Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat restaurační minipivovary a jejich rozvoj v České republice. Práce byla zaměřena na historii pivovarství, na popis jednotlivých surovin k výrobě piva a hlavní rozdíly při výrobě piva v průmyslovém pivovaru a restauračním minipivovaru. Praktická část se věnuje senzorickému posouzení vzorků piva z minipivovarů a jejich porovnání s průmyslově vyrobeným vzorkem.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor work was characteristic of mini-brewery and their expansion in the Czech Republic. The work was focused on history of brewing industry, description of individual crude used for beer manufacturing and the main differences between manufacturing in industrial-brewery and restaurant mini-brewery. Practical part of work is attended to sensory characterization of beer samples from mini-brewery and its confrontation with industrial samples.
Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat restaurační minipivovary a jejich rozvoj v České republice. Práce byla zaměřena na historii pivovarství, na popis jednotlivých surovin k výrobě piva a hlavní rozdíly při výrobě piva v průmyslovém pivovaru a restauračním minipivovaru. Praktická část se věnuje senzorickému posouzení vzorků piva z minipivovarů a jejich porovnání s průmyslově vyrobeným vzorkem.
Anotace v angličtině
The aim of this bachelor work was characteristic of mini-brewery and their expansion in the Czech Republic. The work was focused on history of brewing industry, description of individual crude used for beer manufacturing and the main differences between manufacturing in industrial-brewery and restaurant mini-brewery. Practical part of work is attended to sensory characterization of beer samples from mini-brewery and its confrontation with industrial samples.
Porovnání technologie výroby piva mezi pivovary průmyslovými a minipivovary restauračními.
Současné minipivovary v České republice.
Rozvoj minipivovarů v České republice.
II. Praktická část
Senzorické hodnocení piva.
Shrnutí a závěr.
Zásady pro vypracování
I. Teoretická část
Historie pivovarství.
Suroviny pro výrobu piva.
Porovnání technologie výroby piva mezi pivovary průmyslovými a minipivovary restauračními.
Současné minipivovary v České republice.
Rozvoj minipivovarů v České republice.
II. Praktická část
Senzorické hodnocení piva.
Shrnutí a závěr.
Seznam doporučené literatury
[1] KOSAŘ, K.-PROCHÁZKA, S. a kolektiv autorů. Technologie výroby sladu
a piva, VÚPS, a.s., Praha 2000.
[2] ČAPKOVÁ, V.-JANÍK, P.-POTĚŠIL, V. Restaurační minipivovary v České republice, VÚPS, a.s., Praha 1999.
[3] BASAŘOVÁ, G.-HLAVÁČEK, I. České pivo, NUGA, Praha 1999.
[4] JACKSON, M. Encyklopedie piva, VOLVOX GLOBATOR, Praha 1994.
[5] BENEDIKT, P. Čtení o pivu, Magnet-Press, Praha.
[6] SOUKUPOVÁ, L.-FRANTÍK, F. Pivovarský kalendář 2009, VÚPS, a.s., Praha 2008.
[7] LANDA, P. Malý breviář pivovarů, Práce, Praha 1992.
Seznam doporučené literatury
[1] KOSAŘ, K.-PROCHÁZKA, S. a kolektiv autorů. Technologie výroby sladu
a piva, VÚPS, a.s., Praha 2000.
[2] ČAPKOVÁ, V.-JANÍK, P.-POTĚŠIL, V. Restaurační minipivovary v České republice, VÚPS, a.s., Praha 1999.
[3] BASAŘOVÁ, G.-HLAVÁČEK, I. České pivo, NUGA, Praha 1999.
[4] JACKSON, M. Encyklopedie piva, VOLVOX GLOBATOR, Praha 1994.
[5] BENEDIKT, P. Čtení o pivu, Magnet-Press, Praha.
[6] SOUKUPOVÁ, L.-FRANTÍK, F. Pivovarský kalendář 2009, VÚPS, a.s., Praha 2008.
[7] LANDA, P. Malý breviář pivovarů, Práce, Praha 1992.
Přílohy volně vložené
1 CD
Přílohy vázané v práci
grafy, schémata, tabulky
Převzato z knihovny
Ne
Plný text práce
Přílohy
Posudek(y) oponenta
Hodnocení vedoucího
Záznam průběhu obhajoby
Doc.Ing.Fišera, CSc.- proč se pšeničné pivo podává někdy s citronem ?
Ing.Rop, Ph.D.- Co bylo kritériem pro hodnocení a rozdělení v BP ?
Na obhajobu BP byla studentka výborně připravená.