V této bakalářské práci se zabývám historií, charakteristikou, výrobou a surovinami na výrobu kandytů a karamel. Je zde také popsána historie závodu SFINX, jež je největším středoevropským výrobcem bonbonů v rámci mezinárodního koncernu Nestlé s.r.o. Na závěr práce je zde zmínka o vadách, které se vyskytují při vaření kandytové hmoty a při výrobě karamelové hmoty.
Anotace v angličtině
In my thesis I look into the history, features, production and ingredients to manufacture candies and caramel. It also describes the history of SFINX factory which is the major candy factory in central Europe within the international Nestle Group Ltd. In the end of my thesis I would like to mention any imperfections which occur during cooking candy and caramel substance.
Klíčová slova
kandyty, karamely, cukry, škrob
Klíčová slova v angličtině
candies, caramel, sugar, starch
Rozsah průvodní práce
48 s.
Jazyk
CZ
Anotace
V této bakalářské práci se zabývám historií, charakteristikou, výrobou a surovinami na výrobu kandytů a karamel. Je zde také popsána historie závodu SFINX, jež je největším středoevropským výrobcem bonbonů v rámci mezinárodního koncernu Nestlé s.r.o. Na závěr práce je zde zmínka o vadách, které se vyskytují při vaření kandytové hmoty a při výrobě karamelové hmoty.
Anotace v angličtině
In my thesis I look into the history, features, production and ingredients to manufacture candies and caramel. It also describes the history of SFINX factory which is the major candy factory in central Europe within the international Nestle Group Ltd. In the end of my thesis I would like to mention any imperfections which occur during cooking candy and caramel substance.
Klíčová slova
kandyty, karamely, cukry, škrob
Klíčová slova v angličtině
candies, caramel, sugar, starch
Zásady pro vypracování
Historie a charakteristika kandytů a karamel.
Suroviny na výrobu kandytů.
Suroviny na výrobu karamel.
Výroba kandytů.
Výroba karamel.
Zásady pro vypracování
Historie a charakteristika kandytů a karamel.
Suroviny na výrobu kandytů.
Suroviny na výrobu karamel.
Výroba kandytů.
Výroba karamel.
Seznam doporučené literatury
[1] BRETSCHNEIDER R., ČOPÍKOVÁ J., Technologie cukrovarnictví - technologie cukrovinek,Nakladatelství technické literatury, Praha, 1984, 102 s., číslo publikace 440-33465.
[2] HRABĚ J., BUŇKA F., HOZA I., Technologie výroby potravi rostlinného původu pro kombinované studium, 1 st ed.; Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2007, 186 s. ISBN 978-80-7318-520-6.
[3] HOLUB J., Technologie pro 4. Ročník SPŠ potravinářské technologie oboru výroba cukru a cukrovinek, 1 st ed.; SNTL ? nakladatelství technické literatury, Praha 1981, 192 s.
[4] SMÍŠEK J.,Stroje a zařízení II, 1 st ed.; Čokoládovny , o.p., Praha 4 - Modřany 1984, 162 s., schváleno ministerstvem zemědělství a výživy ČSR dne 10. 12. 1984 č.j. 4100/84-120/122.
Seznam doporučené literatury
[1] BRETSCHNEIDER R., ČOPÍKOVÁ J., Technologie cukrovarnictví - technologie cukrovinek,Nakladatelství technické literatury, Praha, 1984, 102 s., číslo publikace 440-33465.
[2] HRABĚ J., BUŇKA F., HOZA I., Technologie výroby potravi rostlinného původu pro kombinované studium, 1 st ed.; Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2007, 186 s. ISBN 978-80-7318-520-6.
[3] HOLUB J., Technologie pro 4. Ročník SPŠ potravinářské technologie oboru výroba cukru a cukrovinek, 1 st ed.; SNTL ? nakladatelství technické literatury, Praha 1981, 192 s.
[4] SMÍŠEK J.,Stroje a zařízení II, 1 st ed.; Čokoládovny , o.p., Praha 4 - Modřany 1984, 162 s., schváleno ministerstvem zemědělství a výživy ČSR dne 10. 12. 1984 č.j. 4100/84-120/122.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka danou problematiku částečně ovládá, ale její aplikace mu činila potíže. Jeho vystoupení při obhajobě bylo méně jisté a přesvědčivé. Na většinu otázek komise odpověděla správně.
- Dr. Sumczynski: Diabetes - čím doporučujete sladit?