Cílem práce je porovnání chemického složení a nutriční hodnoty drůbeže. Uvádím obsah vody, bílkovin, lipidů, vitaminů, minerálních látek a extraktivních látek v mase drůbeže.
Část práce je zaměřena na jakost jatečné drůbeže a drůbežího masa a technologie zpracování drubeže.
V práci je také věnována pozornost bioprodukci a konvenční produkci drůbeže a základním plemenum drůbeže.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis makes comparisation of chemical composition and nutritive value of the poultries. I feature volume of water, proteins, fats, vitamins and mineral substances and extractive substances in poultry meat.
Part of this bachelor thesis is specialized on quality slaughtered poultry and poultry meat and technology of poultry cutting.
There is also given attention to bio production and conventional poultry production and basic poultry breed.
Klíčová slova
drůbeží maso, bio, složení, nutriční hodnota, ekologické zemědělství
Cílem práce je porovnání chemického složení a nutriční hodnoty drůbeže. Uvádím obsah vody, bílkovin, lipidů, vitaminů, minerálních látek a extraktivních látek v mase drůbeže.
Část práce je zaměřena na jakost jatečné drůbeže a drůbežího masa a technologie zpracování drubeže.
V práci je také věnována pozornost bioprodukci a konvenční produkci drůbeže a základním plemenum drůbeže.
Anotace v angličtině
This bachelor thesis makes comparisation of chemical composition and nutritive value of the poultries. I feature volume of water, proteins, fats, vitamins and mineral substances and extractive substances in poultry meat.
Part of this bachelor thesis is specialized on quality slaughtered poultry and poultry meat and technology of poultry cutting.
There is also given attention to bio production and conventional poultry production and basic poultry breed.
Klíčová slova
drůbeží maso, bio, složení, nutriční hodnota, ekologické zemědělství
[1] HRABĚ, J. Technologie výroby potravin živočišného původu (bakalářské studium),UTB ve Zlíně 2006.
[2] STEINHAUSER,L.a kol. Hygiena a technologie masa, Last Brno, 1995.
[3] KADLEC, L. Technologie potravn I, VŠCHT, 2007 .
[4] PÍPEK, P. Základy technologie masa, VVŠ PV Vyškov, 1998.
[5] ODSTRČIL, J., ODSTRČILOVÁ, M., Chemie potravin, Mikadapress s r.o.Brno, 2006.
[6] VELÍŠEK,J.Chemie potravin I, OSSIS Tábor, 1999.
[7] SIEMONOVOVÁ, J., MÍKOVÁ, K., KUBIŠOVÁ, S., INGR, I., Technologie drůbeže, vajec a minoritních živočišných produktů, MZLU v Brně, 1999.
Seznam doporučené literatury
[1] HRABĚ, J. Technologie výroby potravin živočišného původu (bakalářské studium),UTB ve Zlíně 2006.
[2] STEINHAUSER,L.a kol. Hygiena a technologie masa, Last Brno, 1995.
[3] KADLEC, L. Technologie potravn I, VŠCHT, 2007 .
[4] PÍPEK, P. Základy technologie masa, VVŠ PV Vyškov, 1998.
[5] ODSTRČIL, J., ODSTRČILOVÁ, M., Chemie potravin, Mikadapress s r.o.Brno, 2006.
[6] VELÍŠEK,J.Chemie potravin I, OSSIS Tábor, 1999.
[7] SIEMONOVOVÁ, J., MÍKOVÁ, K., KUBIŠOVÁ, S., INGR, I., Technologie drůbeže, vajec a minoritních živočišných produktů, MZLU v Brně, 1999.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Studenta prezentovala přehledně studované téma, na poznámky přítomného vedoucího práce i na jeho otázky odpověděla správně a znale, odpovědi měla studentka zapracovány do prezentace závěrečné práce. Na otázky oponentky reagovala studentka stejně odborně.
V diskuzi měla Dr. Sumczynski poznámky k formální stránce bakalářské práce. Doc. Haščík měl dotaz na normu na minimální hodnoty jatečné výtěžnosti drůbeže. Studentka nevěděla o existenci takové normy.