Diplomová práce se zabývá problematikou vad masa baleného v ochranné atmosféře. Práce je zaměřena na vepřové maso. Jejím cílem je sledování a vyhodnocení vzniku vad u vepřového masa za pomoci měření hodnoty pH, sloţení ochranné atmosféry a teploty
Annotation in English
This thesis deals with defects in meat packaged in a protective atmosphere. This work focuses on pork. Its aim is the monitoring and evaluation of defects in pork using measurements of pH, composition and temperature controlled atmosphere.
Keywords
sloţení masa, postmortální změny, kvalita
Keywords in English
composition of meat post-mortem changes, quality
Length of the covering note
102
Language
CZ
Annotation
Diplomová práce se zabývá problematikou vad masa baleného v ochranné atmosféře. Práce je zaměřena na vepřové maso. Jejím cílem je sledování a vyhodnocení vzniku vad u vepřového masa za pomoci měření hodnoty pH, sloţení ochranné atmosféry a teploty
Annotation in English
This thesis deals with defects in meat packaged in a protective atmosphere. This work focuses on pork. Its aim is the monitoring and evaluation of defects in pork using measurements of pH, composition and temperature controlled atmosphere.
Keywords
sloţení masa, postmortální změny, kvalita
Keywords in English
composition of meat post-mortem changes, quality
Research Plan
I. Teoretická část:
V literární části shromáždit informace o produkci, zpracování, zrání, způsobech balení a ochranných plynech
II. Praktická část:
Provedte měření fyzikálně - biologických parametrů- měření pH, teplot před balením masa a po zabalení v různé dny- záznam o barevných změnách
Vyhodnocení získaných hodnot a poznatků
Research Plan
I. Teoretická část:
V literární části shromáždit informace o produkci, zpracování, zrání, způsobech balení a ochranných plynech
II. Praktická část:
Provedte měření fyzikálně - biologických parametrů- měření pH, teplot před balením masa a po zabalení v různé dny- záznam o barevných změnách
Vyhodnocení získaných hodnot a poznatků
Recommended resources
[1]STEINHAUSER,L.a kol. Produkce masa, Last, Brno 2000
[2]STEINHAUSER,L.a kol. Higiena a technologie masa, Last, Brno 1995
[3]PIPEK,P., Technologie masa I, VŠCHT, Praha 1995
Recommended resources
[1]STEINHAUSER,L.a kol. Produkce masa, Last, Brno 2000
[2]STEINHAUSER,L.a kol. Higiena a technologie masa, Last, Brno 1995
[3]PIPEK,P., Technologie masa I, VŠCHT, Praha 1995
Enclosed appendices
-
Appendices bound in thesis
-
Taken from the library
No
Full text of the thesis
Appendices
Reviewer's report
Supervisor's report
Defence procedure record
Student potvrdil hodnocení vedoucího práce jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázal hluboké znalosti teoretických zásad studované problematiky. K obhajobě diplomové práce nebyly ze strany komise žádné připomínky.