Tématem mé bakalářské práce je pivovarské kulinářství. V práci je popsána historie výroby piva jak ve světě, tak v České republice, druhy piv a výroba piva, suroviny potřebné k výrobě piva. A dále co jsou to minipivovary, jak pivo správně servírovat a s čím. Výsledkem mé bakalářské práce je analýza aktuální situace v oblasti kulinářství v minipivovaru Černý orel. Následuje doporučení na zlepšení kulinářských aktivit včetně nákladové a rizikové analýzy.
Anotace v angličtině
The topic of my Thesis is a brewing culinary. The Thesis describes the history of brewing in the world and in the Czech Republic, kinds of beers and production of beer, raw materials needed to brewing. And then what does microbrewery mean, how to serve beer and with what to serve it. The result of my Thesis is analysis of the actual situation in the area of culinary in the microbrewery Černý orel. After that follows recommendations for improvement culinary activities including cost and risk analysis.
Klíčová slova
Pivo, Výroba piva, Druhy piv, Minipivovar, Slad, Chmel, Pivovarské kvasnice, Mladina, Pivní speciály
Tématem mé bakalářské práce je pivovarské kulinářství. V práci je popsána historie výroby piva jak ve světě, tak v České republice, druhy piv a výroba piva, suroviny potřebné k výrobě piva. A dále co jsou to minipivovary, jak pivo správně servírovat a s čím. Výsledkem mé bakalářské práce je analýza aktuální situace v oblasti kulinářství v minipivovaru Černý orel. Následuje doporučení na zlepšení kulinářských aktivit včetně nákladové a rizikové analýzy.
Anotace v angličtině
The topic of my Thesis is a brewing culinary. The Thesis describes the history of brewing in the world and in the Czech Republic, kinds of beers and production of beer, raw materials needed to brewing. And then what does microbrewery mean, how to serve beer and with what to serve it. The result of my Thesis is analysis of the actual situation in the area of culinary in the microbrewery Černý orel. After that follows recommendations for improvement culinary activities including cost and risk analysis.
Klíčová slova
Pivo, Výroba piva, Druhy piv, Minipivovar, Slad, Chmel, Pivovarské kvasnice, Mladina, Pivní speciály
Zpracujte teoretické poznatky v oblasti pivovarského kulinářství.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav pivovarského kulinářství na jižní Moravě.
Na základě provedené analýzy navrhněte doporučení pro zlepšení kulinářských aktivit v minipivovaru Černý Orel.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod\vsp{1 ex}
I. Teoretická část
Zpracujte teoretické poznatky v oblasti pivovarského kulinářství.
II. Praktická část
Analyzujte současný stav pivovarského kulinářství na jižní Moravě.
Na základě provedené analýzy navrhněte doporučení pro zlepšení kulinářských aktivit v minipivovaru Černý Orel.
Závěr
Seznam doporučené literatury
CHIAT, Jana. České pivovarnictví: historie a současnost českého pivního trhu. Wien: WU, Dipl.-Arb., 2001.
JÁKL, Pavel. Encyklopedie pivovarů Čech, Moravy a Slezska. Praha: Libri, 2004. 270 s. ISBN 80-7277-226-0.
NOVÁKOVÁ, Jolana a RICHTER, František. Pivo jako křen: domácí vaření piva a vše o pivu. Praha: Radioservis, 2009. 131 s. ISBN 978-80-86212-69-2.
SUSA, Zdeněk. Velká česká pivní kniha. Středokluky: Susa, 2008. 240 s. ISBN 798-80-86057-43-9.
VEČERNÍČEK, Jaroslav. Dějiny piva: od zrození až po konec středověku. Brno: Computer Press, 2009. 143 s. ISBN 978-80-251-2019-4.
Seznam doporučené literatury
CHIAT, Jana. České pivovarnictví: historie a současnost českého pivního trhu. Wien: WU, Dipl.-Arb., 2001.
JÁKL, Pavel. Encyklopedie pivovarů Čech, Moravy a Slezska. Praha: Libri, 2004. 270 s. ISBN 80-7277-226-0.
NOVÁKOVÁ, Jolana a RICHTER, František. Pivo jako křen: domácí vaření piva a vše o pivu. Praha: Radioservis, 2009. 131 s. ISBN 978-80-86212-69-2.
SUSA, Zdeněk. Velká česká pivní kniha. Středokluky: Susa, 2008. 240 s. ISBN 798-80-86057-43-9.
VEČERNÍČEK, Jaroslav. Dějiny piva: od zrození až po konec středověku. Brno: Computer Press, 2009. 143 s. ISBN 978-80-251-2019-4.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
ilustrace, mapy, grafy
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Vedoucí BP: doc. Ing. Vratislav Kozák, Ph.D. Hodnocení: 54 bodů.
1. Je správné uvádět u piva stupňovitost (s. 51)? (zodpověděla zcela)
2. Je vstup do Podzámecké zahrady zpoplatněn (s. 48)? (zodpověděla zcela)
Oponent BP: Mgr. Gabriela Končitíková. Hodnocení: 45 bodů.
1. V čem vidíte přidanou hodnotu své bakalářské práce pro minipivovar Černý Orel v Kroměříži? (zodpověděla zcela)
2. Myslíte si, že minipivovar Černý Orel využije některý z Vašich návrhů na zkvalitnění svých služeb? (zodpověděla zcela)
Mgr. Alena Kolčavová, Ph.D.
Myslíte si, že pivovar by byl schopný všechny návrhy realizovat? (zodpověděla uspokojivě)
Mgr. Jan Kramoliš, Ph.D.
Konzultovala jste práci se svým vedoucím? V práci postrádám konkrétní situační analýzy. (zodpověděla uspokojivě)
Ing. Eva Kuderová
Jakým způsobem budete informovat veřejnost o probíhajících akcích? (zodpověděla uspokojivě)