Bakalářská práce obsahuje stručný popis révy vinné. Jsou zde charakterizovány vybrané tradiční, nové a nově vyšlechtěné odrůdy révy vinné. V práci jsou porovnávány tradiční a nové odrůdy z hlediska technologie, gastronomie, je popisována chuť a vůně a využití odrůd. Jsou zmíněny trendy ve vinařské produkci.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis contains short description of grapevine. Selected traditional, new and newly cultivated grapevine varieties are characterized. Traditional and new varieties are compared from point of view the technology and gastronomy. There are described taste, fragrance and use of varieties. Trends in wine production are also mentioned.
Klíčová slova
Nové odrůdy, réva vinná, víno, tradiční odrůdy
Klíčová slova v angličtině
New varieties, grapevine, wine, traditional varieties
Rozsah průvodní práce
57 s. (78 787 znaků)
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce obsahuje stručný popis révy vinné. Jsou zde charakterizovány vybrané tradiční, nové a nově vyšlechtěné odrůdy révy vinné. V práci jsou porovnávány tradiční a nové odrůdy z hlediska technologie, gastronomie, je popisována chuť a vůně a využití odrůd. Jsou zmíněny trendy ve vinařské produkci.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis contains short description of grapevine. Selected traditional, new and newly cultivated grapevine varieties are characterized. Traditional and new varieties are compared from point of view the technology and gastronomy. There are described taste, fragrance and use of varieties. Trends in wine production are also mentioned.
Klíčová slova
Nové odrůdy, réva vinná, víno, tradiční odrůdy
Klíčová slova v angličtině
New varieties, grapevine, wine, traditional varieties
Zásady pro vypracování
I.Teoretická část
Popište stručně révu vinnou.
Vyjmenujte a charakterizujte tradiční odrůdy révy vinné v ČR.
Popište nové a nově vyšlechtěné odrůdy révy vinné v ČR.
Porovnejte tradiční a nové odrůdy, jejich využití, charakterizujte trendy ve vinařské produkci.
Zásady pro vypracování
I.Teoretická část
Popište stručně révu vinnou.
Vyjmenujte a charakterizujte tradiční odrůdy révy vinné v ČR.
Popište nové a nově vyšlechtěné odrůdy révy vinné v ČR.
Porovnejte tradiční a nové odrůdy, jejich využití, charakterizujte trendy ve vinařské produkci.
Seznam doporučené literatury
[1] KRAUS, Vilém, et al. Nová encyklopedie českého a moravského vína : 1. díl. Praha 1 : Praga Mystica, 2005. 306 s. ISBN 80-86767-00-0.
[2] PAVLOUŠEK, Pavel. Encyklopedie révy vinné. Brno : Computer Press, a. s., 2007. 316 s. ISBN 978-80-251-1704-0.
[3] Vinařský obzor: odborný časopis pro vinohradnictví, sklepní hospodářství a obchod vínem. Velké Bílovice: Svaz vinařů České republiky, 1907- . ISSN 1212-7884.
[4] Situační a výhledová zpráva: Réva vinná a víno. Ing. Lenka Bublíková MZe. Duben 2010. Praha 1: Ministerstvo zemědělství České republiky. ISSN 1211-7692.
Seznam doporučené literatury
[1] KRAUS, Vilém, et al. Nová encyklopedie českého a moravského vína : 1. díl. Praha 1 : Praga Mystica, 2005. 306 s. ISBN 80-86767-00-0.
[2] PAVLOUŠEK, Pavel. Encyklopedie révy vinné. Brno : Computer Press, a. s., 2007. 316 s. ISBN 978-80-251-1704-0.
[3] Vinařský obzor: odborný časopis pro vinohradnictví, sklepní hospodářství a obchod vínem. Velké Bílovice: Svaz vinařů České republiky, 1907- . ISSN 1212-7884.
[4] Situační a výhledová zpráva: Réva vinná a víno. Ing. Lenka Bublíková MZe. Duben 2010. Praha 1: Ministerstvo zemědělství České republiky. ISSN 1211-7692.
Přílohy volně vložené
CD
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Student potvrdil hodnocení vedoucího práce jistým, vyčerpávajícím způsobem. Prokázal hluboké znalosti teoretických zásad studované problematiky. K obhajobě diplomové práce nebyly ze strany komise žádné připomínky.
Diskuze:
Jak stará odrůda je Muškát moravský a kde byla vyšlechtěna? Pod jakým názvem byla původně vyšlechtěna?