Cílem práce bylo nutričně vyhodnotit chlazená jídla od firmy Quickdeli. S použitím legislativy bylo sestaveno složení pokrmů a uvedení alergenů. Dalším cílem bylo sestavení speciálních dietních programů na 30 dnů, a to pro těhotné ženy od 2. trimestru a kojící ženy. U obou dietních programů byly vyhodnoceny nutriční faktory a uvedeno doporučení, jak se stravovat v období těhotenství a během kojení.
Anotace v angličtině
The aim this thesis is to evaluate refrigerated foods from the company Quickdeli by nutritive value. Some foods composition and overview of allergensIt has been drawn up by use of legislation. The further target was to build special 30 days diet programs for pregnant women from the 2nd trimester and lactating women. Nutritional factors were evaluated for both diet programs and was introduce recommendations was introduced how to eat during pregnancy and lactation.
Cílem práce bylo nutričně vyhodnotit chlazená jídla od firmy Quickdeli. S použitím legislativy bylo sestaveno složení pokrmů a uvedení alergenů. Dalším cílem bylo sestavení speciálních dietních programů na 30 dnů, a to pro těhotné ženy od 2. trimestru a kojící ženy. U obou dietních programů byly vyhodnoceny nutriční faktory a uvedeno doporučení, jak se stravovat v období těhotenství a během kojení.
Anotace v angličtině
The aim this thesis is to evaluate refrigerated foods from the company Quickdeli by nutritive value. Some foods composition and overview of allergensIt has been drawn up by use of legislation. The further target was to build special 30 days diet programs for pregnant women from the 2nd trimester and lactating women. Nutritional factors were evaluated for both diet programs and was introduce recommendations was introduced how to eat during pregnancy and lactation.
Tzv. krabičková dieta a jiné druhy speciálních dietních programů.
II. Praktická část
U vybraných pokrmů zpracujte jejich nutriční hodnoty.
Vytvořte speciální dietní programy.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Nutriční požadavky na stravu, vč. legislativy.
Tzv. krabičková dieta a jiné druhy speciálních dietních programů.
II. Praktická část
U vybraných pokrmů zpracujte jejich nutriční hodnoty.
Vytvořte speciální dietní programy.
Seznam doporučené literatury
[1] NIEDERLE, P.; HÁJEK, V. Zásady správné výživy a životosprávy. 1st ed. Praha : TRITON, 1999.
[2] PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J., KOHOUT, P. Základy výživy. 1st. ed Praha: Nakladatelství Svoboda Servis, 2002.
[3] GARROW, J.S., JAMES, W.P.T., RALPH, A. Human nutrition and dietetics, Churchill Livingstone, Edinburg, 2000.
[4] BROWN, J. E., ISAACS, J. S., KRINKE, U. B. Nutrition through the life cycle, Thomson Wadsworth, Belmont, 2008.
Seznam doporučené literatury
[1] NIEDERLE, P.; HÁJEK, V. Zásady správné výživy a životosprávy. 1st ed. Praha : TRITON, 1999.
[2] PÁNEK, J., POKORNÝ, J., DOSTÁLOVÁ, J., KOHOUT, P. Základy výživy. 1st. ed Praha: Nakladatelství Svoboda Servis, 2002.
[3] GARROW, J.S., JAMES, W.P.T., RALPH, A. Human nutrition and dietetics, Churchill Livingstone, Edinburg, 2000.
[4] BROWN, J. E., ISAACS, J. S., KRINKE, U. B. Nutrition through the life cycle, Thomson Wadsworth, Belmont, 2008.
Přílohy volně vložené
1 CD ROM
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studentka prokázala hluboké teoretické znalosti dané problematiky a schopnost jejich aplikace. Obhajoba diplomové práce byla přesvědčivá. Na otázky vedoucího, oponenta a komise odpovídala studentka pohotově a správně.