Cílem diplomové práce je vytvořit projekt zavedení systému volitelných zaměstnaneckých výhod ve společnosti Tescoma, s. r. o. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je přiblížena problematika řízení lidských zdrojů, motivace, řízení odměňování a zaměstnaneckých výhod. V úvodu praktické části je představena společnost Tescoma, s. r. o., je provedena personální analýza, analýza současného systému zaměstnaneckých výhod, dotazníkové šetření v oblasti zaměstnaneckých výhod a vícekriteriální analýza možných řešení systému zaměstnaneckých výhod ve společnosti. Na základě těchto výsledků je zpracován projekt zavedení systému volitelných zaměstnaneckých výhod ve společnosti Tescoma, s. r. o. Projekt je podroben nákladové, časové a rizikové analýze.
Anotace v angličtině
The aim of the thesis is to create a project of implementation optional employee benefits system in the Tescoma company. The thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part includes information about human resource management, motivation, management of compensation and employee benefits. In the introduction to the practical part is introduced company Tescoma, is made personal analysis, as well as the analysis of the current system of employee benefits in the company, questionary survey, which is related to employee benefits in the company and multi-criteria analysis solutions of the system employee benefits in the company. Based on these results is made project of implementation optional employee benefits system in the Tescoma company. Project is put through
a time, cost and risk analysis.
Klíčová slova
řízení lidských zdrojů, motivace, řízení odměňování, zaměstnanecké výhody, cafeteria systém
Klíčová slova v angličtině
human resource management, motivation, compensation management, employee benefits, cafeteria system
Rozsah průvodní práce
76
Jazyk
CZ
Anotace
Cílem diplomové práce je vytvořit projekt zavedení systému volitelných zaměstnaneckých výhod ve společnosti Tescoma, s. r. o. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je přiblížena problematika řízení lidských zdrojů, motivace, řízení odměňování a zaměstnaneckých výhod. V úvodu praktické části je představena společnost Tescoma, s. r. o., je provedena personální analýza, analýza současného systému zaměstnaneckých výhod, dotazníkové šetření v oblasti zaměstnaneckých výhod a vícekriteriální analýza možných řešení systému zaměstnaneckých výhod ve společnosti. Na základě těchto výsledků je zpracován projekt zavedení systému volitelných zaměstnaneckých výhod ve společnosti Tescoma, s. r. o. Projekt je podroben nákladové, časové a rizikové analýze.
Anotace v angličtině
The aim of the thesis is to create a project of implementation optional employee benefits system in the Tescoma company. The thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part includes information about human resource management, motivation, management of compensation and employee benefits. In the introduction to the practical part is introduced company Tescoma, is made personal analysis, as well as the analysis of the current system of employee benefits in the company, questionary survey, which is related to employee benefits in the company and multi-criteria analysis solutions of the system employee benefits in the company. Based on these results is made project of implementation optional employee benefits system in the Tescoma company. Project is put through
a time, cost and risk analysis.
Klíčová slova
řízení lidských zdrojů, motivace, řízení odměňování, zaměstnanecké výhody, cafeteria systém
Klíčová slova v angličtině
human resource management, motivation, compensation management, employee benefits, cafeteria system
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši týkající se zaměstnaneckých výhod.
II. Praktická část
Proveďte analýzu současného stavu poskytování zaměstnaneckých výhod ve společnosti Tescoma, s. r. o.
Na základě analýzy zjištěných poznatků navrhněte projekt volitelných zaměstnaneckých výhod.
Zhodnoťte přínosy projektu a proveďte nákladovou, časovou a rizikovou analýzu.
Závěr
Zásady pro vypracování
Úvod
I. Teoretická část
Zpracujte literární rešerši týkající se zaměstnaneckých výhod.
II. Praktická část
Proveďte analýzu současného stavu poskytování zaměstnaneckých výhod ve společnosti Tescoma, s. r. o.
Na základě analýzy zjištěných poznatků navrhněte projekt volitelných zaměstnaneckých výhod.
Zhodnoťte přínosy projektu a proveďte nákladovou, časovou a rizikovou analýzu.
Závěr
Seznam doporučené literatury
[1] ARMSTRONG, M. Odměňování pracovníků. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2009. 448 s. ISBN 978-80-247-2890-2.
[2] ARMSTRONG, M. Řízení lidských zdrojů. 10. vyd. Praha: Grada Publishing, 2007. 800 s. ISBN 978-80-247-1407-3.
[3] BLÁHA, J.; KAŇÁKOVÁ, Z.; MATEICIUC, A. Personalistika pro malé a střední firmy. 1. vyd. Brno: CP Books, 2005. 284 s. ISBN 8025103749.
[4] DVOŘÁKOVÁ, Z. Management lidských zdrojů. 1. vyd. Praha: C.H. Beck, 2007. 485 s. ISBN 978-80-7179-893-4.
[5] KOUBEK, J. Řízení lidských zdrojů: základy moderní personalistiky. 4. vyd. Praha: Management Press, 2007. 399 s. ISBN 978-80-7261-168-3.
Seznam doporučené literatury
[1] ARMSTRONG, M. Odměňování pracovníků. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2009. 448 s. ISBN 978-80-247-2890-2.
[2] ARMSTRONG, M. Řízení lidských zdrojů. 10. vyd. Praha: Grada Publishing, 2007. 800 s. ISBN 978-80-247-1407-3.
[3] BLÁHA, J.; KAŇÁKOVÁ, Z.; MATEICIUC, A. Personalistika pro malé a střední firmy. 1. vyd. Brno: CP Books, 2005. 284 s. ISBN 8025103749.
[4] DVOŘÁKOVÁ, Z. Management lidských zdrojů. 1. vyd. Praha: C.H. Beck, 2007. 485 s. ISBN 978-80-7179-893-4.
[5] KOUBEK, J. Řízení lidských zdrojů: základy moderní personalistiky. 4. vyd. Praha: Management Press, 2007. 399 s. ISBN 978-80-7261-168-3.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
VEDOUCÍ DP: Ing. Jana Matošková, Ph.D.
Počet bodů: 48
Otázky:
1. Na s. 34 je uvedeno, že zaměstnanci mají ve firmě k dispozici nealkoholické teplé i studené nápoje. Jsou tyto nápoje poskytovány bezplatně? Event. jaké náklady jsou s poskytováním tohoto zaměstnaneckého benefitu spojeny? Jak je poskytování tohoto benefitu ve firmě upraveno? (např. utomaty s nápoji, bufet,...) zcela
2. Na s. 59 v tab. 20 uvádíte mzdové náklady spojené s projektem. Jedná se o reálně vynaložené náklady (mimořdné odměny), anebo o náklady obětované příležitosti (část mzdy zaměstnanců vyjadřující pracnost na projektu)? zcela
OPONENT DP: doc. Ing. Roman Zámečník, Ph.D.
Počet bodů: 54
Otázky:
1. Jakým způsobem provádí analyzovaná společnost průzkum motivační struktury svých zaměstnanců (příp. co by jste v této oblasti navrhoval)? uspokojivě
2. Reagujte na bod 4. v připomínkách v práci! (z práce není úplně zřejmé, které benefity nový systém obohatí a které budu naopak vyřazeny)uspokojivě
3. Podrobněji komentujte vstupní údaje pro investiční vyhodnocení projektu - plánovaná výnosnost 5%, odhad CF atd. uspokojivě
Další otázky:
Ing. Petr Novák, Ph.D.
Jak se jmenuje systém, kdy si zaměstnanec může sám vybrat benefity. Zcela
Čím by se dal vyhodnotit ekonomický přínos. zcela
Prof. Ing. Pavel Ondrčka, CSc.
Domníváte se, že zrušení stravenek je ze strany státu vhodná? Uspokojivě
Ing. Miroslava Dolejšová, Ph.D.
Kdy končí Váš projekt ? viz. logický rámec, milníky atd. částečně