality of spreads. And finally there will be described pac-king materials, which protect the product and facilitate distribution to the consumer.
[1] LAHOLA, Josef. Luskoviny: pěstování a využití. 1. vyd. Praha: SZN, 1990, 223 s. Rostlinná výroba. ISBN 80-209-0127-2.
[2] VELÍŠEK, Jan. Chemie potravin 1. 1. vyd. Tábor: OSSIS, 1999, 328 s. ISBN 80-902-3912-9.
[3] VELÍŠEK, Jan. Chemie potravin 2. 1. vyd. Tábor: OSSIS, 1999, 304 s. ISBN 80-902-3912-9.
[4] VELÍŠEK, Jan. Chemie potravin 3. 1. vyd. Tábor: OSSIS, 1999, 342 s. ISBN 80-902-3912-9.
[5] KADLEC, Pavel, Karel MELZOCH a Michal VOLDŘICH. Co byste měli vědět o výrobě potravin?: technologie potravin. Vyd. 1. Ostrava: Key Publishing, 2009, 536 s. Monografie (Key Publishing). ISBN 978-80-7418-051-4.
[6] JANÍČEK, Gustav a Karel HALAČKA. Základy výživy. Vyd. 1. Praha: SNTL, 1985, 174 s.
Seznam doporučené literatury
[1] LAHOLA, Josef. Luskoviny: pěstování a využití. 1. vyd. Praha: SZN, 1990, 223 s. Rostlinná výroba. ISBN 80-209-0127-2.
[2] VELÍŠEK, Jan. Chemie potravin 1. 1. vyd. Tábor: OSSIS, 1999, 328 s. ISBN 80-902-3912-9.
[3] VELÍŠEK, Jan. Chemie potravin 2. 1. vyd. Tábor: OSSIS, 1999, 304 s. ISBN 80-902-3912-9.
[4] VELÍŠEK, Jan. Chemie potravin 3. 1. vyd. Tábor: OSSIS, 1999, 342 s. ISBN 80-902-3912-9.
[5] KADLEC, Pavel, Karel MELZOCH a Michal VOLDŘICH. Co byste měli vědět o výrobě potravin?: technologie potravin. Vyd. 1. Ostrava: Key Publishing, 2009, 536 s. Monografie (Key Publishing). ISBN 978-80-7418-051-4.
[6] JANÍČEK, Gustav a Karel HALAČKA. Základy výživy. Vyd. 1. Praha: SNTL, 1985, 174 s.
Přílohy volně vložené
CD
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka danou problematiku ovládá. Její vystoupení při obhajobě bylo méně jisté a přesvědčivé. Na většinu otázek komise odpověděla správně.