Bakalářská práce se zabývá problematikou výživy dětí a vlivem
fast-food na jejich zdraví. Práce je tvořena teoretickou a praktickou částí. Teoretická část se zaobírá vhodností potravin pro děti, nutričními hodnotami potravin, základními živinami a zásadami zdravé výživy. Dále se v práci nachází pojednání o typech a výrobcích
fast-food v České Republice.
V praktické části byl proveden dotazníkový průzkum zabývající se výživou dětí školního věku a jejich výživovými zvyklostmi a nejčastějšími způsoby stravování, které byly vyhodnoceny.
Anotace v angličtině
The bachelor's thesis deals with the influence and child nutrition
Fast-food on their health. This work consists of theoretical and practical parts.
The theoretical part deals with the suitability of foods, nutritional value of foods, nutrients, and basic principles of healthy eating. Further work is a treatise on the types of products
and fast food in the Czech Republic.
The practical part was conducted a questionnaire survey dealing with nutrition of children of school age and their dietary habits and the most common way of eating that were assessed.
Klíčová slova
Fast-food, výživa, obezita, děti
Klíčová slova v angličtině
Fast-food, nutrition, obesity, children
Rozsah průvodní práce
55 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce se zabývá problematikou výživy dětí a vlivem
fast-food na jejich zdraví. Práce je tvořena teoretickou a praktickou částí. Teoretická část se zaobírá vhodností potravin pro děti, nutričními hodnotami potravin, základními živinami a zásadami zdravé výživy. Dále se v práci nachází pojednání o typech a výrobcích
fast-food v České Republice.
V praktické části byl proveden dotazníkový průzkum zabývající se výživou dětí školního věku a jejich výživovými zvyklostmi a nejčastějšími způsoby stravování, které byly vyhodnoceny.
Anotace v angličtině
The bachelor's thesis deals with the influence and child nutrition
Fast-food on their health. This work consists of theoretical and practical parts.
The theoretical part deals with the suitability of foods, nutritional value of foods, nutrients, and basic principles of healthy eating. Further work is a treatise on the types of products
and fast food in the Czech Republic.
The practical part was conducted a questionnaire survey dealing with nutrition of children of school age and their dietary habits and the most common way of eating that were assessed.
Klíčová slova
Fast-food, výživa, obezita, děti
Klíčová slova v angličtině
Fast-food, nutrition, obesity, children
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Výživová doporučení a nutriční faktory pro výživu dětí školního věku.
Správné stravovací návyky.
Fast food v ČR.
Jakost potravin nabízených ve Fast foods.
Vliv Fast foodu na zdraví a psychiku děti.
II. Praktická část
Vlastní průzkum stravování ve Fast foods formou dotazníků
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Výživová doporučení a nutriční faktory pro výživu dětí školního věku.
Správné stravovací návyky.
Fast food v ČR.
Jakost potravin nabízených ve Fast foods.
Vliv Fast foodu na zdraví a psychiku děti.
II. Praktická část
Vlastní průzkum stravování ve Fast foods formou dotazníků
Seznam doporučené literatury
[1] VELÍŠEK, J. Chemie potravin I, II, III. OSSIS, Tábor, 1999, 352 s.
[2] PRUGAR, J. Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí, Praha, 2008. ISBN 978-80-86576-28-2.
[3] LISA M. POWELL. Fast food costs and adolescent body mass index: Evidence from panel data, Journal of Health Economics, Volume 28, Issue 5, September 2009, p. 963-970.
[4] NICOLE I. LARSON, et al. Fast Food Intake: Longitudinal Trends during the Transition to Young Adulthood and Correlates of Intake. Journal of Adolescent Health, Volume 43, Issue 1, July 2008, Pages 79-86.
Seznam doporučené literatury
[1] VELÍŠEK, J. Chemie potravin I, II, III. OSSIS, Tábor, 1999, 352 s.
[2] PRUGAR, J. Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí, Praha, 2008. ISBN 978-80-86576-28-2.
[3] LISA M. POWELL. Fast food costs and adolescent body mass index: Evidence from panel data, Journal of Health Economics, Volume 28, Issue 5, September 2009, p. 963-970.
[4] NICOLE I. LARSON, et al. Fast Food Intake: Longitudinal Trends during the Transition to Young Adulthood and Correlates of Intake. Journal of Adolescent Health, Volume 43, Issue 1, July 2008, Pages 79-86.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
grafy, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
MVDr. Holko: 1. co je to fast food?
2. Proč je problémem dnešní doby příjem velkého množství jídel z fast foodu?
Ing. Kramářová: Jaký je způsob prevence proti nadměrnému používání jídel z fast foodu?
doc. Haščík: Doporučení rozšířit o konkrétní hodnoty.
Studentka odpovídala odpovídajícím způsobem na otázky. Prokázala dobrou schopnost reagovat na kladené otázky a dobrou znalost řešené problematiky.