Bakalářská práce podává ucelený přehled o vlivech působících na kvalitu nutričních ukazatelů kravského mléka. Práce uvádí základní nutriční ukazatele kravského mléka a hodnotí vnější vlivy působící na jeho kvalitu. Je věnována pozornost složení denní krmné dávky pro dojnice v období laktace a jejím vlivu na jeho kvalitu. Dále pak hodnotí možnosti zvýšení jadrných krmiv a jejich následující ovlivnění v množství a kvalitě nadojeného mléka.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis provides a comprehensive overview of effects acting on the nutritional quality indicators of cow's milk. The thesis presents the basic nutritional characteristics of cow's milk and evaluates external influences on its quality. Attention is paid to the compo-sition of the daily ration for dairy cows during lactation and its effect on its quality. Then, it evaluates possibilities of increasing the grain feeds and their subsequent influence on the quantity and quality of obtained milk.
Klíčová slova
dojnice, výživa, krmivo, mléko, nutriční hodnota mléka
Klíčová slova v angličtině
dairy cow, nutrition, feed, milk, milk nutritional value
Rozsah průvodní práce
31 s.
Jazyk
CZ
Anotace
Bakalářská práce podává ucelený přehled o vlivech působících na kvalitu nutričních ukazatelů kravského mléka. Práce uvádí základní nutriční ukazatele kravského mléka a hodnotí vnější vlivy působící na jeho kvalitu. Je věnována pozornost složení denní krmné dávky pro dojnice v období laktace a jejím vlivu na jeho kvalitu. Dále pak hodnotí možnosti zvýšení jadrných krmiv a jejich následující ovlivnění v množství a kvalitě nadojeného mléka.
Anotace v angličtině
The bachelor thesis provides a comprehensive overview of effects acting on the nutritional quality indicators of cow's milk. The thesis presents the basic nutritional characteristics of cow's milk and evaluates external influences on its quality. Attention is paid to the compo-sition of the daily ration for dairy cows during lactation and its effect on its quality. Then, it evaluates possibilities of increasing the grain feeds and their subsequent influence on the quantity and quality of obtained milk.
Klíčová slova
dojnice, výživa, krmivo, mléko, nutriční hodnota mléka
Klíčová slova v angličtině
dairy cow, nutrition, feed, milk, milk nutritional value
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerše zabývající se studiem vlivu výživy dojnic během laktace na kvalitu mléka.
Popis nutriční hodnoty mléka ve vztahu k druhovému zastoupení a doporučení vhodnosti těchto mlék k potravinářským účelům.
Zásady pro vypracování
Zpracování literární rešerše zabývající se studiem vlivu výživy dojnic během laktace na kvalitu mléka.
Popis nutriční hodnoty mléka ve vztahu k druhovému zastoupení a doporučení vhodnosti těchto mlék k potravinářským účelům.
Seznam doporučené literatury
[1] Šebela, F., Dušek, B., Pavel, J., Mlékařství, 1964, SZN Praha, 328 s.
[2] Kráčmar, S., Změny nutiční hodnoty mleziva u různých druhů zvířat, DDP, 2004, Košice, 190 s.
[3] Literární zdroje z vědeckého časopisu Czech Animal Production.
[4] Literární zdroje z webu.
Seznam doporučené literatury
[1] Šebela, F., Dušek, B., Pavel, J., Mlékařství, 1964, SZN Praha, 328 s.
[2] Kráčmar, S., Změny nutiční hodnoty mleziva u různých druhů zvířat, DDP, 2004, Košice, 190 s.
[3] Literární zdroje z vědeckého časopisu Czech Animal Production.
[4] Literární zdroje z webu.
Přílohy volně vložené
-
Přílohy vázané v práci
-
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Ing. Pavel Valášek, CSc. - vysvětlit polydisperzní systém.
Studentka prokázala velmi dobré znalosti dané problematiky. Na otázky odpověděla správně, věcně.